Entry terbaru

Review: The Adventures of Tintin



Movie ni akan ditayangkan serentak di semua cinema di Malaysia pada 10 November ini. Thanks kepada Nuffnang sebab baik hati invite Bobo masa Premiere Screening hari tu. :) Syok wooo tengok 3D! 

Watak Tintin ni sebenarnya lebih kurang detective conon juga, tapi dia ni seorang wartawan muda yang  uka merungkai sesuatu yang rahsia. Suatu hari, dia bersama anjing peliharaannya (Snowy) ingin membongkar rahsia disebalik rahsia sebuah replika kapal perang.


Dalam pencarian tersebut, Tintin sentiasa dihalang oleh musuh (Sakharine) yang turut sama menjejaki rahsia tersebut. Untuk mengetahui rahisa disebalik kod yang tertulis dalam sekeping kertas itu, Tintin perlu berjumpa dengan waris kapten kapal perang (The Unicorn) iaitu Captain Haddock.


Hanya Captain Haddock yang mampu menterjemahkan rahsia kod tersebut. Nak tahu apa sebenarnya yang ada disebalik kod itu? Dan apa kesudahan pengembaraan Tintin ni? Sila ke panggung untuk bersama-sama Tintin dalam pengembaraannya. :) 



Lets Join The Hunt to win prizes!! Klik pada "Join The Hunt Now" ye. Goodluck!



12 Comments
Tweets
Comments

12 Comments:

  1. uik.. ai2 kap na p tgk ngn ara Premiere Screening 2..

    ReplyDelete
  2. kalo mcm detektif conan kire cite penyiasatan la ye

    ReplyDelete
  3. dapat juga. tapi tak dapat pegi. exam! so bagi kat blogger lain. huk3!

    ReplyDelete
  4. knape hidung dia besaq sangat..?

    ReplyDelete
  5. mcm sesuai aje nak bawak ammar ni... hehehehe

    ReplyDelete
  6. kancil suka dengan kartun tintin nie...

    ReplyDelete
  7. menunggu kan masa yg baik utk menonton
    waaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  8. aku agak kau nak story habis , ghupenye tak . hermmmmm

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...