Entry terbaru

Tukar Domain



imbobome.blogspot.com
||
V
imbobome.com

Kesan sampingan yang memeningkan kepala ialah:
  • Bloglist hilang.
  • Alexa Ranking jatuh macam nangka busuk.
  • Masalah dengan feed url.
  • Iklan Nuffnang tergendala.
  • Link dengan facebook dan twitter terganggu akibat feed url.
  • Apa saja yang melibatkan url yang lama.
  • dan lain-lain yang belum discover.
Langkah yang diambil:

Bloglist
Nasib baik ada backup bloglist. Ni tengah dalam proses transfer senarai bloglist. Korang jangan pula marah ye. Malam ni insyaAllah bloglist kembali kepada sediakala. Mereka yang letak iMBobo dalam bloglist tu sila check ye, takut korang tak nampak blog ni telah di update :)

Alexa
Ni tak susah pun, aku dah setting balik untuk url yang baru ni. Angka dia dah berjuta, banyak ooo. Aku memang suka juta-juta ni HAHA

Masalah feed
Belum ada penyelesaian. Ada sesiapa yang tahu macam mana nak buat tak? Disebabkan ni, jiran-jiran tidak dapat melihat update blog ni. Hanya entry last aku sebelum tukar domain yang dapat dilihat. Sabar ye semua, aku tengah cari penyelesaiannya. :)

Iklan Nuffnang
Yang ni aku just tukar kat account nuffnang aku je. Semuanya dah ok.

Link facebook & twitter
Apabila feed terjejas, secara tak langsung facebook dan twitter aku pun gagal untuk buat auto-update. hmm.. 

yang lain-lain aku belum kenalpasti lagi, tengah periksa satu-satu. Kalau korang tahu apa, bagitahu lah ye? hehe..

p/s: nak buat bloglist semula ni..


masalah feed selesai!!
http://www.imbobome.com/feeds/posts/default?alt=rss
(just register semula dgn feedburner)


32 Comments
Tweets
Comments

32 Comments:

  1. sebenarnya masalah terbesar ialah kat dashboard followers bobo dh takleh connect dgn blog bobo. so mmg dh tak dpt tau apa yg bobo update. so follower bobo selama ni lebih kurang tinggal angka je. taktau lah kalau sy je ada masalah tu

    ReplyDelete
  2. alamak terklik nuffnang kau .














































































    september fool ! hakhakhakhak kelakarkann ? hakhakhak

    ReplyDelete
  3. faridah: betul tu, dorg kena follow balik utk tahu update..adoi.. :(

    ekabukanmakcikkau: haha klik2 lah ye..tq2 :)

    ReplyDelete
  4. ehh..betul tak pat updte blog ni.. ni pun tau dri fb.. nsib baik ad fanpage..

    ReplyDelete
  5. apsal la aku tak pernah terfikir semua tu. haha

    ReplyDelete
  6. alamak lepas baca ni, x sanggup plak nak tuka domain

    ReplyDelete
  7. ptot ara xpat up8 blog imbobo ni.. da refollow.. n da tkaq kt bloglist.. :)

    ReplyDelete
  8. ak dpt tau je update2 ko nih..
    mknanya ko nyer x bmslh kt ak nyer la kan???

    ReplyDelete
  9. wahhh da tukar domain..huhu.mahal tak?

    ReplyDelete
  10. so awak kne promote balik blog awk.

    ReplyDelete
  11. huhu.. .com!
    kenapa ramai blogger tukar domain ??

    ReplyDelete
  12. wahhh bobo dh tukar ek ? okayla tu . slow2 ye .

    ReplyDelete
  13. eh mcm okay jer tmpt sy.ehe=)..

    *wawawa sy berjaya buka hacked!!,..ehehe..selamat hr raya, maaf zahir batin yah =)

    ReplyDelete
  14. kb: tula, td baru dpt balik url feed, baru boleh update fanpage mcm biasa..

    hassy chan: yeh?aik pelik gak..

    asnisaziz: rm31 rasenye.. ni pun alyaesprezo yg tukarkan :)

    faridah: tula, ni tgh nak bw slow2 :)

    amna: sebab dorg nak tingkatkan trafik kot..

    cpt: baru tukar 2 hari lps :)

    zieyzain: tahniah2! lps ni kne hati2 ye..

    ReplyDelete
  15. wahhh...da tukar .com

    tahniah iMbobo..heee(^^,)

    ReplyDelete
  16. wee.napa yana x da lam bloglist.. :'(

    ReplyDelete
  17. imbobo kelihatan bz.... ;p

    folo u..folo me back k..hihi.

    ReplyDelete
  18. Wah semakin maju...

    Buat masa ni nampak je update entry yg baru, takde masalah...

    ReplyDelete
  19. wah...imbobo dah upgred la. tahniah2 bro...

    ReplyDelete
  20. ezad: thanks! :)

    yana: bloglist hilang aritu, ni dah masukkn balik, tp xsemua sbb ade yg tak ingt.. :(

    nurain: dah follow :)

    mie: alhamdulillah rezeki :)

    santri: thanks! :)

    ReplyDelete
  21. selamat datang ke dunia DOT COM imbobo..woww mantap..bab rank jangan risau ia akan naik dengan cepat XD

    ReplyDelete
  22. 1st tang feed tu kena tukar url feed yg baru kat feedburner.

    biasanya guna redirect url jer. kalau org taip url lama still akan dibawa direct ke url baru tu. mcm saya gak.

    tukar link lama kepada link baru kat tab follower tu.

    ReplyDelete
  23. wah, sudah ade domain.. tahniah2.. :)
    patotla len mcm jek url 2 ble tgk..

    ReplyDelete
  24. wah dah tukar domain.. caya lah..:D

    ReplyDelete
  25. congrates! hehe :D erk, macam tu eh? susahnya nak naik balik. huuuuu~

    ReplyDelete
  26. dah follow semula..imbobo

    ReplyDelete
  27. hai..macam macam masalah plak bila nak tukar domain ni.

    ReplyDelete
  28. walaweeeyyyy

    kau ada domain dah?! tahniah...

    ni aku nak habaq sikit... masalah diatas tu hanya sementara je... lepas ni dah cukup sebulan kau akan dapat merasai apa tu domain...

    sebab apa?

    kau punya entri setiap kali update , kalau terkena dengan seo bagus , kau senang dapat first rank page dalam google search tau...

    takpayah pening kepala.. ahaha pape pun ni memang da biasa bagi sapa sapa yg da tukar domain..

    nnti dah sebulan guna domain , baru tahu kehebatan dia...



    walaweeeyyyy

    kau ada domain dah?! tahniah...

    ni aku nak habaq sikit... masalah diatas tu hanya sementara je... lepas ni dah cukup sebulan kau akan dapat merasai apa tu domain...

    sebab apa?

    kau punya entri setiap kali update , kalau terkena dengan seo bagus , kau senang dapat first rank page dalam google search tau...

    takpayah pening kepala.. ahaha pape pun ni memang da biasa bagi sapa sapa yg da tukar domain..

    nnti dah sebulan guna domain , baru tahu kehebatan dia...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...