Entry terbaru

Pasal Cikgu aku..

Haaa..tadi jalan2 ternampak entry pasal CIKGU.. so aku pun nak buat entry psal cikgu aku sempena hari guru ni..

Alkisahnya..sewaktu itu aku darjah satu di Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Muda, Ampang..aku ada buat salah!! sebab tu cikgu tu denda aku.. salah aku ialah tak tulis nama kat buku sekolah..Cikgu ni nama die cikgu Rosmah.. Die marah giler aku x tulis nama kat buku tu sebab menyusahkan die..

apa lah yg susah sgt..bagi je dulu buku2 yg ada nama tu kt pelajar lain, last skali yg xde nama tu aku punya lah, kan senang.. hehehe..

tapi kan die punya marah mcm singa daaaa..die denda aku berdiri atas kerusi depan papan hitam..lepas tu tulis nama penuh sampai penuh papan hitam tu..masa rehat org lain semua keluar rehat,tp aku still buat kje melakar papan hitam tu hehe..masa tu tuhan saja yg tahu bertapa penatnya aku pegang kapur putih tu hampir melecet jari jemariku..sekrg baru aku terpikir, kenapalah aku x tulis besar2 kan?hehehe

pastu ade sorang kawan baik aku yg aku dah lost contact,die belikan aku fries yg dalam cawan tu, harga die RM1 masa tu hehe..die bagi kt aku sebab die kesian kat aku x keluar rehat..Nama die Syazwan..kawan baik aku dari pra darjah 1 - darjah 5, lepas tu aku pindah dari sekolah tu..

hehe ini lah kisah aku yg aku xboleh lupa sampai sekarang..aku bernasib baik sebab bukan semua org ada pengalaman mcm aku kaaan??

Selamat Hari Guru Kpd semua guru di Malaysia terutama Cikgu Rosma :)

2 Comments
Tweets
Comments

2 Comments:

  1. apasal lah denda dye teruk sangat..kesian kamoo...

    ReplyDelete
  2. tapi nasib baik sya xkena lempang hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...