Entry terbaru

Mohon Bantuan untuk Rara Zikry


Siapa itu Rara Zikry? Nama penuh beliau ialah Zarith Nadhirah Binti Mohamad Zikri atau lebih mesra dikenali dengan Rara Zikry. Orangnya cantik, manis, dan mempunyai senyuman yang menawan. Berumur 23 tahun, pelajar Interior Designer di Limkokwing University of Creative Technology.

Beliau ada membuat perniagaan online shop Dazzel. Dukacitanya, pada 19 Mac 2010 beliau dimasukkan ke hospital kerana asma yang teruk. Selepas 2 bulan koma, alhamdulillah beliau telah sedar namun tidak mampu untuk berkomunikasi.

Beliau mengalami Encephalopathy Ischaemic Hipoksia iaitu kecederaan otak kerana kekurangan oksigen disebabkan kesukaran untuk bernafas. Kos perubatan berjumlah RM80k dan rawatan susulan berjumlah RM47k.

Oleh itu, pihak keluarga berharap agar ada yang sudi membantu untuk menampung kos perubatan supaya dapat meringankan beban yang ditanggung Rara Zikry.

Zizan Meluangkan masa melawat Rara Zikry


Sekiranya ada yang sudi membantu, anda boleh salurkan bantuan anda berdasarkan butiran berikut:


Korang boleh like page facebook Rara Zikry untuk mengikuti perkembangannya,


Semoga dengan adanya bantuan dari orang ramai, dapat meringankan beban yang ditanggung Rara Zikry dan keluarga. Semoga keluarganya kuat dan tabah menghadapi dugaan ini. Get Well Soon Rara Zikry.

Update: 

Sehingga hari ini 17 Jun 2012, masih ramai yang mencari info mengenai Rara Zikry, untuk informasi lanjut sila Baca Rara Zikry telah meninggal dunia. Kemudian, sedekahkanlah al-fatihah.


35 Comments
Tweets
Comments

35 Comments:

  1. semoga dia kembali pulih..hendaknya

    ReplyDelete
  2. moge dia cepat smbuh seperti biasa...

    ReplyDelete
  3. semoga beliau capat sembuh, InsyaAllah

    ReplyDelete
  4. takziah buat rara...

    entri untuk bobo : http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/renungan-untuk-lelaki-bernama-suami.html

    ReplyDelete
  5. dugaan klo nk dtg bile2 masa je..

    ReplyDelete
  6. SElamat Hari raya Mohon Maaf lahir batin

    ReplyDelete
  7. Tak mengira umur... kalo nk dtg penyakit skrg ni sekelip mata ajer.. Sama2lah kita membantu mana yg termampu... tak dpt dr segi kewangan doakanlah kesihatan beliau...

    ReplyDelete
  8. Tak mengira umur... kalo nk dtg penyakit skrg ni sekelip mata ajer.. Sama2lah kita membantu mana yg termampu... tak dpt dr segi kewangan doakanlah kesihatan beliau...

    ReplyDelete
  9. semoga tabah menghadapi dugaan..harap rara zikry cpt sembuh

    ReplyDelete
  10. moge cpt2 sembuh taw.. :D

    ReplyDelete
  11. wa zizan datang melawat.

    kepasa Rara Zikry semoga cepat sembuh. berdoa kepada Allah. tuan empunya penawar segala penyakit.

    ReplyDelete
  12. penah beberapa kali tjumpa entry psl ni
    kesian dia..jue pun sampai kelu lidah bila dgr psl ni

    ReplyDelete
  13. be strong, rara. saya doakan awak lekas pulih seperti biasa.

    ReplyDelete
  14. Semoga Rara Zikry cepat sembuh..amin ~

    ReplyDelete
  15. dah penah post pasal die..
    cantik sangat tapi syg Allah uji die..semoge die cepat sembuh

    ReplyDelete
  16. moga die cepat sembuh
    hanya mampu mendoakan dr jauh

    ReplyDelete
  17. kesiannya..insyaAllah dgn izin Allah mudah2an baik nnti..suami,anak sulung,anak kedua,anak ketiga juga penghidap asthma..saya dah jadi doktor asthma dah kat rumah ni..

    ReplyDelete
  18. cmni kew cite nye.. ara dr ai2 na taw sal ni.. huhu..

    ReplyDelete
  19. owh tak pernah tau pasal beliau sebelum ni

    ReplyDelete
  20. semoga dia cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  21. semoga dia cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  22. kesian dia.. pernah gak baca pasal rara nih. kesian dia kan masa tengah cycling tibe2 je kena asthma..

    semoga dia cepat2 sembuh..

    ReplyDelete
  23. kesiannya . Tia tengok video tu pun rasa kesian .. tapi Tia tak dapat bantu dari segi kewangan .. Tia cuma boleh doakan ..

    ReplyDelete
  24. smoga beliau bertambah sihat pasni..

    ReplyDelete
  25. pnah dgr pasai ni..msuk hmi masa hari raya ... marilah kita sama2 membantu dia :)

    ReplyDelete
  26. hope dpt lbh byk bantuan drpd plbgai sumber...diberikan kekuatan melwn pnyakit ini..marilah kita sm2 mbri sokongan moral utk rara zikry..

    ReplyDelete
  27. hrp dia cepat sihat...

    ReplyDelete
  28. tahu ttg ni sejak bbrapa minggu lalu.. semoga redha dan tabah menghadapi ujian-Nya.
    pray a lot dear..

    ReplyDelete
  29. dari asthma boleh jadi sampai macam tu..harap2 dia cepat sembuh.

    ReplyDelete
  30. kesian dye..hope dye leh pulih mcm sedia kala..

    ReplyDelete
  31. semoga die cepat sembuh ameen insyaAllah

    ReplyDelete
  32. ohhhh.. die nie.. ehmmm.. semoge die cepat sembuh. amin !

    ReplyDelete
  33. takziah....buat keluarga rara zikri.. baiknya zizan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...