Entry terbaru

Cerita Pendek iMBobo



Pengembaraan Bermula apabila Hantu Kak Limah Balik Rumah cari Karipap-Karipap Cinta untuk diberi kepada Cicakman. Disebabkan ketidakadilan tersebut, Adnan Sempit cemburu dan membawa diri. Beliau menjerit kuat mengatakan Bini Biniku Gangster tau!! Lalu berhijrah ke Kuala Lumpur. 

Beberapa tahun kemudian, beliau terlibat dengan geng KL Gangster yang tidak suka di Buli dan setiap malam bermain Congkak di ruang bawah Flat 3A iaitu markas mereka. Setelah bosan bermain, mereka membUat keputusan untuk membuka Al-Hijab kerana teringin melihat sesuatu yang aneh. 

Seorang dukun berpesan Jangan Pandang Belakang bila terasa seperti di Libas dan jangan sesekali membuat pergerakan Gerak Khas The Movie sewaktu proses tersebut kerana ia akan menyebabkan mereka tidak lagi berpeluang merasa Nasi Lemak 2.0 air tangan ibu mereka mengikut resipi di dalam buku Hikayat Merong Mahawangsa.

Cerita ini khas untuk Hanie & Jue :)

Update: entry ni tak menang, tapi dapat award ni hehe


Thanks to

19 Comments
Tweets
Comments

19 Comments:

  1. gengster main congkak ye iM..hee~
    aq nak join tapi idea nak tulis tu belum datang lagi...hee~

    ReplyDelete
  2. comelnya cerita pendek bobo ni hehe

    ReplyDelete
  3. dtg sini terjah..sy join juga..:)

    ReplyDelete
  4. hehehehe...kreatif!!!hehe=]

    ReplyDelete
  5. Hahaha..semua movie sumbat dalam ni..

    ReplyDelete
  6. thanks beb sbb join..

    bagus.pendek & padat. apsal sume orang men congkak kat flat 3A. hahahahahaha..

    aku nak carik la buku hikayat tu.nak try buat nasi lemak 2.0. sape nak...

    ReplyDelete
  7. Wah ko join!tharu weh!!
    Bab men congkak yg x thn tu hahaha
    Ni mestu men congkak kat iPad. Ringan skit!hahaha

    ReplyDelete
  8. wahhhh! ramai gak yg join
    cite merapu hanie & ju ni..hehe
    kelakor3!!! =P





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  9. hahah,,hilang tension,,huhu thankz:)

    ReplyDelete
  10. adnan sempit, jgnla majuk sampai ke kl....hhee

    ReplyDelete
  11. hehe. kreatif la :)
    contest je mr.bobo..

    ReplyDelete
  12. amboiiii dah mcm lirik lagu yg menghimpunkan semua judul2 lagu tue... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...