Entry terbaru

Blog Hina Perempuan


Malam tadi aku dimaklumkan oleh rakan facebook mengenai kewujudan sebuah blog yang menghina perempuan. Sebab apa aku kata blog tu hina kaum hawa? sebab admin blog tu mengambil gambar-gambar perempuan di Facebook tanpa kebenaran pemilik gambar tersebut.


Admin yang tidak bertanggungjawab tu mengambil gambar tersebut dan memuat naik di blognya dan diberi nama label seperti ini

  • Awek bertudung seksi manja menarik sekali
  • Awek body gebu mantap memang power
  • Awek johor cun putih gebu mantap
  • Awek sexy body gebu hot
  • Awek melayu kain terbelah seksi hot
  • Awek bertudung body mantap
  • Awek baju ketat body sedap mengiurkan
  • Awek comel pantai timur
Dan macam-macam lagi, aku rasa kalau tuan punya gambar tengok mesti malu. Bagi aku, admin blog tu agak melampau sebab mengaibkan orang lain. Memang lah ada diantara gambar tu memang menjolok mata, tapi admin tu tak ada hak untuk mengaibkan orang lain kan?

Lebih kurang 300 gambar ada dalam blog tu. Admin blog tu memang tak ada kerja! Mungkin gila seks kot. Aku tak nak lah bagi backlink kat blog tu, kang tak pasal-pasal aku bersubahat.

Yang pandai hack tu sila tanpa segan silu hack lah blog tu.

p/s: jangan letak gambar-gambar yang tak sepatutnya di facebook ye..



51 Comments
Tweets
Comments

51 Comments:

  1. kalo tau siape empunyer blog tu kan senang..boley siasat dengan lebih mendalam..hehe..(^_^)..

    bdw..ape yg empunyer blog 2 buat,memang xpatot..sebab tu bahaye nyer FB kalo letak gmbar yg bukan2..

    ReplyDelete
  2. erk..gtu lak..hampeh aje..

    pasni ade lak gmbr laki kan..heheh..

    ReplyDelete
  3. sbb tu jangan approve orang tak dikenali, jangan upload gambar sendiri. unna dah buang semua. tinggal yang biase je. huhu

    ReplyDelete
  4. betol2. pernah jugak tengok blog tu. macam nonsense sangat je bila tengok. moral of the story, be super duper careful bila nak letak gambar2 dekat fb tu.

    ReplyDelete
  5. spe dowhhh?bg lahh link haaaa.den salu tertggal mnde2 cenggini.wuwuuw

    ReplyDelete
  6. mcm2 ragam owg zaman skrang.. suka amik kesempatan..

    ReplyDelete
  7. jangan dedah2 body kalau nak cara selamat kan..wahai perempuan semua..imbobo dah nasihat ni..sila patuh..p

    ReplyDelete
  8. syuzi rase blog yg same syuzi pnh npk & bace aritu... memang x sononoh.. otak x bole pki.. huhu...

    btol la cam Ustaz Kazim Elias ckp.. "seksa jadi orang pompuan ni, ape yang dibuat serba tak kena, haiii.. kesian kat orang pompuan ni..." kesian kan? kan? kan?

    ReplyDelete
  9. sebab tu jgn letak gambar2 yang pelik2 d FB atau di mana2..takut kena sebar n dlabelkan dgn perkara yg tak baik..(O.o)

    ReplyDelete
  10. xda kje org mcm tu..pengajaran kpd sapa2 yg letak gmbr ala2 ermm tu, xpyh letak dlm fb ka blog ka.. xpsl2 famous x bertempat plak..

    ReplyDelete
  11. salam kunjungan bobo...

    http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/50-istimewanya-wanita.html

    ReplyDelete
  12. emmm...menakutkan la.hooho..

    salam aidilfitri:)

    ReplyDelete
  13. mmg org kurang siuman byak kat luar sana...dan utk pengajaran pd sapa2 yg letak pic,yg kebyakkanya dedah aurat sana sini...kain makin kurang kat Malaysia ni...

    ReplyDelete
  14. nsb bek ak da private gmbr ak.. aishhhhhh
    bhya tol.

    ReplyDelete
  15. ala..br pas ltk pix kat blog ><~ xpe..pix2 tu smua sopan rsnyer =)

    tp mmg sengal tahap super saiya org yg camtu...grrrr

    ReplyDelete
  16. nak salahkan admin yg buat tu x ok jugak sebab yang g tayangmuke badan tu sape suruh kan..
    malunye aku bile pompuan kene tayang cmtu huhu

    ReplyDelete
  17. takpe.
    die menambahkan dosa sendri.
    hehe

    ReplyDelete
  18. dalam hal ni bukan admin tu je yang bersalah, kaum2 perempuan pun bersalah jugak. sape suruh upload gambar tak senonoh. konon nak tunjuk cantik? bila dh jadi camni baru sibuk nak malu..

    facebook atau apa2 jenis laman sosial ni bukan selalunya menunjukkan real life. kdang2 ada yg sebenarnya bertudung, tp dlm fb gambar pakai singlet je. maybe dorang rasa bangga kot.

    p/s: kaum perempuan ni kena ada kesedaran sikit bab2 gambar ni. jangan asyik upload gambar2 panas je. sedar2 diri sikit yg kita ni orang timur.. bukan barat.

    ReplyDelete
  19. baru berkesempatan bw...hehe.... :)

    ReplyDelete
  20. Tu dia keburukan meletakkan gambar di FB. Inilah stalker zaman sekarang. Hati2 yer kaum hawa. Yg laki2 pn kena careful gak. Nnt ade yg kena superimpose. sape yg malu? hik3.

    ReplyDelete
  21. macam2 sekarang ni..takde keje la tu..hampeh tul tuan punya blog yg buat camtu

    ReplyDelete
  22. macam dah penah pegi rasanya. hmm tu la kena jaga-jaga

    ReplyDelete
  23. tu takde kerja punya org la tuu

    ReplyDelete
  24. uish..nak tgk gak blog tu.huhu,takde keje lain ke agakny owg 2

    ReplyDelete
  25. macam2 cara dieorang ni ye... benda macam ni pun nak buat juga... tak de kerja sungguh la...

    ReplyDelete
  26. hurmm........memang takdo kojo..rajin pulak dia nak aplot donlod semua..

    ReplyDelete
  27. boleh saman tak kalau ada gambar aku kat situ..kah3x..(perasan)

    ReplyDelete
  28. nie nmnya org gila nak kehar traffic jem..

    tulh padahnya letak gmba seksa kt fb..

    salam aidilfitri imbobo..

    ReplyDelete
  29. disebabkan kes ni la cx tk berani ltk gmba cx kt fB. smpai org dok ngate nape la nk private sgt fB tu. baik tkya ade fB. pdhl depa tk tahu ape negativenya bile fB tk private. ckop la sekadar kwn2 yg dikenali je dlm fB tu. :)

    ReplyDelete
  30. btw, mohon share ye iMBobo! :) tq!

    ReplyDelete
  31. uish rajin betul g stalker fb sorg2

    memang keje giloh!

    ReplyDelete
  32. betul tu sila berhati hati dengan orang orang cenggini. haihh...macam macam dunia cyber ni.

    ReplyDelete
  33. xda kerja org 2, byk lg bnda pekdah leh wt..blh mengaibkan org..

    ReplyDelete
  34. dah agak dah benda macam ni mesti jadi punya .. huish ! bahaya betul lah..

    ReplyDelete
  35. Macam ni pun ada jugak ker..Macam2 hal la sekarang nih..

    ReplyDelete
  36. terokknye..
    ade jugak owg cm tu..

    ReplyDelete
  37. peh. blog pn ade eh? igt fb je. gambar saya takde kan? menakutkan betul.

    ReplyDelete
  38. mmg dah tak de keje sgt lah tu. aish. -_-'

    ReplyDelete
  39. mmg masalah betul admin blog tu..huhhh~

    ReplyDelete
  40. seram...sbb tu dh kurangkan aktiviti uplot2 gambar huhu

    ReplyDelete
  41. Dulu masa zaman kanak2 pantang ada kamera mesti nak upload..tapi bila dah matang nie..sume private..seram kot ;p

    ReplyDelete
  42. skunk ni da mls na upload pic kt fb,, huhu

    ReplyDelete
  43. salam...yup yup...memang da bersepah sekarang niey blog macam 2....tapi bole tak saya na link blog 2...


    http://gadismelayuboleh.com/

    niey one of the link that i know...lagi satu saya ta brape na ingat...sorry ^..^''

    ReplyDelete
  44. betul2 .. sbb tu kpd pmpuan better tak pyh letak gmabar dlm alam maya ni .. bahaya

    ReplyDelete
  45. pernah dengar jugak sebelum ni. memang hampagas betul la orang tu.

    ReplyDelete
  46. lepas ni kene alert ah wanita2 kat luar sana... huh,bahaya skunk nih,,,

    ReplyDelete
  47. My brother suggested I might like this blog. He was once totally right. This submit truly made my day. You can not believe simply how a lot time I had spent for this information! Thank you!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...