Entry terbaru

Hari Bebas Kereta Sedunia


Jangan terkejut, kereta pun ada hari tau haha. Hari Bebas Kereta Sedunia ni akan disambut pada 22 September 2011. Pihak Syarikat Prasarana Negara Bhd telah mengedarkan 150,000 kupon percuma yang sah digunakan untuk perjalanan LRT (Transit Aliran Ringan) pada setiap hari Sabtu dan Ahad serta Cuti Umum selama setahun.


Ia sebagai tanda sokongan kepada Hari Bebas Kereta Sedunia dengan tujuan mengurangkan pengeluaran karbon yang dihasilkan kenderaan persedirian dan menyedarkan orang ramai untuk menggunakan pengangkutan awam.


Bagus juga ada hari bebas kereta ni, so jalan tak sesak hehe. korang semua naik lah LRT ye, aku naik kereta haha. Dengan pemberian kupon ni, pihak LRT akan dapat menambah keuntungan sebab dia cuma bagi kupon sehala, tak kita nak pergi tak balik pula kan?kalau ada pun sikit la, yang lain dah pergi mesti nak balik punya.


So orang ramai akan bei tiket untuk balik semula. Baguskan idea ni? At least dapat jana keuntungan dan dari keuntungan boleh menambahbaik perkhidmatan LRT (kalau ada lah)

But LRT is much better than KTM kan?

26 Comments
Tweets
Comments

26 Comments:

  1. habis kalo takde lrt nak nek ape ek? hehe..

    ReplyDelete
  2. wahh...bagus la macam ni...ada hari bebas kereta.. :D

    aq lebih prefer LRT la dari KTM..hee~

    ReplyDelete
  3. free mesti berebut orang nak naik punya..bagus kempen ni.

    ReplyDelete
  4. Aku sokong sesgt,tapi aku kalau xbwk keta kena jln kaki lah(sehari baru smpai..hehehe),xde LRT nk g keja,nk naik bus kena pusing satu KL baru smpai ofis...

    ReplyDelete
  5. bukan semua tempat yg nak dituju ada LRT ni... so kena naik kereta juga utk memudahkan perjalanan.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. dkna nak naik lrt pon takut...takut salah masuk pintu..hahahaa...tak pasal2 sesat entah kemana mana

    ReplyDelete
  7. saya kalau jalan2 kat KL memang naik LRT je..ehehhee..

    Sangat suka naik LRT daripada kereta atau komuter!!

    ReplyDelete
  8. wah..beznyer dpt merasa kupon percuma LRT...

    request*nk kupon percuma for perahu laaa...ade???? haha

    ReplyDelete
  9. yup...LRT is much better than KTM..hehe..

    KTM da ada ladies coach pun tibe2 ada sorang 2 lelaki dalam tu..pelik je.hahha~~

    ReplyDelete
  10. hari bebas bermotor ada tak ye????

    ReplyDelete
  11. betul2x..saya setuju..LRT lebih baik dari KTM..lebih cepat, laju dan lapang..;)

    ReplyDelete
  12. yup.
    saya pun sokong hari bebas kereta sedunia ni.
    kurangkan kesesakan lalu lintas.
    dan ye, LRT btter than KTM. huhu

    ReplyDelete
  13. suh orang naik basikal plak..nak tengok macam mana..haha

    ReplyDelete
  14. kereta pun ada hari kan...tp berjaya ke tak ekk..hehe

    ReplyDelete
  15. Ha'a la harini adlaah hari bebas kereta...




    Masing² teringin nak ada kereta sendiri, hasilnya persekitaran yang lebih mendamaikan dengan carbon dioksida yang semakin menipis hahah.

    ReplyDelete
  16. syuzi x dpt pn kupon... T_T

    ReplyDelete
  17. cik suke naek basikal..lalala~haha

    ReplyDelete
  18. ktm sgt sengal hahahaha..
    jdik sardin ak kt dlm tuh..

    ReplyDelete
  19. aku suke kalau betul betul dapat sambutan hari bebas kereta. macam earth hour. at least sehari xde karbon monoksida dibebsakan bole la sedut udara sihat.

    dan pulak kalau public transport kat m'sia sume superb, memang kempen ni berjaya.

    and agree with "LRT is much better than KTM"..indeed!

    ReplyDelete
  20. kalau ada hari bebas kereta... kat tanjung malim x ada lrt... nak kena nek bas lakan??? huhuhu.. macam payah jer... hurm.... adoi... macamnapon sokongan harus diberi kerana bagus juga hari bebas kereta nih....:)

    ReplyDelete
  21. gambar kedua tu...seram kancil tengok..bikin takut

    ReplyDelete
  22. x nk naik kreta, nk naik moto je.. hehehe

    ReplyDelete
  23. ada gak dgr psl mende ni hr tu..tp seyes nak launch? sesak la lrt nanti hihihihi

    betul2..naik lrt lg selesa dr naik ktm =)

    ReplyDelete
  24. kt klntn ta da lrt cmne? hee

    ReplyDelete
  25. la..kenapa lrt je?org yg naik komuter pon nak jugak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...