Entry terbaru

Facebook makin lucah


ni nak cheq nak habaq kat korang suma, cheq tak puas hati dgn facebook ni..ada ke patut letak iklan mcm gini..ish ish... tak baguih sebab budak2 dok tengok.. ini mengundangkan masalah sosial nanti.. 


nampak macam ringan kan?tapi kita tak tahu apa anak2 kita pikir dok tengok benda alah ni.. so apa tindakan yg boleh diambil? 


mungkin benda ni boleh dibincangkan dalam parlimen.. kita negara Islam kan..jangan dok biaq benda ni berterusan..(bukan iklan ni je, kt tv kat sumo tempat pun samo).. kawe kurang goma benda ni..


harap ibu bapa ambil tindakan dan peka tentang perkara2 seperti ini ye..teman tak nak lihat anak muda 10 20 tahun lagi rosak dek penyebab benda ni..(fuyoh jauhnye berfikir..haha)


apa nak find bella nyo?

2 Comments
Tweets
Comments

2 Comments:

  1. semuanya iklan lucah dok dityg di fb..sy plak yg malu kalo buka d public, kang org ckp kita ni tgk bnda tu plak kan..

    ReplyDelete
  2. mmg byk sgt iklan yang berunsur lucah sedangkan fb ni ank buah hamba berusia 7thn juga ad..uhuhuuhu...
    hope ad pihak yang consider hal ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...