Entry terbaru

Tutorial Tukar Perkataan pada Linkwithin


Salam ramadhan semua! :) mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana nak ubah perkataan kat widget Linkwithin korang tu kan? contohnya perkataan yang biasa kita nampak ialah "Anda juga mungkin meminati..." dan "You might also like..." Disini ada caranya hehe...


Step 1
Korang kena lah ada widget ni dulu kan haha...kalau tak da lagi, jom ambil kat SINI

Step 2
Lepas korang dah add widget bagai tu.. korang ambil code ni:

--------------------------------------------------------------
<script>linkwithin_text='ayat yang korang nak letak'</script>
--------------------------------------------------------------

Step 3
Copy dan paste code tadi tu dekat dalam java script Linkwithin korang tadi disebelah atas macam ni..


Dah siap klik save! :) mudah je kan...

p/s: hari berbuka ada ayam goreng yeay! yeay!

5 Comments
Tweets
Comments

5 Comments:

  1. thanks dah lama cp cri bende nih..:D

    ReplyDelete
  2. sonang jo... puas pikir cmne nak tuko perkataan tue.. tq Bobo

    ReplyDelete
  3. good tutorial.. bleh laa aii try ;)

    ReplyDelete
  4. ayam goreng...???!! Upin & Ipin la plak.. hikhikhik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...