Entry terbaru

Andai aku mati esok..

Salam semua!

Aku saje nak menulis tentang tajuk diatas sebab aku secara tiba-tiba teringat akan mati.. bila masa aku akan mati dan bagaimana caranya aku tidak akan tahu sebab itu semua urusan Allah.. banyak benda aku fikir, salah satunya account2 aku kat internet ni..

Facebook
Aku dah jarang buka semenjak aku kecewa dengan game CityVille.. level tinggi dah tapi aku sedar aku dah gagal jadi Mayor yang terbaik.. Tapi itu aku tak kisah, yang aku kisah ialah gambar2 aku yang akan terus terpapar.. gambar2 aku tadelah sexy2 :S siapalah nak tolong aku masa tu nanti...
Email
Pasti akan banyak email unread sebab tak terbaca oleh sesiapa, email dari rakan2 yang tidak berbalas, email menang contest hehe... macam2 lagi lah...yang penting info.. siapalah yang akan buka.. hm...

Blog 
Aku adelah beberapa blog lain, tapi blog yg bernama iMBobo ni aku paling sayang.. bila aku dah tak de nanti, tidak ada siapa yg akan update blog ni.. tak de lagi blogwalking, kalau ade pun mesti hantu hehe..

Agak2 lah kan, kalau korang macam mana korang buat ek?

p/s: *account pahala jangan lupa pula ye :)
 *aduh mcm sedih plak entry ni.. 

29 Comments
Tweets
Comments

29 Comments:

  1. kena fikir gak, betul tu =)

    p/s : selamat berbuka jugak XD

    ReplyDelete
  2. Yana kan lam FB semua picta privacy,then paswrd ada org yg tahu...hehe.. so bila da x ada,bole deactive fb tue.hehe.Yana da bukak da..alhamdulillah. Selamat berbuka ya Incik Bobo

    ReplyDelete
  3. betultu..

    kalau la ada sistem, bila kita mati smua yg berkaitan dgn kita akan mati juga..

    ReplyDelete
  4. mmg sedey entry nie..sob..sob..apa2 pun kita wat pahala byk2 ea.. selamat berbuka..:)

    ReplyDelete
  5. azie penah jugak terfikir :)

    ReplyDelete
  6. andai kite tau bile kite akan pegi..huhu..bagi pasword kat org terdekat..boleh tlg deletekan :D

    ReplyDelete
  7. kan??? sedih la entri nih bobo... mmm... apa yang mampu kita buatkan??? kalau saya, saya dah tulis password and wasiat dalam satu folder kat laptop saya.. jika masa ajalnya saya nanti, laptop nih masih elok di samping keluarga saya... harap, mereka buka la, godek2 carilah, dan bila dah jumpa delete terus account tuh... blog plak.. tinggalkan la nasihat2 yang boleh memberi pahala pada saya dalam blog tu... hurm.. dan jika yang buruk dan mengguris hati tu delete lah... :)

    panjang x komen ni imBobo..???..:)

    ReplyDelete
  8. Huhuhuu...touching plak tetiba.

    Errmm,kalau akuan2 fb or lain2..memang saya ada bagitau seorang sepupu yang sangat saya percaya dan saya sayang.

    So,nanti boleh dia delete..

    ReplyDelete
  9. emm..nk bg pasword blog kb kat imbobo la.. mne tau nti kb takde da..im leh jga blog kb tu.. :( Sedih...











    em, tak jd la nk bg pasword kat im.. :P

    ReplyDelete
  10. betul2,..nak xnak kena bt wasiat awal2 bg password segala, aduii~

    ReplyDelete
  11. hm .. insaf kejap . btau adik beradik lah password tu . senang =)

    ReplyDelete
  12. tkut plak bile pkr psl mti..
    masih x bsedia lgi...
    amln pun xckup.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. andai aku mati esok,aku redha..maut dtgmenjemput tanpa diduga..abg bobo,cik mintak maaf ek kalo cik ade buat abg bobo sakit hati ke ape ke..ok?^_^

    ReplyDelete
  14. isk isk...insyaAllah kalau entry2 yg kiter duk buat selame ni dapat dimanfaatkan,takyah laa tutup blog kalu mati esop2..boleh dapat pahale ilmu yg berpanjangan :)

    ReplyDelete
  15. PB: oke je komen tu, hehe xkesah pjg mana pun :)

    KB: main2 ye..hehe dah berharap dah ni haha

    CT: awk xde apa2 salah pun lah.. :)

    ReplyDelete
  16. tkejut tgk tjuk entry.. ara da wt wasiat siap2.. hehe.. pword blog n fb 1 family taw..

    ReplyDelete
  17. Ehh, kenapa tiba tiba Abg cakap pasal ni? sedih tau Mira baca.. Abg ingat 1 ni je "setiap manusia akan pergi, samada lambat atau cepat.. selagi kita hidup ni, lakukan byk amal kebaikan, insyaallah bila kita xde nanti, ramai yg akan sedekahkn alfatihah buat kita.. ramai yg akan ingt dekat kita" Abg namo0 pikir macam ni lagi ye.. Life must go on..

    aylliarimasiprincess.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. ajal maut di tangan Allah swt.mati itu pasti, so kita kena sentiasa bersedia :D

    ReplyDelete
  19. bagi bro jadi admin dan wariskan kt bro hahaaaa

    ReplyDelete
  20. betul jugak tuh..

    ttbe sentap jap.. huhuhu

    ReplyDelete
  21. true :) selalu la ingat mati .

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah. bagus la ingt mati. itu yg seharusnya kite ingt selalu :)

    ReplyDelete
  23. mmg selalu kena ingat pasal tu..sbb ajal tak kira muda atau tua..semua da ditetapkan..

    p/s : nak wasiatkan password blog dan fb kat sape ye..?

    ReplyDelete
  24. kalo blog, sy dh kasitau kazen awal2 password..so if ada apa2, dia lah take over :)

    kalo acc lain tu, akan terbiar camtu sajala if tiba2 dijemput pulang :')

    ReplyDelete
  25. tu la,,selalu jugak terfikir,,kalau maeninggal dunia camnelah,,gmbr kat fb tu nasib semua dah buang,ada satu gmbr je..kalau gmbr nmpk aurat,,bila org tgok boleh dapat saham dosa tu..=)

    ReplyDelete
  26. sedihnye entry.. sob.. sob.. sob!!
    "andai ku tahu, kapan tiba ajalku, izinkan aku, mengucap kata taubat pada-Mu"

    mak ai.. keciwa men city ville smpi mls nk buka fb? dasat2.. syuzi dulu pn ade FB & men City Ville jgk.. Tp skang ni acc Fb syuzi dh deactive sbb sbrnnye FB ni byk buruk dari elok.. so jauhkan.. :P

    ReplyDelete
  27. Mira: haha just terfikir je..kite kn mmg slalu kne beringt :)

    @Ezad Skytech: tulah, tgh fikir2 hehe..buat cara PB pun ok juga.. :)

    Syuzi: sebab game tu melalaikan...lama kot main game tu, buang masa je..ade skali tu sampai tak tidur main game hehe

    ReplyDelete
  28. dulu cik syuzi tu pun kaki CityVille gak.. sama la dgn sis.. betul tu bila men game keja byk terbengkalai.. hehehehe skrg semua dh tinggalkan.. Fb pun jarang buka.. layan Blog jela skrg nie..

    cara terbaik bg sis.. sesiapa yg dah ada wife/husband lebih baik bagi je password kat diorg... Nnt andai tiba masa kita dh pergi diorglah yg akan delete semuanya... Xde pun catitkan dlm diari & tinggalkan la pesan kat situ.. Lps kita xde sure ada org yg akan tgk diari kita tukan?

    ReplyDelete
  29. erm.. semua terserah pada takdir r..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...