Entry terbaru

Israel vs Palestine




Mohon baca ye..


Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestine dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului...."

Ini merupakan mesej berantai. Undian korang banyak mana sekalipun tidak akan dapat membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah mungkin menambahkan beban bagi mereka.

Untuk makluman korang, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka. Bayangkan kalau berjuta-juta orang pageview dan mungkin lebih dari tu. Berapa banyak dah wang yang mereka porolehi?


Dan korang tahu tak wang itu sedikit sebanyak menyumbang kepada modal mereka untuk membeli senjata dan peluru-peluru yang membunuh saudara-saudara kita di Palestine? Kalau fikirkan logik, tak mungkin organisasi besar seperti Google tu buat poll gunakan website free seperti ni kan? Saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Maklumat yang ada itu tidak betul.


------------------------------------------------------------

Maklumat diatas diambil dari rakan facebook yang telah buat kajian tentang perkara ini. Betul juga apa yang dicakapkan tu, kalau masih ade yang tak percaya, korang boleh lah kaji sendiri ye :)



8 Comments
Tweets
Comments

8 Comments:

  1. Tq 4ur info,skrg mcm benda yg menakutkan berlaku...

    ReplyDelete
  2. smua neh hanya lah propa saje :P

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah pc tak klik pun page tu sebab pc logik sblum ni, kalau undi pun bukan dorg nak amek pot pun kan;) yang penting doakan keselamatan warga palestine yang tertindas.semoga 'bantuan' kita sampai disana.amin..

    ReplyDelete
  4. tu la.. ak pn bru tau bnd nih menipu..
    sngal tol israel nih..

    ReplyDelete
  5. ish..tak habis2 nak tindas orang Islam diorang ni..

    ReplyDelete
  6. oowhhh!! macam tu ker.. syuzi x dpt lagi msg berantai tu.. huhu.. mtk2 la mmg x smpi

    ReplyDelete
  7. ish,yeke bro.serius baru tau

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...