Entry terbaru

iMBobo join Segmen Keluargaku Bahagia by KIC



Soalan2 yg perlu dijawab untuk join segmen ini..okay! iMBobo cuba jawab hehe...

a) ceritakan serba sedikit tentang keluarga anda (terpulang nak letak gambar keluarga atau tak)

iMBobo mpunyai ibu bapa yg penyayang. Mereka bersusah payah melahirkan 11 org anak dan iMBobo #10 serta kembar! :) ibu bernama Rahimah(63tahun) dan abah Abdul Wahab(65 tahun). Adik beradik ramai yg dah kawin dan iMBobo ada 34 org anak buah +1 on the way hehe..yg belum kawin ialah kembar iMBobo, iMBobo sendiri dan adik. Keluarga Besar ini bernama KELUARGA SEMPURNA

b) keluarga impian anda yang macam mana?

Bila iMBobo dah bekerluarga nanti, iMBobo harap keluarga iMBobo bahagia sentiasa dan setiap ahli keluarga perlu mempunyai masa untu satu sama lain seperti mana Keluarga Sempurna sekarang. Setiap minggu akan berkumpul dan beramah mesra antara satu sama lain. 


c) panggilan manja anda dirumah?

HAHA. kawan2 panggil YAN tapi kat rumah family panggil AYEN! :)

d) apa yang anda rasa anda patut buat untuk bahagiakan kedua ibu bapa anda?

Untuk membahagiakan kedua-dua ibu bapa, iMBobo berpendapat wang RM tidak penting, yg penting wang Dollar haha...just kidding! yang penting sebenarnya cukup sekadar kita sentiasa ingat kpd mereka dan kejayaan kita merupakan satu balasan yg mereka harapkan. iMBobo cuma nak lihat ibu dan bapa hidup selesa sampai bila2. Sedikit nasihat disini, ingatlah! ketika kita kecil dulu, mereka sentiasa cuba memberi kita apa yg kita nak utk merasa..why not sekarang kita pula beri mereka merasa apa saja yg terlintas difikiran mereka....




8 Comments
Tweets
Comments

8 Comments:

  1. wahh..family yg sangat besar la..suka KIC tgk..lg2 dlm family tu ade kembar..=)

    btw, dh update segmen ni..n blog ni ade dlm list..jom usha..

    lg 1 imbobbo ni dak UPM ye..sama lah kite..salam kenal..=)

    ReplyDelete
  2. Nadh doakan kamu dapat family yang kamu idamkan. Amin2.:D

    ReplyDelete
  3. salam kenal KIC! :)

    terima kasih nadh! :)

    ReplyDelete
  4. Ayen seepp sket kite adik badik ramai!
    Aku 12. wiwiiwwiiw
    Kemsalam adik hang *kalau laki :pp

    ReplyDelete
  5. missomachos, kem salam tu boleh, die tye nama sebenar apa?ada fb x?twitter?haha

    ReplyDelete
  6. salam kenalan...keluarga yang sangat sempurna dan sangat bahagia..semoga bahagia smpy bla2...amin;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...