Entry terbaru

Gangguan Seksual Terhadap Wanita


Hari ini datang pula idea nak bercerita.. dulu aku pernah berlajar di salah sebuah kolej di Perak. Jadi aku memang selalu menggunakan bas ekspres untuk balik ke KL.

Tapi yang aku nak cerita ni pasal kejadian dalam bas masa aku balik semula ke kolej selepas cuti raya. Bas ekspres yang aku naik tu adalah khas untuk pelajar-pelajar kolej aku je. 


Hari tu aku naik lah bas tu macam biasa dan mengambil tempat duduk disebelah kanan bas, sebelah kiri aku ada orang. Bila dah selesa semua, ada seorang budak perempuan duduk disebelah kiri bas minta aku tengok budak perempuan depan aku. Aku pun tengok lah, nampak macam perempuan tu tak selesa duduk dengan lelaki sebelah dia.

Bila aku tengok keadaan dah macam memaksa aku untuk ambil tahu, lantas aku bangun dan bertanya kepada lelaki tu..

"Bro, kenapa ni bro? ada apa-apa masalah ke?"

Soalan aku tak dijawab, tapi die toleh kat aku macam nak tak puas hati je gayanye. Tengok muka bukan macam student dengan muka berparut dan pakai spec hitam. Aku pun duduk balik.

Pelajar perempuan tadi mula menangis. Eh! ni kenapa sampai nangis-nangis pula ni.. aku pun jengah lagi, tengok-tengok lelaki tu dah rapatkan badan dengan pelajar perempuan tu kemudian aku tengok zip lelaki tu terbuka

Eh! ni dah melampau ni.. badan aku mula menggigil. Siapa tak cuak, kang aku tegur di godok aku dengan pisau macam mana? Dahlah dalam bas tu tak ramai lelaki, masing-masing duduk jauh-jauh pula tu.


Dengan muka tenang aku ke depan bercakap dengan pemandu bas(pak cik). Kemudian pak cik tu hentikan bas dan datang ke tempat duduk lelaki tadi. Pak cik tu tanya lah, 

"Kau ni student ke?" mana kad matrik? ni zip kenapa terbuka?" sambil mencekak leher lelaki tu.


Pak cik bas dah call polis. Kemudian semua pelajar lelaki dalam bas tu bangun tolong heret lelaki tu ke depan. Soalan bertubi-tubi ditanya. Lelaki tu menangis minta maaf. 

Sementara tunggu polis datang, lunyai juga lah budak tu kena sepak terajang dalam bas tu. Aku tak pukul, cuma tunjal-tunjal je kepala die hehe.. 

Tapi lelaki tu hati kering gak lah sebab naik bas tanpa tiket dan sehelai sepinggang je. Agaknya dah biasa buat kot. Bila dah sampai sana dia ambil bas balik KL balik.. hmm entah ler..

Lepas tu polis datang bawa lelaki tu ke balai. Nasib baik lah tak masuk highway lagi masa tu.




p/s: awas dengan orang yang tidak dikenali berdekatan anda..


55 Comments
Tweets
Comments

55 Comments:

  1. arghh
    scary gile
    dlm bus pon bole gak tu
    ish2
    sek bek imbobo g bgtaw pokcik bus tu
    kalo x,apeth die bt lagi
    adoii

    ReplyDelete
  2. wuuu~...scary punye mamat. pdn muke kene cepok...hidup iMBobo! hihi

    ReplyDelete
  3. perghh... bahaya betul la.. nasib baik ko gtaw kat pakcik tuh.. kalau tak, cian budak pompuan tuh... bagus tindakan ko bro... better daripada berputih mata...

    ReplyDelete
  4. uikk..sangat menakutkanlah....tak pernah kena lagi tapi kwn2 selalu cter pglmn depa naek pengangkutan awam nie.Takde pilihan kan..Adoi.kena hati2 la..Lepas nie,klu naik bas,kena bwk pisau sekali la..klu ada kes camnie,,boleh terus sunatkan..bg kasi dia punyer tutt tutt..lalallalalaa~

    ReplyDelete
  5. ee seriau aku dgar...=.='
    budak laki tu mcm ade saket mental je.haha

    *ecece ko nak cakap ko hero la dlm cite ni?=p

    ReplyDelete
  6. ishh...nasib baik ada iMBobo!
    takut ar camnih nak naik bas duduk dgn org yg tak kenal...dah la selalu buat camtu...ada la jugak sekali dpt yg gatal, tapi sembang2 saja lah...
    mintak2 tak jumpa la dgn lelaki bongok tu...

    ReplyDelete
  7. giler ar.. kalo ak jdik pmpuan tuh, ak tenyeh2 pale dia hahaha..


    wlupun ko hnya tonjol2 je pale mamat tuh, ak tetap rs bangga hak3..

    ReplyDelete
  8. teruk jugak lelaki sangap cenggini
    kesian gurl tu

    ReplyDelete
  9. dulu masa study kalo balik naik bas tu mmg berdoa sgt2 x duduk sebelah lelaki... kalo naik bas yg executive confirm minta single seat.. :)

    ReplyDelete
  10. Fuhhhh~bahaya gilaaaaaa ouh -,-

    ReplyDelete
  11. siot jewk,,kesian kowt perempuan tuh,,neh lah sebab utama saye selalu mintak single seat,,huhu

    ReplyDelete
  12. serius meremang bulu roma baca. ish, ngeri seh. ni yg sy tak berani naik bus sorang-sorang ni. bagus ah bobo. kalau tak, kesian budak perempuan tu. kalau saya pon, tak tahu kot nak buat apa.

    ReplyDelete
  13. ish...mmg byk kes cm nie...mintak jauhkanlah..

    ReplyDelete
  14. errr seram la plak,rasa cm nk lempang je laki tu xpun bunuh je..opssss emo jap huhu

    ReplyDelete
  15. pergh..sampai macamtu sekali. memang patut pun dilanyak laki tuh..

    sepatutnya laki pompuan dalam bas ekspress kena pisahkan..tapi tu la kan..

    ReplyDelete
  16. lahabau betul manusia cmtu. dlu pun masa form 2 penah kena, tp lagi menakutkan. komepem tak sunat tu.

    ReplyDelete
  17. masuk air mamt tu kot.. kih kih kih.. nasib tonjol..klau aku aku dah lari dah.. kih kih kih..

    ReplyDelete
  18. aku penakut sikit..tk berani nk pukul2 org ni.. kih kih kih kih kih

    ReplyDelete
  19. eee,mcm mana blh terlepas naik laki tu?
    ishhh

    ReplyDelete
  20. dh byk sgt kes mcm ni..klau han kasi potong je..sebok nk tunjuk2 plak..haiihhh..

    ReplyDelete
  21. wwwo0o0o... dulu syuzi pnh kene... tp xde la terok camtu..

    mase naik bas nk blk KL.. dpn tmp duduk syuzi ade lelaki BANGLA rasenye.. mase tu mlm so keadaan gelap.. tah kdg2 terase kak ni cam kene raba.. then bile syuzi gerak kan kaki tgk kt bhg kaki tu.. xde ape plak.. ade la dlm 2x kali lg kene..

    then kali ke-3 syuzi tggu & tgk dari mane dtg nye rase rabe2 kaki tu.. syuzi pki lampu hp nk tgk ape kemendenye tu.. rupenye.. tangan mat bangla dpn kerusi syuzi tu menyulur ke kaki syuzi..

    ingat nk je KETOK pale bangla dpn syuzi tu.. tapi terase takot plak.. so ape syuzi buat.. syuzi amik PIN KERONGSANG BAJU.. bile tgn die kuar syuzi pijak & syuzi cucuk tangan die dgn pin tu kuat2!! hahaha.. tekejot die... tapi die x bersuara.. senyappp je..!! tau takot.. malu sndri la tu.. hahaha.. pastu die x kaco dah... (^_^)

    ReplyDelete
  22. lelaki jenis ini pun ada ka??len kali pempuan tu ambik buku hempuk je menda alah tu..biar mati pucuk terus..bikin malu kaum lelaki sj

    ReplyDelete
  23. yes!puas ati dgr die kna terajang..hehe
    alhamdulillah dpt driver bas btanggungjawab.
    eh kire iMBobo hero la?cewahh haha
    :-)

    ReplyDelete
  24. perhhh! memang layak mkn penerajang la lelaki tuh!
    dasar gila sex...demm!
    imBobo hero yeyy!! :)

    ReplyDelete
  25. faham mcm mana perasaannya diganggu mcm tu sbb sy pernah kena.tp nasib sy agak baik sbb tak melibatkan fizikal..

    ReplyDelete
  26. eishhh.
    bahaya tu.
    macam macam hal sekarang ni.

    ReplyDelete
  27. Spatutnya imBobo mintak pakcik driver bus tu buat mcm ni kat pervert tu..

    http://nasihangit.blogspot.com/2011/07/akibat-meraba.html

    Baru dia tau erti penyesalan. Hahaha :D

    Yang Benar,
    http://nasihangit.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. itu mesti sakit mental bro...

    ReplyDelete
  29. IMBobo,terima kasih follow,errr ika dh follow lama dh kang ckp ika xfollow lak,risau ni keh3x :P

    ReplyDelete
  30. haih... ntah apa2 je.
    syukur balik ke johor ni dengan member. duk seblah2, jadi rasa selamat sikit..

    ReplyDelete
  31. iM..takotnye..T_T
    ikha slalu jugak naik bas dari KL-Johor..kalo jadi dye pun ikha nangis..takotnye T_T

    ReplyDelete
  32. alamak.. buat cuak je. dulu mase kat KL, nak balik seremban naek ktm je. selamat ade coach wanita.

    lepas ni dah kat kuantan, kena lah naek bas pulak. kena blaja martial art lah gini. huhu

    ReplyDelete
  33. menakutkan betul... dalam bas pun macam2 boleh jadi...

    ReplyDelete
  34. Tunjal2 je pale die? Lau sy tumbok2 muke die smpai cabot gg.. Sy pnh kne gak.. Tp laki tu da tua.. Pehh.. Die bukak zip n kuarkan itu itu siap main2 lg.. Huwaaaaaaaaaaaaa... Mmg ase nk menangis.. Tp seb bek ngan kwn2~

    ReplyDelete
  35. eee.. ni takut nak naik bas ni.. adoi.. tak pernah lagi jadi camtu..

    ReplyDelete
  36. nauzubillahminzalik. berdiri bulu roma wehhh.. eeee.. putus waayar kot lelaki tue.. eee.. Ya Allah..takut seyhh

    ReplyDelete
  37. giler scary. kalau aku,mau je aku jerit kuat2. histeria2.

    ReplyDelete
  38. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! tatooooooooooooooooottttt!! huhuhu <-- tak pernah naek bas ekspress haha.




    hero lah kau wehh. len kali selamatkan aku gak taw. sobs :'(

    ReplyDelete
  39. ape2 pun, bro mmg berani..hehe..XD

    ReplyDelete
  40. nasib baik ko bertindak awal imBobo..kalau tak..huhh..tak tahu la pe jadi kan..

    ReplyDelete
  41. Giler r..

    kenapa budak perempuan tu tak jerit minta tolong?

    ReplyDelete
  42. uishhh. dasyat!!!..kalau saya jadi perempuan tu saya potong je!!!! sakit hati betul

    ReplyDelete
  43. fuyooo..hero la.. :)
    tindakan bijak sb bagitau driver tu..ada sesetngah org buat2 xnmpak je kan..

    ReplyDelete
  44. uish..ritu br tbce dlm paper yg gangguan seksual cmni..trok btol org skang.ptut blasah je btol

    ReplyDelete
  45. huhu..ingat kat last cite nak tulis cite rekaan semata2..haha

    eh kes macam ni?sampai kena g balai..gile la budak laki tu, psiko kot..

    ReplyDelete
  46. uishhhhh...hero lahh nih yea awak...kalauden ambkpisau toreh byk2anu die.huahaha

    ReplyDelete
  47. bah jjadi hero nampak rase mana nak buat laki wakakkaka .

    ReplyDelete
  48. huish..mmg kes bahaye nih... seram....huhu. btw, ksian kat bdk ppuan tu..nsb bek ade hero nih :D

    ReplyDelete
  49. hishhh..ada jgk mcm tu???
    ni yg seram nk keluar rmh ni..
    pelik2 je skrg ni kan huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...