Entry terbaru

Perkara yang pantang dibincangkan dengan LELAKI



1. Jangan ceritakan ada seorang lelaki yang diam-diam meminati anda, apalagi jika lelaki tersebut adalah teman lama anda atau dia.

2. Membenci ibunya? Cukup dengan menyimpan perasaan itu dlm hati saja. Meskipun si dia yg membuka cerita soal keburukan sang ibu. Jangan cuba-cuba menambah atau mengiyakannya. Bertindak tenang dan tutup mulut. Kalaupun hendak memberi komen, utarakan hal-hal yang positif dan neuteral sahaja.

3. Jangan menceritakan hal kecurangan yang pernah anda lakukan dibelakang dia. Hal ini akan meruntuhkan kepercayaan dia pada diri anda. Juga jangan sesekali memanjangkan cerita kecurangan dia terhadap anda. Tidak mustahil dia akan mengulanginya.

4. Seiring dengan bertambahnya usia, `keperkasaan' si dia tentu akan mengalami penurunan. Jangan cuba-cuba membandingkan hal itu dengan masa lalu.

5. Jangan juga menceritakan bahawa sahabat anda mencurangi suaminya. Dia akan berfikir bahawa anda juga akan bertindak demikian. Dia mungkin akan meragui kesetiaan anda ataupun dia akan mengongkong diri anda atas sebab keselamatan hubungan dia dengan anda.

Read More

26 Comments
Tweets
Comments

26 Comments:

  1. Kalau kita cerita ada someone tu minat dekat kita tapi someone tu adalah sepupu kita? ape reaksi psngan kita tu??

    *Mira dlm dilema ni :'(

    ReplyDelete
  2. Mmg la kena jaga hati laki kann -.-

    ReplyDelete
  3. thankssss bobo info berguna ni..laki ni suka pendam2 kalau rasa bengang ngan perempuan..hik3

    ReplyDelete
  4. menarik ni.. err, ptt la rupa dia lain bila kb ceritakan ada laki lain mint kb.. :P

    ReplyDelete
  5. amboi nombor 4 tu..
    hahaha

    ReplyDelete
  6. ini perkara baru yang hamba belajar..terima kasih yer

    ReplyDelete
  7. perempuan juga adakala punya pantang yang sama ngan lelaki.. terutama cerita tentang kecurangan org lain... mereka akan berfikir anda juga akan curang..perempuan dan lelaki itu hatinya sama sahaja...heheheh...

    lama x singgah sini.... hai imbobo...

    ReplyDelete
  8. perempuan lagi banyak pantangnya...huhu

    ReplyDelete
  9. kdg2 saja cerita bg dia berapi2..heheh

    ReplyDelete
  10. ok2, tak kan buat benda2 yg pantang bg llki..

    P/s: dah pernah baca dalam majalah REMAJA. sama saja, sebijik. hihi~

    ReplyDelete
  11. Nombo 9 tu cam nakutkn je.. Heheh.. Kalo xsuke mak die, jgn jmpe mak die.. Boleh? LOL.. :D

    ReplyDelete
  12. bagus tips ni..nice sharing :)

    ReplyDelete
  13. Tip yang bagus untuk wanita, terutama yg baru menjalinkan perhubungan... Tera kau Imbobo... :)

    ReplyDelete
  14. Tips yang boleh dijadikan peringatan dan pengajaran :)

    ReplyDelete
  15. huhu..bgus info ni..tQ sharing

    ReplyDelete
  16. haha ekau bagilah lagi tips jaga hati lelaki lagu ye :)

    ReplyDelete
  17. tambahan lagi...jgn cuba memandai uruskan perbelanjaannya....

    ReplyDelete
  18. jika tengok era follow awk, bukannya era unfollow awk, tapi era dah tukar email blog yang baru, so kena follow semula.. peace ^.^ :)

    ReplyDelete
  19. ehe..pasti kaklimah ingt ni :P

    ReplyDelete
  20. ouh..lakiskependamye..besenye..spark bace gurlyang pendam ni lagi bahaye..bobo?

    ReplyDelete
  21. ok ta an gtaw LELAKI sal sume ni..

    ReplyDelete
  22. setuju dengan no dua yeah!!! saya pernah mengalaminya...

    ReplyDelete
  23. ooohhh...cmtu ye??

    1 lagi jangan sentuh soal ketinggian ( kalau dia rendah orangnya )

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...