Entry terbaru

Taktik Baru Penjenayah
Jika anda melihat seorang lelaki (terutamanya India) yang menunggang motosikal dengan tangan yang berdarah, dia mengetuk tingkap kereta meminta anda untuk berhenti serta merayu untuk beri kertas tisu bagi membersihkan darah mereka apabila anda sedang memandu kereta, 


Ingat!!! JANGAN sesekali memberhentikan kereta anda. Walaupun dia cuba merosakkan dan memhimpit kereta anda, JANGAN menghentikan kereta tetapi teruskan memandu ke balai polis yang terdekat.

Taktik jenayah seperti ini telah dilaporkan dalam kira-kira 40 kes di Seremban, K. Lumpur, Shah Alam, P. Jaya dan stesen Polis Daerah Klang Town (sebenarnya di sekitar seluruh negara). Lelaki-lelaki ini adalah penjenayah samseng terutamanya dari bangsa India, Mereka bekerja dalam kumpulan dan berani untuk melakukan jenayah ini walaupun di kawasan-kawasan sesak yg mana tiada siapa yang akan berani memberhentikan kereta untuk membantu anda.

Tujuan utama taktik ini kotor adalah untuk merompak anda atau bahkan mereka akan merogol jika anda pemandu wanita memandu berseorangan.

Mohon sebarkan mesej ini kepada orang yang anda sayang.


8 Comments
Tweets
Comments

8 Comments:

 1. gud info bobo.mintak share ye

  ReplyDelete
 2. salam kenal :)

  giler jahat taktik mcm nie :(

  ReplyDelete
 3. Salam;
  susah mcm ni kalau tak dibendung..tak pasal2 org yang betul2 susah kita tak bantu pulak..akhirnya kita sama dengan kes gilis budak di china..

  ReplyDelete
 4. 1st time dgr ni...tq sangat2

  ReplyDelete
 5. uit... bahaya ni.. sis dah la always drive sorg2...

  ReplyDelete
 6. hadui.makin tak selmat rasanya hidup di dunia ni. setiap saat berlaku jenayah.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...