Entry terbaru

Penulis Asal Filem Ombak Rindu Kesal by Spark


Salam semua..sebagaimana yang anda semua tahu Tayangan Filem Ombak Rindu telah mengutip RM4 juta dalam masa 4 hari..pastinya filem ini diminati ramai..bagi Spark apa yang menark penonton untuk lihat filem ini adalah barisan pelakonnya yang terkenalseperti Aeron Aziz, Lisa Surihani dan Maya Karin..


Apa yang spark nak cerita disini.. penulis asal novel Ombak Rindu Fauziah Ashari berasa kesal kerana tidak dijemput untuk menyertai produksi ini sebagai penasihat skrip..
"Saya lebih tahu mengenai isi dan jalan cerita Ombak Rindu kerana ia adalah idea asal saya" ujarnya.

Hm..itulah..benda sudah jadi..nak buat camna.. sepatutnya syarikat produksi filem ini haruslah juga mengangkat nama penulis ini.. kerana tanpa penulis itu.. tiadalah cerita ini..

Seperti di negara barat.. penerbit filem mengangkat nama penulis setaraf dengan mereka..

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Entry ini ditulis oleh Spark. Blogger yang berminat dijemput untuk menulis entry di blog iMBobo ni.. emailkan je entry korang tu ke imbobome@gmail.com. Tak kesah topik apa pun. :)

14 Comments
Tweets
Comments

14 Comments:

  1. xtaula depa ni..mgkin ada alasan sndiri..

    ReplyDelete
  2. tu ja silapnya industri film malaysia nih...kang kata ceta nih kelaut, tak boleh plak, sb dah pungut juta2 kan, jadik leh dijadikan alasan yg "penonton suka apa"..tapi hasilnya, kelaut dalam..

    malaysia masih tak pandai buat film adaptasi..serius..

    rasanya lagi elok ceta nih buat drama bersiri..sb panjangkan..cam nora elena tuh..

    ReplyDelete
  3. sepatutnya mereka berbincang, macam mana penulis twilight berbincang dengan pengarah dan pelakon, rpbert patison siap tanya lagi macamana nak buat adegan gigit bella, rendah rendahkanlah diri tanya penulis asal kan, ini tidak, lisa surihari dah habis baca skrip baru dia tau itu dari novel, boleh lak tu dia kata novel tu zaman 80 an. mengarut...

    ReplyDelete
  4. ha,ah la..fauziah azhari ni org penting kot di sebalik drama ni..

    ReplyDelete
  5. tapi fauziah ashaari pun kena lah cool dulu, benda nibaru tayang. Ucap syukur dulu (entah entah dia okay je wartawan yang over) bilah dah habis tayangan baru komen, kang kalau pengaruh orang tak tengok dia jugak yang rugi..

    ReplyDelete
  6. ish3..x ptot btol..sdg kn JK Rowling sntiasa ad spjg movie b'siri Harry Potter di jalan kn

    ReplyDelete
  7. aik, dulu nampak dalam tv, Fauziah tu ok je. Dia kata tak kisah, asalkan masuk filem.

    sekarang lain pula? adakah rumah siap, pahat berbunyi? (ini pertanyaan, bukan kenyataan @ jawapam)

    ReplyDelete
  8. Even idea asal bku tu pun dialih jln cite.. Dlm bku tu mne ade si izah tu ngajo org ngaji.. Mandai je.. Kalau nk ikutkan cite tu mmg almost 50 percent kne ubah.. Sian kak fauziah seh..

    ReplyDelete
  9. salam;
    harap jangan ada kes saman menyaman nanti..

    ReplyDelete
  10. haisshh..... seharusnye depa ni kene la saling kerjasama kan kan

    ReplyDelete
  11. mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

    ReplyDelete
  12. dahla guna blog orang...tu xhormat ngan idea dan jalan cerita asal fauziah ashari..

    ReplyDelete
  13. nak tulis entry tolong like boleh? hehehehe

    ReplyDelete
  14. cooperation and discussion is needed in this mattter. diskusi baik2 dengan semua krew yang terlibat dan jangan sekali2 sisihkan seseorang yang benar2 harus dilibatkan dalam penerbitan filem ini..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...