Entry terbaru

Apa maksud Pagerank Blog/Website

Salam semua, kali ni aku nak share tentang Pagerank. Aku tidaklah hebat mana dalam ilmu ni, cuma kongsi apa yang aku tahu je.. kalau ada yang salah atau keliru, inform je kat ruangan komen atau sms terus aku ni no 013 ******* hehe...

Apa itu Pagerank? ia merupakan alat pengukur atau term yang diguna pakai oleh Google untuk website/blog yang didaftarkan(diindeks) dalam pangkalan data Google. Daftar maksudnya mereka yang sudah submit url blog ke Google. Korang belum daftar? jangan risau, blog korang ada cuma jauh sikit hehe.. Kalau korang pakai domain sendiri lagi lah dekat.


Pagerank mempunyai skala 1-10, dimana 1 pada peringkat awal dan 10 adalah terbaik. Jika blog korang mempunyai Pagerank 10 maksudnya blog korang mudah dicari(tangga teratas). Itu pun kalau nama blog korang unik. Sebenarnya banyak bersangkut paut, korang pahamkan yang ni dulu lah ye.. sebab yang lain tu aku pun tak paham sangat haha.. Cek Pagerank blog DISINI

Bila Pagerank naik, trafik pun akan meningkat, Nuffnang pun lagi lah meningkat, lepas tu senyum sampai ke telingga lah korang kan sebab banyak readers hehehe..




p/s: nanti aku akan kongsi macam mana nak tingkatkan Pagerank ni ye.. 


33 Comments
Tweets
Comments

33 Comments:

  1. 013 9999999..hahahha...

    bell xtaw pun psl PR nie..Buta it btOl..huhu

    ReplyDelete
  2. teruja dh nk tau cara tingkatkan pagerank hehe

    ReplyDelete
  3. cer citer cer citer :D blog fyqa masih berada di bwh anak tangga la. duduk bertafakur dkt lantai ekeke

    ReplyDelete
  4. imbobo punye PR msti giler ats 5 kn..org femes...wewitt2~ HAHA..

    ReplyDelete
  5. ooo.. gne celcom ye.. hehe. msty PR imbobo nye 10 an..

    ReplyDelete
  6. ehem2..tengah buat ala2 seo ke ni..keke

    ReplyDelete
  7. tak suka pagerank.. :(
    sb pagerank kb rendah...

    ReplyDelete
  8. aik..itu jer pendek betul...hehe

    ReplyDelete
  9. hahhh bila lagi nak pakai domain sendiri?? kalau nak beli domain habaq mai dekat ceq...

    harga rm27 setahun...

    >_<

    aku PR2..

    ReplyDelete
  10. huhu..pagerank saya mesti rendah jer.. heheh..:)

    ReplyDelete
  11. huhu..klu check mesti rank yg ntah keberapa trillion..hehe..

    ReplyDelete
  12. nak tau sgt tips dye mcmne..he

    ReplyDelete
  13. salam ziarah :)
    jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

    ReplyDelete
  14. hmmm.. ntah2 pujangga punye kosng kot.. haha..

    ReplyDelete
  15. salam ziarah :)
    jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

    ReplyDelete
  16. salam ziarah :)
    jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

    ReplyDelete
  17. @Feezah: xdelah, hehe.. cuba cek kan haha..

    @Luqeem: jgn panggil sifu, xlayak bro hehe..

    wanz: tgh tgu alya bagi hadiah aritu hehe

    ReplyDelete
  18. bloglist dkt blog aku pling bwh sklii......bloglist dkt blog aku pling bwh sklii......

    ReplyDelete
  19. alamak ..
    sama cam feyqa ..
    pr bleh caya ke dak ?
    sikit sngt ..
    imbobo camner ?
    same ker ?
    or lbh tggi .. ? ^^

    ReplyDelete
  20. caye lah jiran aku..pergh..sallute la..hak3

    ReplyDelete
  21. hhoho...x termasuk dalam 0-10...hehe

    ReplyDelete
  22. nampak 0000000 je...haha:)

    ReplyDelete
  23. okeh,kalo cmtu cpt citer..naktau..hik3

    ReplyDelete
  24. tak sabar nk tunggu tips nk tingkatkan pagerank tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  25. owhhhh...mcm tu.Dulu tak taw apa benda lar pagerank tu.hahaha~
    Rendah! huhu,duk kat bwh tanah.=.=

    ReplyDelete
  26. wah.......... agak2 blog e'in rank kebape ek..

    ReplyDelete
  27. Alamak Wan... murah le, aku bayar 60 setahun.

    hmmm Mana H.J hari nie? mesti dia tengah mandrem bg Liverpool kalah malam nih uk uk uk!

    ReplyDelete
  28. ooo.. baru cek tau. haha~

    TQ bgi info ni. menarik dan tertarik. hehe~

    serious, saya suka entri ni. senang nak faham apa itu page rank. seblm ni dgr je tapi tak faham.

    TQ again.

    ReplyDelete
  29. sila kongsi ngn cpt, tak sabor nih..

    ReplyDelete
  30. nak tingkatkan pagerank tu yg susah..heee~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...