Entry terbaru

Segmen, Giveaway, Contest Terhangat!



Hi all! hope korang semua sihat2 belaka..kali ni aku nak tulis tentang Blog Contest/ Giveaway dan Bloglist/Blogroll.. Dunia blog tidak pernah sunyi dengan benda-benda ni..setiap minggu pasti ada je kan.. tapi ada beberapa perkara yang buat aku musykil dan geharu hehe.. so aku tak nak buat kesimpulan awal, aku nak kongsi pendapat dengan rakan blogger terlebih dahulu.. apa pendapat korang tentang:

Mewujudkan blog khas untuk contest/giveaway..


Blogger A: ia wajar sebab tidak menyemakkan blogger lain yang bertandang dekat blog aku, supaya mereka tak berasa bosan tengok entry pasal benda yg sama, balik2 contest,segmen,GA..


Blogger B: tak wajar sebab tujuan contest,segmen, dan GA itu dianjurkan untuk menarik trafik dan follower, kalau aku buat blog lain nnt siapa nak tahu pasal benda tu?orang ramai datang blog pertama aku, bukan blog khas untuk tu!


Meletakkan bloglist dan exchange link pada blog kedua:


Blogger A: Aku memang letakkan semua tu pada blog kedua aku sebab memudahkan aku utk blogwalking, dan juga nmpak kemas, blog utama aku pun tak serabut dengan bloglist kalau aku buat macam tu..


Blogger B: Aku pula letakkan pada blog utama sebab aku menghormati blogger yang tukar link dgn aku tu, dia letak pada blog utama dia yg ada 400 follower, tak kan aku yg ada 3000 follower ni nak letak dekat blog kedua aku..tak adil lah kan..siapa yg nak pergi blog kedua aku tu kan.. org pun tak kan nampak link blog dia..
------------------------------------------------------------------------------
Blogger C: haa 2 persoalan je.. korang punye blog pula macam mana? hehehe :)

9 Comments
Tweets
Comments

9 Comments:

  1. utk persoalan bloglist tu, ase cam sokong blogger B.tp sumenya ade hujjah tersendiri, ikut keselesaan msg2 dlm blog :-)

    ReplyDelete
  2. KALU SOKLAN CONTEST YANG PERTAME TUUU..CIK SOKONG B..SEBAB RASENYE KITE BUAT CONTEST SEGMEN BAGAI SEBAB NAK KENAL2 BLOGGER,TRAFFIK TRAFIK..TAPI KALU YG JOIN TU GUNE BLOG KHAS DYER, MEMANG TAK LAA KAN NAK DYER NAK RAPATKAN UKHWAH BAGAI ... :)

    *AYAT BERTERABOR..HARAP DAPAT PAHAM :)

    ReplyDelete
  3. salan 1.. sokong b
    soln dua.. sokg dua2.. hehehe

    ReplyDelete
  4. soklan 1 n 2: nak sokong 2 2 boleyh tak???? haha.... tapi gaser soklan 1 lebih pada B... n soklan 2 pada C... hehhehe >.<.... tak la kat B la...

    ReplyDelete
  5. dua2 aq tak buat... tapi pendapat aq,

    1. aq tak suka pasal blog contest tuh.. entah la napa... hahaha..
    2. bloglist tu, aq pun x suka dan tak tau napa... orang yang join bloglist aq, aq letak kat sidebar... hihihi~..

    ReplyDelete
  6. Semua sekali Han balun semak pun semak la...heheh

    ReplyDelete
  7. soalan 1 = B


    soalan 2 = A

    hihihi....

    ReplyDelete
  8. blog aku yg plg simple..kahkahkah...klo aku dh expert nnt...nnt aku bt semak jgk er..

    i like ur blog!

    ReplyDelete
  9. xtau nak jawab ape.. sbb kdg2 ok 4 sis.. tp kalo mcm terlampau sgt jd bosan gak.. hehehehe

    moral of the story : buat ape pun biarlah berserhana.. Buat ape pun kena ikhlas...

    p/s: ada fhm ka? hehehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...