Entry terbaru

Review: Contagion



Semalam baru sempat tengok filem ni kat TGV, Jusco Cheras Selatan. Ramai betul orang tapi bukan tengok citer ni, mungkin dorang tengok filem Raya Tak Jadi kot. 

Nak story sikit pasal filem ni, mula-mula aku ingatkan cerita zombie sebab aku memamg minat gila dengan filem-filem yang ada zombie hehe. Tapi cite ni lain sikit, ia menceritakan tentang virus yang tersebar dengan cepat dan tidak dapat dibendung.

Virus yang tersebar telah mengakibatkan dunia haru biru. Memang ramai yang mati sampai berbillion-billion. Yang best dalam cerita ni ada Kate Winslet hehe tapi dia pun mati hmm. Dapat juga dilihat peranan Top Blogger mempengaruhi situasi pada ketika itu. Memang hebat jadi blogger yang berpengaruh.

Semua pihak buntu mencari punca tersebarnya virus tu, sampai kesudah mereka tak tahu puncanya. Dalam masa yang sama pihak kerajaan berusaha menyediakan vaksin untuk virus tersebut.

Kalau nak tahu punca kena tengok lah ye. Filem ni ok lah pada aku, secara keseluruhan aku bagi 3 bintang. :)

p/s: dah baca blog Jue & Han tentang Kisah Cinta Aku?

34 Comments
Tweets
Comments

34 Comments:

  1. noo...
    saya tak suka movie ada zombie.
    takot! haha
    tp tetap nk tgok. hihi

    ReplyDelete
  2. I give this movie 6/10...
    Saye ada buat review on this movie jugak...
    singgah sini taw..

    http://assignmentcscrazil.blogspot.com/2011/09/movie-review-contagion.html

    ReplyDelete
  3. 3 bintang, so so la..he ;p

    ReplyDelete
  4. Mcm menarik je cite ni..tapi 3 bintang je dapat..hehehe..kurang menarik lah tu ye..
    Abah ditahan Polis

    ReplyDelete
  5. cam bez jer jln citer....hope kwn dh bli...leh borrow2..hihi

    ReplyDelete
  6. macam best jer..boleh try tengok kalau ada masa ni..

    ReplyDelete
  7. waa best filem ini...mengenai virus....aku nak tengok nanti....


    upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!...c`ayob follow sini 

    Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

    http://cayob.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. mcm best.. suka cite cmni.. zombie.. hee

    ReplyDelete
  9. singgah sini dgn link

    http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/09/segmen-berterusan.html
    TQ...tumpang jap ye..

    ReplyDelete
  10. hayoooooooo
    sume owg post pasal cite
    bileee nak tgk wyg ni
    huuuuuu

    ReplyDelete
  11. citer y ad psl zombie nih kasi jntung bdebar jew hahaha..

    cite pasl virus ke?? kalo rjin nnt nk usha.. hehehe

    ReplyDelete
  12. citer zombie... kena tengok ramai2 ni...

    ReplyDelete
  13. kenape tak tgk raya tak jadi?hehe

    ReplyDelete
  14. belanja saya tengok citer ni jugak..=]

    ReplyDelete
  15. lebih kurang macam citer yang will smith berlakon tuh ke?..

    ReplyDelete
  16. cerita skrg banyak pasal virus2 nie.
    macam pelik je kann
    -.-

    ReplyDelete
  17. wah, peranan blogger dihargai..terasa diri dihargai. haha~ perasan..

    nanti la tengok filem ni.

    ReplyDelete
  18. mcm tak best je bg tiga bintang..

    ReplyDelete
  19. cni tader wayang, sedey..apapon tak bley~

    ReplyDelete
  20. eeee...aku penakut kot nak tgk citer zombi dan sewaktu dengannya. citer citer zombi tu pun puncanya dari virus yg tak ketahuan punca nya.

    tapi resident evil aku gagahkan mata tgk sebab ada Milla Jovovich as Alice.

    weh, dorang kata raya tak jadi tak best.baru nak tgk. hhmm....

    ReplyDelete
  21. thanks bagi backlink blog and entry tu. nak hug ko tapi tak bole. jadi time kasih bangeettttt ya.

    ReplyDelete
  22. Top blogger di film terkenal? Rasa terikut juga nih, sesama blogger, meski hanya anak bawang. XD

    ReplyDelete
  23. byk action ke byk cakap citer ni?

    ReplyDelete
  24. thanks review pasal movie ni..sebabnya teringin nak g tgk ni..pelakon2 semua cam agak fames la..cite yg lain2 cam kurang je keinginan nak g tgk..

    ReplyDelete
  25. In my head~! In my head~! Zombie..zombie....zombie eh eh eh eh!


    hahahhaa xD

    ReplyDelete
  26. nampak macam tak best je ni..hahaha

    ReplyDelete
  27. ada yang kata cerita ni bosan..hurmmm

    ReplyDelete
  28. nak donlod je ahh nti nih..hehe

    ReplyDelete
  29. ingat zombi kampung pisang je huhuu

    ReplyDelete
  30. zombi kampung pisang paling best dr cite2 zombi yg lain..hehe

    ReplyDelete
  31. uishhhh mcm best lah..nk tengok..nak tengok !!! hehe

    ReplyDelete
  32. Ada zombie? I loike. Urm msh tyg lg x movie ni?nak p tgk la. Else donlod je hahaha. Aku dah lama x p tgk movie beb. Life gile bz, nak get a life pun ssh

    Psst; weh thx sbb link blog kitaorg. We lap u lah!hugs scara maya je la ye hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...