Entry terbaru

Musibah buat Si Kecil



Salam semua! apa khabar? harap baik-baik saja. Ni aku saja update blog ni, kali ni nak share pasal anak buah aku yang ke-21 ni.. Nama panggilan dia Rayyan. Dia ni masa dilahirkan sihat. Tapi pada hari raya kedua hari tu, hidung dia secara tiba-tiba keluar darah yang banyak. Nasib baik ibu dia perasan itu  pun lepas dia buat bunyi. Bayangkan masa tu dia tak boleh bernafas, baby mana lah reti bernafas ikut mulut kan.

Nasib baik ibu dan ayah dia segera kejarkan dia ke hospital. Raya kedua memang semua beraya di hospital sebab Rayyan ni dimasukkan ke ICU. Doktor kata nasib baik cepat kalau tak.... 

Sekarang ni pun dia still dalam ICU. Pada hari pertama tu mata dia tertutup je. Doktor kata peluang untuk hidup 50-50 je. Masa tu sedih sangat. Bayangkanlah perasaan ibu dan ayah dia masa tu.

Sampai sekarang doktor masih belum tahu punca penyakitnya. Mula-mula andaian awal doktor, mungkin ada pendarahan dalam perut lepastu pendarahan dalam otak dan semalam doktor ambil air tulang belakang dia untuk periksa. Kalau air tulang belakang dia ok maksudnya penyakit dia bukan jangkitan kuman.

Malam semalam dikhabarkan masala berpunca daripada pusat, maksudnya semasa dilahirkan doktor yang memotong tali pusat tu ada tersalah potong entah macam mana lah.

Aku risau gak dengan hospital ni, semata-mata nak cari penyakit dia godek bayi tu, cocok sana, cocok sini. Kesian sangat sebab sakit. Sekarang ni badan dia masuk darah masuk air. Keadaan memang sangat lemah dan masih di ICU.

Kepada yang membaca ni, marilah kita sama-sama mendoakan supaya bayi ini cepat sembuh. Amin.


52 Comments
Tweets
Comments

52 Comments:

  1. kesian baby ni.. lepas baby ni dah ok, g saman doktor yg tersalah potong tu. takde etika betul..

    nanti tolong kisskan kat pipi comel dia tu eh. geram gilo....

    mintak2 dia selamat. aminnnnnn

    ReplyDelete
  2. amin. bb rayyan sangat comel. culik boleh?

    ReplyDelete
  3. comelnyaa geram plak tengok

    ReplyDelete
  4. ish sampai mcm tu skali? skarang mcm mane?dah ok? doktor pon bukan saje2 nak cucuk. kalu x cucuk xtau plak penyakit dia. sabr ye ;)

    ReplyDelete
  5. kesiannya.. berapa bulan baby nie IM ?

    ReplyDelete
  6. rmainye anak buah dia.. smoga adik rayyan cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  7. pujangga doakan semoga sihat..

    ReplyDelete
  8. semoga rayyan dalam keadaan ok je sentiasa dan semoga cepat sembuh..aminn.

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sembuh, rayyan. (tak sanggup tengok budak kecik sakit). kesian~

    ReplyDelete
  10. haa??!!! amik air tulang belakang? eeerrrkkk... sebenarnye air tulang belakang tu x leh kacau... dulu nenek syuzi... pas doc amik air tulang blkg... tros die x bole berjalan.. ade yang kate sbb kacau air tulang blkg tu.. huhu...

    tapi xpe la.. sihat & sakit tiap manusia allah yg tentukan.. berdoa je lah... moga2 anak buah selamat.. (^_^)

    ReplyDelete
  11. tembamnyer rayyan.anak buah yang ke21 tu..wahhh..teruja betoll..ngeh..erm..dulu pun anak buah ada jugak selalu berdarah hidung tapi takdelah time baby..masa umur dia 2 tahun mcm tu..
    semoga rayyan sihat .IAllah ;)

    ReplyDelete
  12. Allahuakhbar.. semoga baby ni cepat sembuh.. sabar yup.. dulu, anak spupu aku pun macam ni jugak.. satu tubuh dr cucuk wayar.. kecian tengok..
    tapi skrang dah ok dah.. tapi effect tu ada r..

    ReplyDelete
  13. hmm..kcian ny kt baby nie..harap2 baby ni sihat je k..Amin =)

    ReplyDelete
  14. kesiannya dia...mudah2an dia selamat....

    ReplyDelete
  15. semoga rayyan cepat sembuh..(^^,)

    ReplyDelete
  16. kasihannye:( semoga die cepat sembuh ye^^ berdoa banyak banayk

    ReplyDelete
  17. kesiannya dieeee....minta2 di selamat.amin ;)

    ReplyDelete
  18. ciannyer...hope Rayyan stabil n cepat2 sembuh..amin...

    ReplyDelete
  19. cik sakdi: skrg ni masih di icu, doktor baru je cabut alat bantuan pernafasan.. dia dah boleh bernafas sendiri..

    cbk: Rayyan baru 4 bulan umur die..

    cki syuzi: tula, bahaya kalau usik tulang belakang ni..

    ReplyDelete
  20. mintak2 baby comel tu sihat hendaknya...:)

    ReplyDelete
  21. kesian :(
    mintak2 dia cepat sembuhh

    ReplyDelete
  22. ala siannye baby rayyan tu
    smoga die cpt smbh
    sian la kalo baby2 da kene msuk osptl rawat2 sume

    ReplyDelete
  23. ='( anak buah abg kuat.. insyaALLAH, die sihat nti.. ley men2 ngn pakcik die... =)

    ReplyDelete
  24. kesiannya..semoga cepat sembuh ye baby..:)

    ReplyDelete
  25. amin..
    doakan baby tu cepat sembuh :)
    tabah!

    ReplyDelete
  26. kesian kat baby tu, bukan semua manusia sempurna,ada juga yang melakukan kesilapan.. harap2 baby tu cepat sembuh.

    ReplyDelete
  27. kesian Ryyan...
    moga cepat sembuh!

    ReplyDelete
  28. kesiannya..hrap2 rayyan sembuh cepat..Amin...

    ReplyDelete
  29. semoga rayyan cepat sembuh dan semoga ibubapa rayyan tabah mengharungi dugaan ini... comel rayyan ni...

    ReplyDelete
  30. insya Allah. aminnn :)

    ReplyDelete
  31. kesiannye.harap-harap cepatla sembuh baby comel ni :'(

    ReplyDelete
  32. kesiannya dia.. semoga cpt sembuh ..huhu

    ReplyDelete
  33. ya Allah ciannya..
    da la kecik lg..

    ReplyDelete
  34. moga rayyan cepat sembuh dan ibubapa rayyan tabah & sabar dgn dugaan ni..

    ReplyDelete
  35. Alhamdulillah sempat selamatkan dia..=)

    ReplyDelete
  36. banyak kes dokter tersilap potong la, tersilap masuk la..

    yg jadik mangsa pesakit la..hmm

    kesian, kecik2 lagi dah kena tanggung sakit sampai mcm tu.

    ReplyDelete
  37. ciannyee baby Rayyan...cepat2 sembuh eh..

    ReplyDelete
  38. kesianye..
    mcm skrg bleh blaku..
    saya doakan smoga bayi ni somga cepat sembuh dan sihat ..amin

    ReplyDelete
  39. amin..semoga cepat sembuh..

    btw comel r rayyan nie :)

    ReplyDelete
  40. ya allah. kenape la hospital ni selalu la buat silap.

    da la nak ambik air tulg blkg tu sakit kowt..saje je kan diorg ni.

    mudah mudahan rayyan cepat sembuh.

    ReplyDelete
  41. kesiannya..semoga rayyan cepat sembuh.

    ReplyDelete
  42. harap xde pe2 jadi ngan rayyan. Kesian diaorg masih kecil lagi..urm..xtau nak ckp ape, speechless

    **kad raya yg jue kasi Hanie tu ke?**

    ReplyDelete
  43. semoga cepat sembuh...^^

    ReplyDelete
  44. kesiannye baby tu.. semoge cepat sihat ye.. :)

    ReplyDelete
  45. semuga baby rayyan cepat sembuh dan parents dia tabah....

    ReplyDelete
  46. kesiannya baby. dah la comel. saya tak suka doktor since kck sbb sy rse doktor suka buat org sakit. main cucuk2 pakai jarum. sampai besar pon tak suka pergi klinik or hosp. hope baby rayyan cepat sembuh.

    ReplyDelete
  47. kesian baby..tu lah..seram skrg nie tgok perkhidmatan yg diberikan..ada kakitgn hospital yg leka smasa menjalankan tugas..

    ReplyDelete
  48. Ya Allah..kesian baby tu..semoga baby rayyan cepat sembuh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...