Entry terbaru

Review: Abduction



Hi semua! Selamat berhujung minggu! Hari Jumaat lepas aku berkesempatan menonton movie ni kat panggung wayang. Ramai gak orang tengok movie ni. So nak cerita sikit pasal movie ni, Nathan (Taylor Lautner) mempunyai ibu bapa yang baik.


Pada suatu hari, dia diburu oleh sekumpulan pembunuh dan juga CIA. Dalam pada itu dia sedar yang dia bukan anak kandung ibu bapanya. Dan dia juga tidak tahu mengapa dia diburu.


Selepas itu iba bapa dia dibunuh, kenapa dibunuh? haa.. tu korang kena tengok sendiri, sebab menarik gak sebabnya. Kemudian lama-kelamaan baru dia tahu dia diburu disebabkan dia mempunyai satu maklumat penting yang diperlukan 2 kumpulan tersebut. Bermulalah aksi kejar mengejar diantara mereka.


Tapi akhir sekali dia still tak dapat berjumpa dengan bapa kandung dia, cuma dapat bercakap dalam phone je, kalau nak tahu siapa bapa kandung dia korang kena tengok lah cerita ni hehe. Secara keseluruhan boleh bagi 3 bintang. :)


p/s: next movie nak tengok Bini-biniku Gangster!



38 Comments
Tweets
Comments

38 Comments:

  1. aq da lama tak jejakkan kaki kat panggung wayang..hee~

    ReplyDelete
  2. daa tgk bini-2 ku gengster.. not bad!!
    cepat pegi tgk!! hehee

    ReplyDelete
  3. wahh mcm best cite ni..kena beli..

    ReplyDelete
  4. mcm ade muke abg skit kt citu.. heheh

    ReplyDelete
  5. tataw knapa tak terfikir pun nk tgk citer nie... huhuhu

    ReplyDelete
  6. macam menarik je ceritanya nie...mesti tonton...hehehehe


    Kancil mengajak kamu menyertai segmen Kancil...kalau sudi jomlah ke blog Kancil dan menyertai segmen ketiga kancil

    http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

    ReplyDelete
  7. eahmmlbih kuang cte hindustan jek..huhu
    emm tgk la fright night,,best gak

    ReplyDelete
  8. eh..citer la sampai habis bro. kihkih. bini2 gangster mcm best kan

    ReplyDelete
  9. nk kena download dulu r, baru boleh tengok.. hhaha

    ReplyDelete
  10. bini2ku gangster full lah td ... grr ! cter abduction ni mmg nk tgok tp tggu mr.f lah :P

    ReplyDelete
  11. errr taylor lautner kah? boipren gua la! haha

    ReplyDelete
  12. mesti die nak buat sekuel nanti nih..kehkehkeh





    cik ana.

    ReplyDelete
  13. cambest jep..sbb de taylor lautner :)

    ReplyDelete
  14. belanja tengok wayang jum..=]

    ReplyDelete
  15. knape 3 bintang jer? tgk iklan lam tv cm bez jer...

    ReplyDelete
  16. tgk wayang tak ajak. aku mminat giler ngan taylor lauther ni start dari citer twilight lagi. hensem woo..muke ganas ganas kiut.

    citer bini2 ku gengster pon nak tgk this weekend. cam best je kan.

    ReplyDelete
  17. cite Johnny english pun tak tgk lg..sibuk2!! huhu

    ReplyDelete
  18. Waaa...lama dah tak pi tgk wayang. X__X Movie baru pon tak taw... Q_Q

    ReplyDelete
  19. Ceh saje la tuh wat saspen nk suruh org tgk.. Huuu kopak duit mkck.. Hahahaha..

    ReplyDelete
  20. tunggu masa download...

    only watch movies kalau ada Jeffrey Dean Morgan or Scarlet Johansson

    :D

    ReplyDelete
  21. pelakon dia yg berlakon twilight ke??macam muka salah sorang pelakon twilight..

    sama r nak tengok bini2ku gangster gak!

    ReplyDelete
  22. nak g tgk bini2ku gangster pun tak lepas2 ag.bz memanjang=.=

    ReplyDelete
  23. mcm best cite ni.. pkwe ara minat cite cmni..p da lme ta p cinema.. huhu

    ReplyDelete
  24. kurang best skit cite ni. cuma yg best pun aksi kejar dan lawan2.

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  25. hehehe.. jom la g tgk skali lg.. :P

    ReplyDelete
  26. anis baru g panggung sabtu ritoh..tp tngk bini bini ku gangster..

    ReplyDelete
  27. teringin nk tgk johnny english..

    ReplyDelete
  28. lately sis cuma tgk citer yg berunsurkan kartun ajer.. hehehehe sbb bole bawa baby sis skali... kalo tgk citer lain nnt dia meragam dlm panggung... :(

    ReplyDelete
  29. alaaahhh nak jugak g panggung!
    tapi kat kelantan ni takdak la pulak..
    huhu..
    kena tunggu kawan2 la download sementara nak cuti nanti.. :)

    ReplyDelete
  30. 3 bintang jerk...mesti x berapa best..haha.

    ReplyDelete
  31. 3 bintang jerk...mesti x berapa best..haha.

    ReplyDelete
  32. nape lu cerite psl movie ni, mesti tak feel mse tgk movie ni nnt

    DAN

    nape gua bole bace entri lu psl movie ni, mesti tak feel mase tgk movie ni nnt.

    HAHA

    ReplyDelete
  33. aku tade mase pun ouh nak tgok wayang . sobsob

    ReplyDelete
  34. filem white people mmg the great ;)

    ReplyDelete
  35. huuuuu
    aigoooo
    bile nak tgk wayanggg niiiiii

    ReplyDelete
  36. aaaiiikkk??? citer bagai nk rak.. 3 bintang jer kasi?? hihihi....

    ReplyDelete
  37. ika xpnh dgr la plak tajuk ni hehe,lambatnye ika ni :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...