Entry terbaru

Bercinta, Bertunang dan Berkahwin


Hi semua! ni nak bercerita sikit tenang muda mudi zaman sekarang. Korang pernah dengar tak orang bercinta dengan orang lain lepas tu bertunang dengan orang lain tapi kahwin dengan orang lain? haha. Hairan kan dengan orang macam tu? Perasaan mudah berubah dan senang mencari peganti.


Ada seorang rakan bobo di facebook yang baru je upload gambar kahwin dia. Terkejut bobo tengok gambar tu, sebab sebelum ni dia bercinta bagai nak rak dengan kawan lama bobo. Owh ye! dia adalah seorang cewek! hehe.


Dia ni memang jenis yang suka upload gambar kat facebook, 2 tahun lepas sakan bergambar dengan kawan bobo. Tengok dorang pun macam bahagia je, tak sangka plak awal tahun ni bertunang dengan orang lain. Tak sempat plak nak update kenapa dorang ni putus. Tiba-tiba awal tahun ni keluar satu album kat facebook gambar pertunang perempuan ni. Dengan lelaki lain. Kemudian 2 hari lepas gambar kahwin dengan lelaki lain. Perghh!!

Cepatnya si cewek ni tersangkut dengan lelaki. Nak kata dah tua, tak juga. Tak kan dah puas membujang kot hehe.

Apa lah jadi dengan kawan bobo tu, harap dia baik-baik saja lah kan. Mungkin dah tak ada persefahaman kot. Apa-apa pun tahniah kepada cewek tersebut, selamat pengantin baru dan semoga berbahagia sampai akhir hayat. :)

28 Comments
Tweets
Comments

28 Comments:

  1. mungkin ada sebab die buat mcm tu..kita tak tau kn..hmm

    ReplyDelete
  2. tulah jangan showoff sangat.. kalau tak jadi malu...sian kat kawan bobo...budak lelakipun suka layan facebook? erm~

    ReplyDelete
  3. wahahaha cewek tu terlampau hot kot...

    ReplyDelete
  4. soal hati sapa boleh jangka kn.

    ReplyDelete
  5. ada jugak eh yang mcm tu..
    cepatnye hati dia berubah2..
    mcm desperate jer..hihi :)

    ReplyDelete
  6. bile la turn sy nak nikah neyh?? ehehhee

    ReplyDelete
  7. mungkin xde keserasian kot..so, kenapa dia kawen cepat tanpa bercinta dgn lelaki tu mungkin la sbb dia prefer kawen trs sbb dh byk pglmn menyakitkan time bercinta..eceh. mcm ada pengalaman pulak..haha

    ReplyDelete
  8. pencariannya telah berhasil la tu....takdir tuhan, yg merancangnya hanyalah kita....mencari yg terbaik itu jg adalah kemestian bg kita...dan selebihnya hanya Allah yg maha kuasa.

    ReplyDelete
  9. byk kes camni..tu kira ok lagi..ada satu kes dah ada ank 3 tp nak kat laki org lg..lagi lah dangerous..harap kawan bobo tk jd camtu..juga ingatan utk diri seniri sbg tauladan

    ReplyDelete
  10. hahha..hamba juga ada kawan yang sebegini perangainya..

    ReplyDelete
  11. huhu..sbb 2 la org ckp 'kita hanya mampu merancang..Allah yang menentukan'

    ReplyDelete
  12. tapi zureen lebih suka bercinta lama2 lepas tu kahwin dengan orang yang sama..hehhehehe

    ReplyDelete
  13. takotnye jadi macam ni. suruh mak je lah yang carikan jodoh. :P

    ReplyDelete
  14. erk pelik nyer bobo..lao takat bercinta ngan orng laen & kawin dgn prng laen tuh normal..tpi nih..huuu...pyah2..ta tao cmne nak ckp..haha!!

    ReplyDelete
  15. er, kalo bercinta ngan org lain n then tunang ngan orang lain, pernah dengar gak. tapi kalo bertunang ngan org lain n then kawen ngan org lain, tak pernah dengar lak..

    jodoh ditangan tuhan. hehehe

    ReplyDelete
  16. dia mencari yg terbaik kott,..hak org imbobo, nak komen pun segan,..ehehe

    ReplyDelete
  17. dasyat je dgr citer bobo ni..huhu
    dh jodoh die..

    ReplyDelete
  18. memang susah bout soal hati

    ReplyDelete
  19. kalau dah jodoh namanya..memang macam tu..hehe..

    ReplyDelete
  20. uishhhh, fuyoooo..cpatnya dy berubah ati...hummm, apalah..

    ReplyDelete
  21. apa 'magic' yang dia pakai yer...hebat tu...hehe

    ReplyDelete
  22. pompuan, ingat laki tadi..jodoh die dengan diorg dah xde..huhu..nak buat cane kan?taknak kate kang terkena kat bdan sendiri..wee

    ReplyDelete
  23. tu pon nasib baek dipertemukan jodoh...dgn segera..kalo yg serik..kompom lambat lg nk menuju ke arah itu.....so.......couple ngn parents lg bez....mndpt ksh syg sepenuhnya

    ReplyDelete
  24. jgn bersangka buruk... kta tatau citer...

    ReplyDelete
  25. mungkihkah kot..hehew..harap2 dia kekal la kawen yg nie..jgn la plak t cerai kawen lain lak...

    ReplyDelete
  26. pikirkan yg positif.. jodoh pertemuan ditangan Allah.. telah tertulis jodohnya dgn siapa...

    ReplyDelete
  27. ramai kwn mcm ni... bercinta dgn org lain last2 kawin dgn org lain

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...