Entry terbaru

SEO banyak songgeh!




Dewasa ini, ramai blogger yang sebut-sebut tentang SEO ni.. musimnya kot..aku pun tak nak ketinggalan hehe..apa itu SEO? apa maksudnya? Siapa yang tahu cer kita berkongsi ilmu..mana tahu kita dapat manfaat dari ilmu yang dikongsi..aku tahu sikit2 je pasal SEO ni, SEO stand for Search Engine Optimization dimana membuka ruang dan peluang sesebuah website atau blog memasuki listing Google yang teratas. Contohnya macam ni, bila anda taip imbobo, blog iMBobo berada di muka surat pertama tangga kedua. 


Banyak lagi info tentang benda ni, slow-slow lah kita mengkaji dan memerhati hehe..ramai pakar2 dah buat entry pasal ni..kalau korang ada info meh lah share hehe :)

p/s: semalam bro ben marah, ayooo!! tak tahuuuu...siapa buat bro ben marah?Jom klik SINI baca...

10 Comments
Tweets
Comments

10 Comments:

  1. jauh lg nak blaja SEO ni huhu

    ReplyDelete
  2. apa kepentingan benda ni??explainlah lebih sikit..hihi..=)

    ReplyDelete
  3. Comel ayat tu.. smalam bro ben marah..ayoo!!tak tahuu...hahah...comel la...


    ni sedikit info ttg SEO -->http://belogcikarda.blogspot.com/2011/07/entry-seo-boleh-tarik-trafik-sehingga.html

    ReplyDelete
  4. SEO.. pening2... tp bila dah tahu boleh jd lumayan kot.. errrrr...

    ReplyDelete
  5. Saya tak berapa khatam lagi pasal SEO ni. Ehehe.

    ReplyDelete
  6. Hah SEO? Apekah? Men2 google name sndri? Ok japg nk try wat la..

    ReplyDelete
  7. Terblog: pelan2 kayuh :)

    ANW: masih belajar lagi..kang salah explain plak hehe...

    AHA: kena rujuk pakar..tp mmg berguna ilmu pasal SEO ni..utk org yg buat duni pakai blog or popular..:)

    CA: haha..mcm budak kcik ade lah! ok dah bace info tu! berguna :)

    QT: yup! salah satu faktor kot..

    NJ: sama lah kite hehe

    LZ: boleh main2 je :)

    ReplyDelete
  8. owh.. cenggitu rupenye seo.. bru paham..:)

    ReplyDelete
  9. cett! kosong psal SEo..haha
    nnti nk pi bljr

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...