Entry terbaru

Day 1 - Ho Chi Minh City



Dari KL ke Ho Chi Minh City mengambil masa lebih kurang 2 jam. Kami disambut oleh travel agent disana dan terus dibawa lunch di salah sebuah restoran halal iaitu Satay House, kat Ho Chi Minh memang terdapat banyak kedai makan halal, harga makanan agak mahal tapi sedap!! hehe..



ada dessert ni tapi xssempat snap sbb bila letak je hilang masuk perut haha

Perut sudah kenyang hati sudah senang..kami pun teruskan perjalanan ke Chu Chi Tunnel, peninggalan sejarah ketika perang Dunia Kedua di Vietnam.. 1 jam masa yg diambil utk sampai ke sana..


Komunis ni sedang menunjukkan demo utk masuk kedalam terowong rahsia tu.. terowong ni dibina pada zaman perang dulu, tempat dimana askar vietnam (Vietkong) menyorok dan boleh wujud dimana-mana saja..cool kan idea dorg? tapi klau sekarang masih guna idea ni habislah..letak bom asap or gas berarun confirm semua mati!






ni pula perangkap yg dipasang utk musuh2..kalau betul2 ni xnampak atas tanah, tapi bila terpijak sempat panggil mak je! hehe

dalam ni pula ada duri2 panjang boleh menusuk tubuh musuh sehingga ke dagu kalau terjatuh dalam lubang tu.

Kul 4.30ptg check in hotel, kami menginap di Le Duy Hotel.. kemudian jam 5.45ptg berangkat ke restoran Seri Penang untuk dinner..kena dinner awal sebab ramai sangat orang Islam datang ke restoran tu, so masing2 telah ada jadual yang telah ditetapkan..lepas makan tak de masa nak melepak2, kena terus keluar haha ekspress gila makan time tu.. not bad makan halal disana :)




First night tu kteorg pergi jalan2 di night market Ho Chi Minh..byk jual kain, baju, souvenir, kasut, tali pinggang dan sekutu dgnnye.. Sebelah pagi pula, dekat tempat yg sama tempat shopping di panggil Ben Tahn Market, ni lagi rambang mata makcik2 dibuatnye.. member aku belanja RM1000 hanya untuk shopping perghhh!!!

kay next entry aku akan cerita aktiviti hari kedua pula :)


4 Comments
Tweets
Comments

4 Comments:

  1. Imbobo!! Besnye jln.. Jgn lupe beli adiah ukes.. Keychain pun buless... Herhehrhehr~

    ReplyDelete
  2. wah. bestnye :) cuaca kat sane sejuk tak?

    ReplyDelete
  3. liyana: souvenir dah abis hehe, next time ok?
    yuyu: cuaca kt sana panas skit dari msia..

    korang patut pergi ho chi minh..syurga shopping!! haha..murah je semua benda kt sana..hotel pun murah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...