Entry terbaru

Perkara lucu sesi temuduga...

Bersua kembali kita, buat lagi entry hari ni sebab tetibe terpikir pasal interview kerja dulu2..haha..dan jari jemari ini mula gatal untuk mencoret sedikit perkara lucu semasa sesi temuduga... Esok hari Isnin, ada sesiapa ada interview kerja esok? Goodluck ok! before that, i think u all shud read this first! hehe.. ini bukan tips tapi sedikit info, tu pun kalau ada :)


Situasi Pertama:


Ada 3 orang penemuduga, dan seorang yang perlu ditemuduga Nabil(bukan nama sebenar). Setelah banyak soalan yang diajuakan dan Nabil berjaya menjawab semuanya dengan cemerlang..kemudian....


Penemuduga: Kamu nampak tombol pintu itu? Kenapa ia bulat?
Nabil : (sambil kebingungan) Saya bukan pelajar fizik Tuan, oleh itu saya tidak tahu kenapa ia bulat..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Situasi Kedua:


Penemuduga: Adakah kamu ini jenis yang multitasking(mampu buat banyak kerja dalam satu masa) apakah pengalaman kamu?
Nabil : Ya Tuan, saya seorang yang multitasking, buktinya saya telah melakukan 12 kerja dalam masa 4 bulan...

haaaa...korang dapat agak apa yang aku cuba bgtahu? jom komen dekat bawah ni....nak tengok jawapan korang...

10 Comments
Tweets
Comments

10 Comments:

  1. err..kire nye si nabil tu slalu kne buang keje..byang kn 12 krja dlm msa 4 bln...

    ReplyDelete
  2. hahahha.. Si Nabil tu , nk menimba pengalaman jee .. :P

    ReplyDelete
  3. Kadang2 penemuduga suka tanya soalan yang psyco.. so kita kena bersedia untuk menjawab dengan bijak.. :D

    ReplyDelete
  4. haha tu btl hebat tu.. 12 keje dlm 4 bln.. ;p

    http://eleventx.blogspot.com/2011/07/lagenda-robot.html

    ReplyDelete
  5. ehmm.. si nabil tu x komited dgn kerja dia.. n sbb selalu tuka kerja

    ReplyDelete
  6. beznyer klo ade worker cm en. nabil ni...lurus bendul..

    Nabil!!! tolong kutip semut bawah meja tu....

    ReplyDelete
  7. haha...4 bulan 12 kerja..byk betul bertukar2 kerja tu...mesti Nabil tu tak paham soalan si penemuduga tu kot...(^^,)

    ReplyDelete
  8. hahaa pintu bulat pun ada ke? penemu duga tu buta agaknya kahkah

    ReplyDelete
  9. penemuduga tuh saje nk test cnfident je tuh..haha..tp kes nabil tuh mmg cnfident tggi ah..hahaha.ke tak phm soklan sebb nervous sgt..:P

    ReplyDelete
  10. 12 kerja ek??haha..makan,tido,mandi, dll...banyak plak nak list..:p


    tombol pintu tu bulat,,sebab orang tu nak buat bulat!hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...