Entry terbaru

Spontaneous Thursday: Nuffnang itu haram



Apabila korang:

1. Membenarkan iklan rokok dan arak diiklankan dalam blog korang. Sudah terang lagi bersuluh, ianya haram inikan pula memakan pendapatan hasil mengiklankannya..

2. Minta rakan-rakan blog klik pada iklan korang. Ini kerana ia satu bentuk penipuan. Bila ada unsur-unsur penipuan, maka ia jatuh haram..

3. Tinggalkan link di Chatbox rakan blogger, apabila mereka buka tengok-tengok iklan korang, tak kesah lah Nuffnang ke, Churp-churp ke, dan juga heartbeat serta seangkatan dengannya.

Saja je kongsi-kongsi info, manalah tahu kita pernah buat atau sedang buat kerja-kerja macam ni kan, so dapat dielakkan bila dah tahu info ni.. insyaAllah :)

22 Comments
Tweets
Comments

22 Comments:

  1. saya bebas dr melakukan perkara2 yg di sebut setakat ni.. Alhamdulillah. kalau nak jadikan ia satu sumber pendapatan, elok la jgn amalkan atau menyokong org yg mengamalkan cara mcm tu.

    ReplyDelete
  2. yang 1 tu kita boleh ubah .. jangan benarkan iklan rokok dan arak masuk ke blog kita .. 2 dan 3 , itu dari diri sendiri . nak untung tapi guna cara salah . haram tetap haram !

    ReplyDelete
  3. oh..tp scra kseluruhan ads ni boleh di consider haram jgak..xtau la..

    ReplyDelete
  4. Umpama minta sedekah dekat orang supaya klik kita (baca: Sedekah 20sen)

    ReplyDelete
  5. peringatan yang baik... betul tu... hurm.. tapi saya belum pernah kena n buat lagi... :) iklan arak n rokok pon saya x terima..:)huhuhu

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..no 1 tu mmg da tapis awal2..yg no 2 dan 3 tu mmg aq tak buat..hee..(^^,)

    ReplyDelete
  7. owh..mcmtu ea..dh xde nuff dah blog myhatiku..he

    ReplyDelete
  8. kalau fara korang nak kelik kelik x nk suda

    ReplyDelete
  9. luqeem: tulah, nmpk mcm haram tp sebenarnya diharuskan..

    ReplyDelete
  10. sebab tu lah sy masa nak sign up nuffnag tu xbenarkan iklan rokok dan akohol ada terpapar. takut nanti bertambah dosa pulak

    ReplyDelete
  11. kat mana nak like ni??
    tak de butang like eik???

    ReplyDelete
  12. hohohooooooooooo...
    takutnye >..<
    kene brhati2 pasni >^^

    ReplyDelete
  13. nak creat nuffnang tu pun syuzi tak tau.. huhu (ketingalan zaman aku ni...) (>.<)

    ReplyDelete
  14. blog ak bebas iklan heheheheheh

    ReplyDelete
  15. a'ah. jangan sebab duit, halal dan haram pun dilupakan. baguslah. saling ingat mengingati. manusia mudah lupa. :)

    ReplyDelete
  16. comentarios ye..hehe

    owh tak penah buat keje terkutuk ni..

    ReplyDelete
  17. saya tak da buat lagi macam di atas. harap2 takda apa. =)

    ReplyDelete
  18. haha..saya x da buat lagi yg klik2 iklan tue.hehe

    ReplyDelete
  19. sis mmg x pnhb buat pun.... :)

    ReplyDelete
  20. no 1 tu boleh ubah bobo..tp susah jgk nk cek satu2 iklan tu..kdg2 ada jgk iklan yg ada wajah perempuan tak tutup aurat..cmna tu bobo?huhu

    thanks bg peringatan :)
    sy dh malas dh nk promote churp2 hehe

    ReplyDelete
  21. letak nuffnang pun sebab tengok semua orang letak kat blog..
    uhuhuhuhuh..
    xde niat lain.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...