Entry terbaru

Pendapat Afdlin Tentang kritikan Chef Wan


Afdlin dengan beraninya menyatakan pendapat peribadinya mengenai kritikan Chef Wan terhadap Adlin Aman Ramli pada minggu ke-8 tempoh hari. Tenguran Afdlin nampaknya sangat baik dan berhemah dan menunjukkan beliau matang dalam isu ini.

he is just a human being just like us, being a jury doesn't make u god. Even when i was a jury i took the stance of advisor rather than an all knowing superbeing, that was when i was judging new comedians. Wan is judging experienced comedians as a layman so does he have to be that harsh. Being honest is one thing, but being rude to people who make comedy as their livelihood is downright arrogant. He tells us not to be rude but he doesnt realise when he gets emotional and starts rambling he becomes rude as well. jadi macam mana ni, you don't practise what you preach. 
Ada betulnya apa yang Afdlin katakan tu, Chef Wan perlu sedar dia mengkritik orang seni yang adanya hampir berbelas tahun dalam industri seni. Program Maharajalawak Mega sepatutnya sentiasa ceria seperti Maharajalawak yang lepas. Tapi kali ni setiap minggu ada je yang tak sedap dilihat, didengar, di..... hmmm. 

Ye, memang lah dulu komen Adlin dalam Akademi Fantasia pun pedas, ramai juga orang "booo" dia. Tapi tak adalah sampai jatuhkan air muka or aibkan.

Astro memang lah mengejar rating, tapi jangan ingat kontroversi macam ni boleh melonjakkan lagi rating tu, orang dah mula menyampah nak tengok Maharajalawak Mega adalah.. PROGRAM LAWAK YANG SERIUS.

Kumpulan Pi Mai mesti ada benda nak diperkatakan juga rasanya. Mungkin mereka tunggu masa yang sesuai. Kalau boleh jangan lah diperbesarkan lagi hal ni. Nasib baiklah Chef Wan dah delete kenyataan dia terhadap Afdlin Shauki. 

9 Comments
Tweets
Comments

9 Comments:

  1. afdlin kritik ngan sopan je..tak de la emo sgt..go go boboi ;)

    ReplyDelete
  2. entah hape2 la dorg ni kan... gaduh2 nt kang jumpe balik, atee anak seni la katekan

    ReplyDelete
  3. aku tak tahu menahu pasal gossip gossip ni.

    ReplyDelete
  4. Haha pasal benda alah pun nk kecoh2 kn jiran oi? Apedaaa... Hehe thanks tau tolong vote mmber kita <3

    ReplyDelete
  5. Kontroversi ngan astro mmg xdpt dpisahkan. Rsnye mende2 gini yg naikkan rating spy lg ramai yg p tgk

    ReplyDelete
  6. jom baca pula kenapa chef wan tutup akaun facebooknya hari ini

    ReplyDelete
  7. adoyai..macam budak kecik semuanya!haha

    ReplyDelete
  8. hal biasa lh klu dh jd juri.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...