Entry terbaru

Tutorial Scroll box di kotak komen


Salam Ramadhan semua! :) thanks so much kpd mereka yg sudi singgah sahur dlm blog iMBobo ni hehe.. korang semua sihat tak? jgn lah tak sihat bulan puasa ni, jaga kesihatan ok?

Kali ni iMBobo nak tunjukkan satu tutorial seperti tajuk diatas utk korang semua permintaan drp Dieyana yg comel ni hehe.. pergi terjah tgk orangnye dulu baru boleh belajar! eh! itu bukan syarat la! hehe..

Petang ni kita nak buat macam dalam gambar bawah ni..


Step 1
Design> Edit HTML> klik pada expand  widget templates

Step 2
Cari code ni  
-------------------------------------------------------
<div class='comments' id='comments'>
-------------------------------------------------------

gantikan denga code ini:

---------------------------------------------------------------------
<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:450px;'>
---------------------------------------------------------------------
Actually die tambah style je pada coding asal tu...ketinggian korang boleh ubah..iMBobo buat 450px..ikut citarasa korang lah ye..

!! klik save dulu...hehe

p/s: tapi dia akan ikut warna sama dengan warna scroll korang sebelum ni..kalau nak ubah cuba tengok SINI

19 Comments
Tweets
Comments

19 Comments:

  1. owh..camtu je buatnya..best2x!!

    p/s: baru perasan ada dalam list vvip..thanks..terharu nih!hihi..=P

    ReplyDelete
  2. errr cmtu jeker? hehehehe nnt sis nak try buatler... :)

    ReplyDelete
  3. wah2.. thank for the tutorial n info.. leh la nk try2 wat pasni :P hehehe..

    ReplyDelete
  4. thank! dah jadi :)

    dah lame cri tuto ni. hehe

    ReplyDelete
  5. da buat da..hehehhe.. :)

    ReplyDelete
  6. menarik tertarik malam kang nak try buat kalau sesuai..:)

    ReplyDelete
  7. nice! XD

    p/s : jom join bloglist keroro :P

    ReplyDelete
  8. macam best je imbobo..bro nak buat jugalah hmm..thank

    ReplyDelete
  9. thanks bobo for the tuto..godek kt google tdi, tejumpa tuto bobo hehe

    ReplyDelete
  10. best2..kalo nilai makin besar ape jadik?

    ReplyDelete
  11. kalau nilai makin besar, kotak komen ni jadi makin besar jugak :)

    ReplyDelete
  12. wahhhh...dah cuba dah..hehehe..BTW thanks sgt2...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...