Entry terbaru

Teknik Melamar Kekasih


Salam semua, 

Hari ni mood aku nak membebel pasal teman lelaki melamar kekasih sebab perempuan tak reti nak melamar haha.. kepada yang dah kawin mungkin entry ni tidak ada kesan pada anda ye.. hehe yang belum kawin atau dalam perancangan tu macam Firdani Love Story dan Syaz@rozelt boleh lah kalau nak layan entry ni..hehe

Anda yang perempuan ni mesti mengharapkan benda sweet-sweet masa boyfren korang nak melamar korang kan? korang agak-agak boyfriend korang tu akan buat macam mana nanti? ni kat sini ada lah beberapa contoh dan idea boleh diguna pakai untuk boyfren korang.. dah ade orang pernah buat tau.. haha

1. Pakai costume lobak dan cermin mata hitam sambil menari kemudian melamar lah si gadis..



2. Berjalan kaki sejauh 1609km ke rumah kekasih dan kemudian melamarnya..


3. Melamar kekasih semasa buat sky diving..


4. Membuat iklan di tv dengan kos 2.5 juta dollar untuk melamar kekasihnya..


5. Haa yang kita tengok video ni, iMBobo punya plan macam ni lah.. siapa nak cepat angkat tangan hehe..


Lamaran ni penting juga rasanya, sebab saat tu lah kita nak yakinkan pasangan yang kita ni boleh menjaga dia seumur hidup dia dengan baik, untuk itu ramai lah teman lelaki yang terpaksa perah otak dan berabis untuk plan benda-benda sweet macam ni.. cuma nak tunjukkan kesungguhan je. 

korang pulak macam mana? perkara sweet apa yang korang idamkan masa boyfren korang propose korang nanti? yang lelaki pula apa yang ada dalam fikiran korang?hehe.. mesti lagi gempak ni..hehe.


49 Comments
Tweets
Comments

49 Comments:

  1. ko nak lamar sape ni bobo?aha

    ReplyDelete
  2. wah...gentleman betul lau awok buat..

    salam syawal
    nak doodle free kt blog sy jom

    ReplyDelete
  3. lagi best kalo incek bf ajak candle lite dinner
    then propose
    oh! romantiknya

    ReplyDelete
  4. QUEEN dah kawin tp nak komen gak bole? hehehehehe

    melamar eh... paling best kalo lelaki tu terus dtg umah meminang.. hehehehehehe xpyh nak buat keja gila terjun bangunan, berjalan jauh tu.. hihihihi

    ReplyDelete
  5. cinta itu memang pelik.. kih kih kih..

    ReplyDelete
  6. imbobo !!
    nak macam yg nom 5 ..
    sweet sangat !!!

    ReplyDelete
  7. terharunye tengok video lamaran tu..x menahan tros kawen eh..hihi

    ReplyDelete
  8. aku nak propose sempoi je..pagi buta pergi rumah dia terus pnggil dia n mlamar..kah3

    ReplyDelete
  9. xyah susah2 nak melamar yg mcm2..haha.. senang citer..direct jumpa parent...masuk meminang.. hehe

    ReplyDelete
  10. 4.Membuat iklan tv dengan kos 2.5j<<<<ni kalau anak jutawan boleh la..hahaa..=)

    ReplyDelete
  11. ya allah bobo..sgt gile kot vdeo tuh..grand gile dia lamar doe..

    :D

    ReplyDelete
  12. haha.. tak pernah terfikir la pulak.. ngee..

    ReplyDelete
  13. hehehe.. bile abg nk malamar kekasih abg.. hehhe...

    ReplyDelete
  14. xpernah rase di lamar ekekeke

    ReplyDelete
  15. sweet la ek..hmm fahz teringin dilamar kat bulan.leh ker?ada sape2 sudi??wakakakka promote lak :P

    ReplyDelete
  16. sy nk bunga cam seth tan bg kt nora elena..haha pastu terselit cincin bertakhta permata kt bunga itu..chewah..hehe

    ReplyDelete
  17. ada jugak yang sewa papan iklan dekat h.way..
    best kot..:)

    ReplyDelete
  18. adoi x tpkr lg psl nih hehehe..
    tp kalo bole mst la nk ad elemen surprise hehehe

    ReplyDelete
  19. sy tak nak dier lamar sy bagai2.. sy cuma nak dia lamar dgn cara mghormati family sy cukup la..hehe..:) sape la nak melamar sy..=='

    ReplyDelete
  20. lah..xda boyprend lg..xterimagine lak cane gaya propose tu..hehe..

    ReplyDelete
  21. wah romantiknye imBobo.. haha..

    ReplyDelete
  22. BF pon tada.. T__T saya harap dia lamar saya sambil bagi lamborghini sejibik boleh dak? HAHA jawabnye sampai sudah la kaan tak kawen -.-'

    ReplyDelete
  23. inilah lamaran paling gempak..pernah tgk sblom nih..huhu..banyak toi laki tu pakai duet na..

    ReplyDelete
  24. yang no.5 tu dah tengok aritu.. sweet giler2...!!! kalau bakal suami tu kayo xpe la.. klu duit pun ala2 ade xde jer... lamar biase2 pun xpe.. kikikik

    ReplyDelete
  25. gee x penah pikir & x penah berharap pon future husband gee akan melamar ala2 romatik gittewww.. tapi kalau dah buat, terima aje la.. ahaksss..

    ReplyDelete
  26. boipren xsuwitt..mencikk..haha

    ReplyDelete
  27. haha..x pernah terfikir..
    tp best jugak lamaran macam seth tan melamar nora elena ...sweet gitu..nie gara-gara terpengaruh dgn citer tu la..naseb baik dah tamat dah ..
    hehehe

    ReplyDelete
  28. aku nak lelaki tu datang naik bajak je..pastu bawak cicin..pastu..haha..dah lah..tak nak merepek lagi..hihi..:P

    ReplyDelete
  29. tak ske

    berlebihan sgt

    buatnye pempuan kat takmo

    mlu je

    ReplyDelete
  30. perempuan..boleh lamar lelaki tak..hehe

    ReplyDelete
  31. cik nak lamborghini sbuah!haha
    x brmkna cik materialistik ek..tu angan2 je pon

    ReplyDelete
  32. whoa! i watch this vid till the end..
    seriously,it's the most romantic proposal i've ever seen..grr..such beautiful wedding^_^

    ReplyDelete
  33. baru harini perasan yg jiran nih romantik kan. kahkahkah. mesti keluar dgn awek pkai mnyak wangi segelen. haha

    ReplyDelete
  34. apesal rase mcm nak nangis sekali seh tengok vid tu. haha. gila terharu lahh.

    saya tak kisah mcm mana pon asalkan boleh buat terharu. tapi takde ah gila grand mcm ni. membazir la pulak. kahwin nak jugak ah rase grand. perfect. propose itu ikut kreativiti lah.

    ReplyDelete
  35. susahnya nak lamar anak wak mail hahaaa

    ReplyDelete
  36. yg no 4 tu cambest hahaha giler glemer sunggoh :P

    ntahla..xpenah terfikir lagi.. *frust*

    ReplyDelete
  37. aku nak lamar mcm dlm syurga cinta .. waaaa sweet siot :D

    ReplyDelete
  38. ok, terkesima tgk ade name firdani love story di sini..hahaha..

    bab2 lamar laki la kena pike kan..kitorang pompuan tunggu je..klu tak romantik mmg kena lempang la..:D

    dasyat je bobo klu nak buat lamar macam ni..ramai tu terlibat..haha

    ReplyDelete
  39. if lamar pc guna cara saranan bobo, pc tetak 60 kali..hehe;)

    ReplyDelete
  40. if lamar pc guna cara saranan bobo, pc tetak 60 kali..hehe;)

    ReplyDelete
  41. Sweet..

    nak macam mana ek? tak pernah terfikir.

    ReplyDelete
  42. cara no 1 tu comel je..hhaahaha

    ReplyDelete
  43. kalau lamar mcm yg dalam video tu..org yg dilamar tu tak nak macam mana..kan da malu..hee~

    ReplyDelete
  44. HAHAHA.Hanya mampu tergelak sahaja.

    ReplyDelete
  45. ala..takde ke die lamar gf die smbil die berenang bersame2 ikan jerung.huaha

    ReplyDelete
  46. dah pnah tgk video time melamar tu..mmg best giler!!pastu kawen on the spot

    mod berangan jap pas bc entry ni hihihihi.. =P

    ReplyDelete
  47. errr yg buat iklan tu perghhh membazir je,kang x psl2 kena reject pdn muke haha :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...