Entry terbaru

PANAS!! Blogger peragai tak semanis kurma!

Mungkin ramai dah tahu tentang perkara ini, sebenarnya aku malas nak ambil port tapi teringat kisah lalu antara aku dan seorang blogger tu, aku terpanggil utk menulis entry ni special utk dia..tula! lenkali perangai kasi cantik sikit bro! Macam entry2 lain juga, entry ni bukan bertujuan untuk menjatuhkan dia yang dah jatuh di mata blogger2 Malaysia ni, tapi untuk menjadikan pengajaran kpd blogger yang lain supaya tidak menjadi seperti beliau yang desperate traffic! Kini dia telah dihentam hebat..aku cuba nak baca komen2 itu tapi dia dah privatekan blog dia..

Eh! mesti korang tertanya-tanya, apa masalah sebenarnya ni kan? Okeh meh aku cerita, dia seorang blogger yang telah menggunakan kebijaksanaannya pada tempat yang salah! Umum tahu, untuk menjadi Top Blogger blog kita perlukan traffic yang tinggi. Ye, dia ni baru tersenarai dalam List 40 Top Blogger Melayu di Malaysia tapi yang tak baiknya ialah cara dia pintas blogger lain yang berusaha keras tu salah! Dia telah menggunakan IFRAME utk mencanakkan traffic blog dia! Kalau nak tahu IFRAME tu binatang apa dan macam mana dia berfungsi jom pergi blog Tia DISINI


Kita jangan ikut perangai buruk tu tau! dia telah pun diberi warning dgn ramai lagi blogger. Tapi diendahkannya, dan buat bodoh seperti tidak tahu malu. IR siap suruh dia buat surat minta maaf lagi haha DISNI

p/s: Jangan jadi budak buat kerja tak semenggah dan mendatangkan kemarahan orang ok? Jom enjoy berblog! :) 

Jom baca Tempat-tempat berhantu di Malaysia kalau sudi hehe promote2!!

15 Comments
Tweets
Comments

15 Comments:

  1. oo..kb da enah bace da...senyap je dah dia sekarang..
    kesian pun ada gak..

    ReplyDelete
  2. baiknye hati kb..pengajaran buat dia kan..

    ReplyDelete
  3. PS sekarang dah jadi jahat....mula2 percaya la kat dia ingat beol dia tak guna iframe....punya la sokong dia....alahai sekali hampeh hampas punya mamat tu....guna betul rupanya...kawan sendiri pon jadi mangsa....tak sangka kan...ok memang la dia rajin giler update entri baru sejam sekali walaupun copy paste je(yang ni boleh puji) tapi tang iframe tu memang unforgivable la....rasa macam nak panah dia dari jauh kan....

    ReplyDelete
  4. hampeh itu budak mahu kasi penggal! t

    ReplyDelete
  5. rsa mcm pernah singgah blog penulis senja ni.. owh.. pndai tul coding blogger ni ek..huhu

    ReplyDelete
  6. sana sini cete pasal dia kan....

    ReplyDelete
  7. kalau aku ingat nama PS ni, aku jadi panas serta merta sebab banyak sangat dia tipu aku.. geram betol. skang dah private blog.. malu wes. kalau aku terus bersara.. huhu

    ReplyDelete
  8. iMBobo..kita bagilah peluang kat dia...dia blogger macam kita...apa kata dia bagi dia peluang..kan?

    ReplyDelete
  9. hmm macam2 hal..tapi kan lebih manis kita berjaya usaha sendiri..walaupun tak seberapa..

    ReplyDelete
  10. dah baca banyak entri pasal PS tu... memula blur jugak.. pastu baru tau kenapa.. tak sangka ehh dia wat perangai gitu... dah tu privatekan blog pulak..nampak sangat dia salah... hee macam-macam la... buat kerja guna taktik kotor kejap je naiknya.... kalaupun orang tak tahu ada yang Maha Mengetahui..dia lupa yang tu kot.. hoho dah besyarah plak kat sini...ampunnn :)

    ReplyDelete
  11. haha..kan dh kantoi..desperate sgt nk jd Top blogger tuh..

    ReplyDelete
  12. Xpatut betul kan.. 2 la ble terlampau ghairah mengejar traffic, sampai x leh nak fikir dh mane baik mne buruk..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. haha..ape ni??kenapa aku tak tahu apa2 pon..hehe..:P

    ReplyDelete
  14. hehe.,bab ni no komen sbb xtau pape lgsung pasal iframe tu.,hehe~
    tapi kalau btol spt apa yg diceritakan oleh blogger2 lain.,hmm, matlamat x menghalalkn cara.,

    -Alahai~ jemput la ye^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...