Entry terbaru

Keperluan atau kehendak?

Tips untuk rakan2 blogger terutama mereka yang nak trafik laju macam air mengalir hahaha!

Comment moderation.
Apa pendapat korang tentang fungsi benda ni?Sejak mula aku berblog, aku tak pernah setting comment moderation ni, sbb aku tak nak approve komen2..biar je terus publish.. ada yang kata nanti kalau ada orang komen dekat entry lama2 macam mana?kat bawa tu kan ada comment notification email..nanti bila ada komen dia terus hantar email..Kalau buat mcm ni ada baik buruknya..terpulang kepada tuan punya blog..hehe

Word verification.
Haaa...untuk blog aku, aku tak guna langsung benda ni..Sebab aku tak nak menyusahkan rakan2 blog yang dah sudi nak komen tetibe kena kerja lebih pula nak bulatkan mata tenung word tu lama-lama..kesian..lepas tu salah plak tu..haha..mulalah fedup tak tak jadi komen hehe...kekadang ada tu ingat dah komen lepas tu terus tutup tab, padahal komen tu tak submit pun lagi haha...oleh itu jangan lah kita bising kalau komen tu sikit   :) Rasanya blog "nofollow" semua anti spam..so buat apa nak guna word verification ni lagi betul x? maaf ye kalau salah ;)

Shoutmix or Shoutbox.
Korang pakai yang mana satu? haaa.. krang kena tahu..kedua2nya tampak sama tapi mempunyai perbezaan walaupun menjalankan fungsi-fungsi yang sama. Yang ketaranya ialah, cuba korang pergi singgah blog yang menggunakan shoutbox, korang akan rasa payah dan susah untuk letak name and link korang byk kali utk "jerit" kt situ berbanding shoutmix yang lebih mesra :) hehe..dan memudahkan korang dan juga pengunjung blog korang sebab link dan nama mereka telah tersedia, dgn syarat mesti dah pernah jerit kat blog lain haha! try lah...tak rugi mencuba right? *kenyit mata*


p/s: jom letak link kat SINI lepas tu terjah friendly bloggers kat SINI

6 Comments
Tweets
Comments

6 Comments:

  1. ooo... kalo sy dah tukar kpd dofollow?? mcmna?? huhuhu... tp sy mmg x guna word verification... huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. opss terasa. hehee. saya buat comment appoval sebab malas giloooo nak bukak email. hehe. okay, memang dasar pemalas tegar dari dulu. hehe

    ReplyDelete
  3. IB: sya pu dofollow tp takat ni alhamdulillah ok je..hehe klau tak guna word verification ok je :) yg penting org senang komen..bagus juga cara awk tu :)

    FS: heh sowi! xde niat hehe..boleh guna cara IB mungkin?:)

    ReplyDelete
  4. saya baru siapkan entri pasal comment moderation nihh mlm tadi.. tapi tak publish sbb saya set shedule utk publish dlm jam 11.49 jab lagi...

    pendapat kita nampak mcm berbeza.. kang jangan lupa gi baca yerrr..

    kita tgk, apa pendapat saya plak..huhu..

    ReplyDelete
  5. okayh! xsabar nak baca entry tu! :)

    ReplyDelete
  6. owh..thanks share benda ni..baru tahu ada perbezaan antara shoutmix n shoutbox..ingat dua2 benda yang sama..hehhe..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...