Entry terbaru

Review: Seeking Justice



Hampir semua filem yang dibintangi Nicolas Cage tidak menghampakan. Bobo ngefan bangat sama Nicolas Cage! Pesan penjual tiket wayang, umur bawah 18 tahun tidak dibenarkan masuk sebab filem ni ehem2..hehe. 


Nick (Nicolas Cage) dengan isterinya sangat bahagia hidup bersama. Mereka belum ada anak. Tapi kehidupan mereka masih bahagia sehingga musibah berlaku kepada isterinya, Laura (January Jones) yang diserang dan dirogol dengan kejam oleh seseorang yang tidak dikenali.


Sejak kejadian itu, kehidupan mereka berubah. Laura trauma dengan kejadian tersebut. Pada masa yang sama, Nick dipengaruhi oleh Simon (Guy Pearce) sebuah organisasi yang menawarkan pertolongan untuk menghapuskan penjenayah tersebut.

Nick berjanji akan membantu organisasi tersebut apabila Simon berjaya membunuh perogol isterinya. 6 bulan kemudian, Simon menuntut janji Nick. 


Nick ditugaskan untuk membunuh seseorang yang kononnya salah seorang penjenayah yang dikehendaki. Tapi orang itu bukan lah seorang penjenayah, tapi dia merupakan wartawan yang bakal membongkarkan kegiatan haram organisasi Simon.

Setiap saat dalam filem ni sangat mendebarkan. Memang tak dapat nak jangka apa yang akan berlaku. Filem ni wajar ditonton sebab memang berbaloi-baloi! Jom layan trailer filem Seeking Justice ni..



Apa macam? Best kan! :)

15 Comments
Tweets
Comments

15 Comments:

  1. kak ara minat la cite2 cmni ni.. hee

    ReplyDelete
  2. mcm syok ajer.. tp kalo ehem2 mcm mana nk nonton? ammarnya nak letak di mana dong?? iskkkk

    ReplyDelete
  3. hehe..lum tengok lagi ni....

    ReplyDelete
  4. ni tengok sendiri ke kena sponsor?

    ReplyDelete
  5. ouh plakon ni..ske tngok die blakon^^

    ReplyDelete
  6. HUNGRY RABBIT JUMPS!

    Haha camne tak masukkan that line dalam review! Classic kot! Hehe

    ReplyDelete
  7. sejak blogging dah jarang tengok wayang..macam best je

    ReplyDelete
  8. macam menarik..suke tengok lakonan nicholas cage ni..

    ReplyDelete
  9. sabgat suka dgn sumer lakonan nicholas cage,,,lakonan dy sumer terbaekk...

    ReplyDelete
  10. tggu link download je la... hehe..

    ReplyDelete
  11. Wahhh suka cerita action2 gini. Nak tengokkkkkkk! HEHEH

    ReplyDelete
  12. br ari tue tgk nicolas cage nie berlakon..

    ReplyDelete
  13. Saya jgk ngefan banget sama nicholas.

    Tak sbar nk tgk ghost rider 2.ohsem!!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...