Entry terbaru

Facebook lebih menarik dengan Google Chrome


Hi semua! Dah lama rasanya tak buat entry macam ni, semenjak dua menjak ni asyik mengarut je dalam blog ni.. haha so kali ni ada sedikit perkongsian yang tak seberapa ini...


Mesti ramai yang dah pernah dengar tentang "FB Photo Zoom" kan? ia merupakan salah satu extension untuk browser google chrome. Ia sangat menarik dan memudahkan kita untuk preview gambar tanpa perlu klik. Cara nak install pada google chrome senang je, korang google je "FB Photo Zoom" dan klik install..mudah kan?

Kalau rasa annoying dan tak suka dgn benda ni korang boleh off kan fungsinya dibahagian kanan sebelah bawah facebook korang..atau kalau dah benci nak delete terus, korang pergi ke Toolbar Google Chrome klik ikon spanar tu, Tools>Extension dan korang boleh uninstall dari situ.. senang je kan :)

p/s: banyak lagi entension yg korang boleh cuba, just cuba je yg menarik :)

10 Comments
Tweets
Comments

10 Comments:

  1. hehehehe sekarang ni dah jarang upload pic kat FB...

    ReplyDelete
  2. hoho,takpernah taw pom..ni utk google chrome jelah kan?? suke3~

    ReplyDelete
  3. da buat dah..haha..lebih menarik, lebih menawan, lebih jelita, lebih kacak..haha

    okayy, lariiiiikkkkk!

    ReplyDelete
  4. wah best best
    nanti nak try la

    ReplyDelete
  5. eh.. cp tatau pun mende nih.. ade ek??? nak pi donlod skang la..hikhikhik..:D

    ReplyDelete
  6. mozila firefox pon ade, nak download search google jer 'mozilla firefox photo zoomer' ade extension nye yg blh kite download... :)

    ReplyDelete
  7. peachippo: @aPIP kata mozilla pun ade :)

    CP: ade2 install skrg! heheee~

    aPIP: thanks for the info :)

    ReplyDelete
  8. ilmu baru. sy baru tau yg ada fb conversation. ala skype dan ym tu

    ReplyDelete
  9. skg guna mozilla jer..nnt2 nk tuka G Chrome jgk la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...