Entry terbaru

Tutorial: Letak User Online Widget pada Blog

Hi all! kali ni nak share tutorial yang simple ni, macam mana nak letak user online widget pada blog macam ni :


Dengan adanya widget ni, korang boleh lah tahu berapa ramai orang yang sedang usha blog korang tu.. aku pula suka tengok nombor die hehehe.. 

Untuk dapatkan code, korang pergi ke website Whos Amung Us DISINI akan keluar paparan seperti dibawah, copy code dan paste pada java script ok?kena add a gadjet dulu..


Kalau tak minat dengan yang merah tu, korang boleh pilih lagi 5 dekat Showcase.. 

pilih lah yang mana berkenan dimata.. mudah je benda ni.. ok itu saja selamat mencuba :)

p/s: terharu sungguh daku bila Green Apple beri penghargaan :) thanks ya! :) senyum lebar aku petang ni hehehe..

4 Comments
Tweets
Comments

4 Comments:

  1. kalau pakai histats lagi best.. hehe tapi yang ni pun ok

    ReplyDelete
  2. cikin suka yg kat bloh cikin punyer..=D ( puji sendiri nampak..hehe)

    jom baca kisah rasukan di dewan bersalin =D

    ReplyDelete
  3. thanxx sharingg,..sy pun maseh byk benda tak tahu,..ehehe,,thanxx yah =)

    ReplyDelete
  4. xmola sis letak... malu & segan.. hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...