Entry terbaru

Karipap-Karipap Cinta Tiada Sambutan


Pengarah Filem ni amat kecewa dengan sambutan terhadap filem Karipapkaripap Cinta ni. Filem ni kurang mendapat sambutan jika nak bandingkan dengan filem Ahmad Idham, Hantu Bonceng yang telah mendapat kutipan RM5j untuk 5 hari tayangan.

Korang rasa apa punca KKC ni kurang sambutan? Adakah disebabkan tajuknya? Pelakon? Promosi? atau jalan cerita? Pada pendapat aku lah kan, rasanya pemilihan Gambit sebagai pelakon kurang bijak sebab isu dia tengah hangat.

Bukan niat nak jatuhkan dia, tapi dia kena akui kuasa bloggers Malaysia. Sekarang ni zaman internet, orang ada facebook ada blog. Orang tahu apa yang berlaku. Mana bisa 1 fanpage facebook nak lawan dengan beratus blog yang update pasal dia kan?

Aku sebenarnya suka tengok Gambit berlakon dalam drama Raja Bersiong kalau tak silap. Dia memang berbakat besar dalam industri ni. Tapi dia perlu lebih cool dan bercakap menggunakan perkataan-perkataan yang lebih baik :)

p/s: susah nak jadi artis oo.. bila dikritik jangan cepat melatah..



38 Comments
Tweets
Comments

38 Comments:

  1. mgkin faktr pelakon..

    promosi..

    yui pon xtgk.. dia ada nvelkan??

    ReplyDelete
  2. sedap ke cerita dia iMBobo?

    ReplyDelete
  3. jemput ke sni yer...=)

    http://masteronedproduct.blogspot.com/2011/09/nilai-hantaran-kahwin-mengikut-status.html

    ReplyDelete
  4. yeke tak dpt smbutan..mmg tak tgk pun ag.kuikui,

    p/s : tak minat sangat ngn gambit.lagi2 lepas isu tu. ;)

    ReplyDelete
  5. Silap pilih tarikh di tayangkan.. kalau hari raya pengarah tuh pilih maka sambutan dia tersangat lah sikit.. sebab orang srkang ni layan cerita yang ada HIT je..

    bab pelakon?

    si gambit tu pun satu.. dia meng onar kan keadaan.. jadi kena la tempias sikit dengan cerita tuh..

    ReplyDelete
  6. ha'ah rasanya x dapat smbutan sebab pelakonnya..
    pelakon perempuan dia pun pelakon baru.
    lgpun ,saya x minat sgt Gambit..
    klu diberi pilihan pun antara hantu bonceng n KKC memang saya akan pilih nak tgk Hantu Bonceng lg..:)

    ReplyDelete
  7. baca tajuk pun dah len macam..
    pelakon dia lagila..
    sbb tu org dulu suka pesan :
    "cakap siang pandang2,
    ckp mlm dengar2"

    bukan org tengok saja kata2 tu..
    org suruh fhmkan..

    tu la efek dia KERANA MULUT SANTAN BINASA ;)

    ReplyDelete
  8. same.... i pon rase sebb gambit berlakon.... spe y nak tnton pelakon yg x reti jage perasaan org bese.

    ReplyDelete
  9. tajuk dia pun mungkin tak berapa menarik... :) xde rasa nak tgk pun cerita nie.. ehehehe

    ReplyDelete
  10. I also think the same way...
    hm.....

    ReplyDelete
  11. tu la jangan main dengan blogger hehe..nama tajuk filem je dah tak best macam mana nak suruh orang tengok hmm..karipap..keratif la sikit pilih nama untuk filem lepas ni...p

    ReplyDelete
  12. kalau tak baca entry imbobo ni...sure taktau ada movie tajuk karipap ni...nama movie agak kreatif la, tp cam kurang komersial ja nama tu..:p

    ReplyDelete
  13. semakin tak meminati gambit..tajuk cerita tu pon macam tak de aura untuk ditengok..sekian..:)

    ReplyDelete
  14. hahak, nak kena jawab ke soalan tu? haha. rasanya myera pun tak minat nak tengok kahkahkahkah (ketawa jahat)

    ReplyDelete
  15. makan karipap cinnamon lg sedap...hehe

    ReplyDelete
  16. akak ni x minat filem sebenarnya x da masa nak nengok filem pon.. tp yup, kuasa fb memang besar, kan ada sanggup berbunuh2 sebab salah sangka kat fb.. so ati2 terutama yg femes2 tuw

    ReplyDelete
  17. hahaha.. kawan shera siap mention "aku tak nak tengok karipap2 cinta" bila shera tanya kenapa.. die ckp entah.. padahal dia bukan blogger.. mesti ade lar dia baca kat mana2 tu kan..

    ReplyDelete
  18. tu la masa tgk citer Siong (je la tajuk dia) aku pun suke tgk dia belakon.

    tapi kan actually, dulu2 ade citer tajuk Susuk. pelakon utama ida nerina. gambit ni ada belakon jugak dia jadi bf linda rafar dalam citer tu.

    siyes, dalam tu dia sanagt tak hensem. hahahahaha

    ReplyDelete
  19. mungkin sebab pelakon kurang menyengat hoho...kena terima hakikat mmg itu faktornya..

    ReplyDelete
  20. ade eh citer neh?
    xtaw pun

    huhu

    ReplyDelete
  21. sebab promosi kot...nie pun baru taw dari kamu nie...hahaha

    ReplyDelete
  22. oh.men bowling tengah malam biasa je. try la. enjoy jugak la kebe ready jari sakit.. hhhuuuu..

    ReplyDelete
  23. entah mengapa ak xska gambit hahahaha

    ReplyDelete
  24. tajuk dia pon dah geli la bro.ekekeke

    ReplyDelete
  25. betul tu.setuju sgt.lagi pon tajuk nya tu mcm hape je.

    ReplyDelete
  26. susah mau cakap.. kih kih kih

    ReplyDelete
  27. mungkin sebab pelakonnya kot filem ni kurang sambutan...

    ReplyDelete
  28. setuju. maybe sebab hero tu. saya pon mcm dah alergic dengar nama dia. dia yang rosakkan nama dia sendiri. mana mungkin artis maki-maki. habis lah..

    ReplyDelete
  29. imbobo, kesian habis kat filem ni, expeciallly kat pengarah,huhuhuhu


    sebab: mungkin hero dia n promosi kot

    ReplyDelete
  30. wah, x penah dengar pun tajok ni..

    ReplyDelete
  31. Setuju... hari tu nyaris dah nak tengok cerita ni.. tapi dengar nama pelakon je terus cancel dan terus beli tiket Hantu Bonceng.. hehe.. tp org ckp novel KKC tu sgt best! cume slh pilih pelakon kot.. huhu...

    ReplyDelete
  32. pelakon die hampeh.
    bajet ensem pulak tu
    haha

    ReplyDelete
  33. erm.. aku rasa la.. ni sebab si gambit tu la.. semua org benci mamat tu..

    ReplyDelete
  34. hehe hero dia tu suara mcm itik.. kakahkah

    ReplyDelete
  35. sebab pelakon dye kot..huuuu..sebab nila setitik susu sebelanga rosak..

    ReplyDelete
  36. xtau nk komen pe tp nak gak komen hehe..ape pun dua2 cite ika lom tgk weeee :P

    ReplyDelete
  37. aku pun setuju mmg sbb gambit..jalan cite ni dah ok dah menarik..cume gambit!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...