Entry terbaru

Astro bagi pihak Chef Riz memohon maaf kepada rakyat Malaysia



Info dari Malaysia Insider 9 November berkenaan artikel Pemalsuan CV Mohd Nadzri Redzuawan atau lebih dikenali sebagai Chef Riz (anak Chef Wan). Berikut bukti pemalsuan di website Astro Ria yang telah pun diperbetulkan.

Sebelum

Selepas


Pihak Malaysian Insider telah pun membuat pengesahan dengan Restoran Babbo tapi mereka menafikan Chef Riz pernah bekerja di sana. Namun Chef Riz masih mempertahankan dan menyatakan yang beliau pernah bekerja disana.

Kekecohan tentang pemalsuan ini berterusan sehingga pihak Astro mengeluarkan satu kenyataan pada 10 November melalui Facebook Masterchef Malaysia mewakili Chef Riz memohon maaf tentang perkara tersebut.



Kes yang agak memalukan ini mendapat perhatian ramai terutama pengikut setia program Masterchef Malaysia dan juga terpaksa tampil menyatakan pendirian ialah Chef Wan sendiri menerusi Fanpage Facebook Chef Wan :


Mengikut pepatah melayu "kalau sayangkan anak tangan-tangankan" tapi kalau dah besar macam ni, nak tangan kang Chef Wan kena tangan balik pula. Tak apalah, yang pasti semuanya dah selesai. Yang salah pun dah memohon maaf.

Jangan lupa saksikan Masterchef Malaysia  di Astro Ria, Sabtu - Rabu jam 9 malam.

18 Comments
Tweets
Comments

18 Comments:

  1. hahaha entahlah. tak tau mana yang betul..

    ReplyDelete
  2. oh..itu pun nak kene tipu2 ke..
    aiysk..terus rase tak best nak tgk masterchef..huhu

    ReplyDelete
  3. ye ke. ish ish ish. padan muka la dpt father macam chef wan. tak backing anak yang sah sah buat salah.

    nasib baik dah mintak maaf.

    ReplyDelete
  4. tapi walaubagaimana pon kehadiran chef riz menghidupkan sket masterchef tu..klo x skema je judges die tu..nk tgk pon xkoser..hahaha

    ReplyDelete
  5. mesyin tonton!xkira la chefnya lulusan hapa! hehe..;)

    ReplyDelete
  6. dugaan buat chef wan yg terkenal tu..

    ReplyDelete
  7. Wahh , dah jadi makin besar kes nieyh

    ReplyDelete
  8. tak pelah,,kalau mengaku salah dan meminta maaf,,orang pon boleh maafkan..;)

    ReplyDelete
  9. terlajak perahu boleh undur..terlajak taip orang dah copy paste :)

    ReplyDelete
  10. hish.. mcm2.. kb pernh tgk skli je crita ni..heheh

    ReplyDelete
  11. OO, baru faham. tengok kat blog lain malam tadi tak faham. kesian kat chef wan. Nak tangankan? Dah besar kot anak-anak dia.

    moral of the story, dont lie.

    tanyalah apa korang nak aku jawab

    ReplyDelete
  12. mcm2 la..x pena tgk pon cte ni..uma xde astro..haha

    ReplyDelete
  13. pe2 pun masterchef tetap tgk gak.:)

    ReplyDelete
  14. eh.. cp baru jer tau pasal hal nih.. hahahah.. ttakpe la, asalkan dah mintak maf, mangaku kesalahan, kira oke la tuh.. masa dia tipu pun bukan ade kerugian kat kita pon kan..^^y

    ReplyDelete
  15. ntah mana betull.. tapi, memalukan. haha!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...