Entry terbaru

Mati dengan Ngeri


Salam semua! korang dah tengok ke belum Final Destination 5? alaaa, cerita yang sorang2 mati tu disebabkan tak boleh lari dari ajal dan takdir. Aku layan dari FD1 sampai lah FD5 ni.. tapi bagi aku FD3 paling best kot.. tapi yang paling baru ni pun best gak..


Lelaki yang berdiri depan sekali tu yang boleh tahu ajal mereka.. mereka semua rakan sekerja... FD5 ni dia fokus sangat kepada scene ngeri so jalan cerita hampeh sikit.. okay je kalau nak tengok.. tapi kepada yang sakit jantung tu jangan la tengok... hehe 


Ni salah satu watak, dia ni rabun.. masa ni dia tengah nak rawat rabun dia dengan menggunakan laser.. doktor tu pon careless sebab tinggalkan dia sorang dalam bilik tu.. sekali mesin tu laser mata die pergh!!! bayangkan sakitnye.. aku ingatkan dia mati sebab tu, rupanya tak, dia mati sebab heels dia patah then jatuh dari bangunan hospital tu..


Yang ni pula mati dekat spa, tukang urut tu tinggalkan dia sorang2 dalam bilik tu, blik spa ni banyak lilin, so bilik tu terbakar sekejap..aku ingatkan dia mati terbakar.. rupanya dia mati sebab patung batu Happy Buddha tu jatuh atas kepala dia menyebabkan kepala dia bersepai.. terkejut mak hehe..


Yang couple ni pula ingat dorang selamat, tapi akhirnya mati juga atas flight.. kemudian cerita pun tamat.. ada lagi yang paling ngeri tapi aku tak jumpa gambar.. korang try lah tengok kalau berani hehe.. cite ni akan mula ditayang di pawagam 25 Ogos ni..


14 Comments
Tweets
Comments

14 Comments:

  1. FD3 paling best sbb scene roller coaster. FD2 ngeri bila scene kayu balak. FD 5 ni tak tgk lagi. kena tengok ni. ^^

    ReplyDelete
  2. Ee takut ahh nak tgk. Tak suka betul cite2 ngeri ni. bila dorg kena macam terasa kat kita lak. kekeke

    ReplyDelete
  3. err... tak sanggup la tgk..mcm mkin ngeri je

    ReplyDelete
  4. macam biasa....

    saya wajib mengikuti filem FD ini. Tengok dari yang first sampai yang ke 4...

    bikin tension sebab kita tahu, sepatutnya diorang jangan pegi sana. jangan! tapi tetap pegi ke tempat itu, lalu....mati...dan kita bertambah tension.

    yang 1st and 2nd tuu, best. sebab ada kesinambungan. yang 1st tuu, saya tengok rating kat 10starmovies.com, 10/10!! sebab sangat best.

    yang 3rd tuu, perghh!! kalau nak main roller coaster, trpaksa pikir baaaaaaaaaaaanyak kali... huhu!! sangat seram!! dan last2 uh, time dekat lrt? rasanya tuu lrt versi diorang. hehe. kalau naik lrt ke, monorel ke, ktm ke, mesti tbayang.

    tapi apa yang penting.... doa je laa..hehe!!

    apa2pun. sangat2 nak tengok yang ke 5 nie! tengok trailer yang mata kena laser uh, huuuuuuuuuuuuuuuuu... sangat seram!! saya tengok trailer pun dah teriak2. hehe..

    apa2pun! Enjoy nanti 25 ogos!! ^^

    ReplyDelete
  5. 123 je best..lama2 dah merepek2.. 2 dan 3 pling best..

    ReplyDelete
  6. hoho..mesti tengok ni..FD mmg best..

    ReplyDelete
  7. macam best je nak tengok ni..last tengok FD4 la..hee~

    ReplyDelete
  8. wajib tengok!
    kena angkut geng ni
    suka tgk cter2 mcm ni
    sbb rasa berbaloi dgn duit yg kuar tu
    huhuhu

    ReplyDelete
  9. adoi sume mati..
    kcut buah pinggang ak nk tgk hahahaha

    ReplyDelete
  10. pas tgok fd1, x berani da layan.. grr.. ngeri!

    ReplyDelete
  11. walaupun ngeri aku nak tgk jugak walaupun jantung kecut kembang kecut kembang.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...