Entry terbaru

Teka Teki Uji Minda



Mari kita layan teka teki hari Ahad  ni hehe. Saje buat teka teki hari ni sebab esok nak promote blog yang berjaya jawab teka teki ni dengan betul, betul satu pun akan tetap di promote :)

1. Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar?

2. 4 orang awek cun berpayung dibawah satu payung tapi kenapa tidak basah?

3. Kenapa pengadil beri kad merah kepada pemain yang buat kesalahan berat?

4. Air apa yang tidak akan beku?

5. Perkataan apa yang dieja salah dalam kamus?

Sila jawab ye, lepas tu check Jawapan. Siapa yang jawab dengan betul, blognya akan dipromote :)


12 Comments
Tweets
Comments

12 Comments:

  1. jawapan bagi teka-teki..

    1 - saje.. takut selipar dia ilang..
    2 - sebab dia duk rapat-rapat
    3 - tak tahulah.. saje kot..
    4 - air mata
    5 - salah

    betul tak?

    ReplyDelete
  2. no 5 aku boleh jawab..

    "Salah" ... kan perkataan itu dieja salah... hehe

    yg lain ..
    pas kat org lain..

    ReplyDelete
  3. cakap pasal promote, aritu ade ke promote blog wanie?huhu..klu ade sorry tau tak jenguk, sebab dulu kan mandom sikit :)

    nak try jawab tapi nape sume susah sangat ni..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Nak jawab katne? kat cnie ker? okeyh cuba eh,

    1. Sebab selipar dia hilang kot.ehee

    2. Sebab arie tak ujan.Cmne nak basah.hihi

    3. Bagi kad merah sebelum dia marah.haha~ ske atie jek.

    4. Air masak.haha~ sebab dia dah masak.keke

    5. ermm..salah cetak kot.huuu :D

    Dah2! da jawab semua. :)

    ReplyDelete
  5. 1. haha yang pasal penggali kibur tu takkan nak gali kubur gune selipar lak..

    2. sebab dah guna payung.

    3. sebab dia nak bagi kad merah.

    4. eden tak tau!

    5. kompemlah perkataan salah!

    hehe termengarut lak..ada tak yg betul? hehe kompem salah punye kan?

    ReplyDelete
  6. aisey....sbb nty xkan nk bagi kad credit kot..haha..
    yg tu jela ain mmpu jawab..ekeke..

    ceiit!! betulla!

    pat promote blog ain!!hahaha

    ReplyDelete
  7. sis jawab yg no 1 je yer... penggali kubur gali kubur guna cangkul la bobo xkn guna selipar cmne nak jd kubur?

    yang lain xtahu dan ada yg dah jawab... hehehe

    ReplyDelete
  8. ala senang je jawapannya.tp since dah ada link jawapan tu. malasla nak jawab. tak adil pulak kan. hii

    ReplyDelete
  9. semua btol! haha.. ok peluang dah ditutup kehkehkeh

    ReplyDelete
  10. ala.. xsmpt join.. cday ~
    bla na uat g? :P

    ReplyDelete
  11. hahahah baru eden perasan yang jawapan eden ada 2 yg betul.. hehehe

    ReplyDelete
  12. 1. sbb penggali kubur guna cangkul..mne guna selipar..
    2. sbb payung tu besar..kot
    3. x tau
    4. air mata
    5. sbb mmg perkataan tu salah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...