Entry terbaru

10 tanda-tanda kamu disayangi oleh Si dia



Korang mesti nak tahu kan pasangan korang tu betul-betul serius dengan korang ataupun tak..tak susah pun nak kenalpasti, apa yang korang perlu buat adalah pemerhatian sebelum korang buat ujian keatasnya...tapi jangan uji teruk2 sgt, kesian plak hehehe.. hari aku nak share tanda-tanda ataupun ciri-ciri orang yang betul-betul sayang pada kita..

1) Si dia sering menggunakan perkataan "kita" merujuk kepada each other instead of "I" or "U"...

2) Si dia menghabiskan banyak masa bersama kamu, dia sanggup batalkan aktiviti-aktiviti lain bersama kawan2 hanya untuk bersama kamu. Jika dia betul-betul tak dapat jumpa, dia akan call kamu lebih awal dan menetapkan masa lain untuk bertemu. Ini tandanya dia betul-betul nak jumpa...

3) Si dia selalu menunjukkan usaha untuk membuat kamu bahagia. Contohnya, dia membawa kamu ke tempat-tempat yang kamu suka atau membuat perkara yang kamu suka ketika sedang bersama...Tak kesahlah berabis duit pun, yang penting kamu happy...

4) Si dia kerap kali call kamu untuk bertanyakan khabar kekadang dia call tanpa sebab..mungkin juga hanya ingin mendengar suara kamu...Dapat dengar suara kamu 10 saat pun jadi..(pasti ada yang sedang tersengih sekarang hehe)

5) S dia sering kali membincangkan tentang masa depan bersama kamu contohnya mengenai persaraan, matlamat hidup, rumah , anak dan lain2...maksudnya dia betul-betul mahu kamu menjadi teman hidupnya!!

6) Si dia cuba bertanya tentang kawan-kawan keluarga kamu dan perkenalkan kamu pada kawan-kawan dan keluarganya juga...

7) Si dia tidak kekok untuk mengakui yang kamu adalah pasangannya pada sesiapa pun..

8) Si dia sering bertanyakan pendapat dan pandangan kamu mengenai keputusan penting yang perlu dia buat..wah! lihat bertapa pentingnya kamu disisinya...

9) Si dia tidak gemar membincangkan masalahnya kepada kamu, ini bukan kerana dia tidak mempercayai kamu tapi dia tidak mahu kamu risau tentangnya..

10) Kamu akan perasan si dia cepat cemburu apabila kamu berkata2 tentang lelaki, lebih-lebih lagi dalam panggung wayang..contohnya kamu kata Brad Pit tu hensem, lepas tu cuba toleh tengok muka dia, mesti dah muncung semacam hahaha...

Apa macam?adakah bf/gf korang sekarang ni ada ciri2 macam ni?? :)

10 Comments
Tweets
Comments

10 Comments:

  1. haha.. thumbs up! cmne plak petanda sidia dah bosan? hehhe.

    aye disini

    ReplyDelete
  2. owh! yg itu belum terfikir lagi hehe...

    ReplyDelete
  3. hehehe
    ala
    no 8&9 je ada...
    masih berkawan biasa je....

    ReplyDelete
  4. suka dengan entry ini!
    especially num 10...
    dengan Aaron Aziz pown nak jeles...
    hahaha... =D

    ReplyDelete
  5. AHA: tape..kwn2 dlu lama2 br masuk jarum beb! haha

    TUNASYA: si dia jeles dgn Aaron?haha..nak manja je tu kot! :)

    ReplyDelete
  6. hahahaa no comment ~

    hehe :)

    ReplyDelete
  7. hehehe, kene kat diri sendiri la. =P

    ReplyDelete
  8. erk??tiada semua di atas..hahaha..

    ReplyDelete
  9. hehe,.thnks for this info.,
    kepada wanita.,tanda boifren korang syg korang adalah dengan diorang jumapa mak bapa korang dan masuk meminang.,then khwin ngan korang.,kalau yg lain2 tu.,no komen.,hati2~
    hehe

    ReplyDelete
  10. ngehehehe... rindu pulak rasa nak bercinta... huhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...