Entry terbaru

Ranking Alexa Malaysia Jatuh


Aku tengah pelik dan hairan, kenapa ranking ni semakin jatuh. Yang peliknya di Global Ranking semakin naik tapi di Malaysia semakin jatuh. Angka-angka tu buat aku sakit mata. HAHA


Aku tengok ranking blog rakan blogger yang lain juga turut merosot seperti blog Kotak Bulat, Skytech, dan Firdaus Life. Aku tahu sebab aku ada install Application Alexa kat Google Chrome aku ni.

Kenapa ek? Nak kata tak update entry, aku update 2 entry sehari. Mungkin jumlah pembaca dah berkurang kot? Tapi trafik masih sama je. Bahkan ada peningkatan. Masalahnya sekarang kat Malaysia je!!

Nombor tu penting sebab mampu memberi motivasi kepada aku untuk terus update blog ni. hehe. Pihak yang menaja blog aku ni pun masih menambah pelaburannya. (Nuffnang) 

Blog korang pula macam mana?

40 Comments
Tweets
Comments

40 Comments:

  1. tak pernah tau pun ranking. Hehe! abang hensem, silalah review saya di alexa. Hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah review rasanya..jgn lupa review balik kalau sudi :)

      Delete
  2. saya tak tau tentang rank semua ni...:) heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. xpenting pun sebenarnya hehe

      Delete
  3. haha malas nak check.. ranking blog org lagi memalukan.. so memang malas nak memalukan diri sendiri :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah..blog mantap apa :P

      Delete
  4. sama macam blog bro la jatuh merundum dari 371 sekarang 411 hahaa sebab tak join banyak segmen kot?? entahla

    sekarang nak cari mod...hilang entah kemana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. segmen byk membantu juga kan bro? tapi skrg dah kurang segmen..

      lama menyepi..kemana bro pergi?

      Delete
  5. sekarang saingan dah makin ramai ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..byk blog2 mantap muncul bak cendawan..yg lama2 semakin terkebelakang..

      Delete
  6. nak bukak blog pon kadang2 tak sempat..apatah lagi nak check benda2 ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je..satu klik je dah boleh tahu hehe

      Delete
  7. xperasan pun naik ke trun rangkin alexa tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rajin update die naik :)

      Delete
  8. ranking mmg pnting..utk trafik jg..hehe..neway terima kasih sbb follow my blog..blog ni dh di masukkan di ruangan followers 5 in my blog..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thats right.. thanks faiz :)

      Delete
  9. nuffnang masih melabur tapi alexa rank tak tahu. sebab nombor ye banyak sangat. malas nk ingat~ he

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak payah nak hafal..just tinjau2 sekali sekala je :)

      Delete
  10. ranking? Mmg x amik tau pun.. hehehehe katanya blogging just for fun.. not for make money.. so biarlah.. yg penting ilmu dpt dikongsikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tp saya rasa malas nk update kalau performance asyik jatuh je..hehe

      Delete
  11. haish.. mls nk checvk nnti down nghuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oleh itu jangan check! hehe

      Delete
  12. usaha tangga kejayaan..hehe;) gudlark bobo.

    pc tak amek tahu sangat pasai ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks PC.. lama tak dtg sini.. jenguk2 lah selalu ye.. :)

      Delete
  13. huhu..alexa ranking wnaie lagi dasyat kotttt..beriban dah skarang..mungkin sebab mandom sikit sbelum ni..tak sangka bobo yang rajin update pun jatuh..sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg frust bangat tu..hehe buat gwua kaget dong..

      Delete
  14. entah la iM...susah nak naik ranking ni..tambah2 lagi rank dalam Malaysia ni...saingan makin banyak...hee~

    ReplyDelete
  15. nelly tak pernah tengok ! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nelly the strange blog mantap :)

      bobo the orange ni biasa2 je haha

      Delete
  16. sy tak tahu la ImBobo..huhu..sorry..bab2 gini memang sy x pro..maaf~
    tahniah kpd ImBobo sebab ade peningkatan dlm dunia blogging..moge terus maju..aja aja fighting!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks NZ Curry House.. eh!! hahhaa..

      Delete
  17. entahlah,, era tak berkira sangat pasal tu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. dia tak melibatkan kos pun :)

      Delete
  18. ara ta lg ta taw sgt pasal bnda cmni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe ara.. benda ni tak masuk exam hihihi

      Delete
  19. aku pun jenis yg sgt pentingkan ranking alexa ni.. tp yg pelinya dlu2 kan blog aku mapu capai dlm 800-900 unik visitor sehari tp boleh dpt ranking Malaysia sekitar 2000+.. now visitor aku xpernah trn bawah seribu.. purata sehari lak dlm 1600+ tp ranking jatuh ke 6000+ atak logik betuiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog Gempakz.org memang mantap.. ala..jatuh sekejap je kot tu.. nanati naik balik jangan lupa blog iMBobo ni hehe :)

      Delete
  20. Persaingan kot, semakin sengit.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...