Entry terbaru

UncleSeekers ramal Afdlin bakal menemui ajal



Siapa kenal UncleSeekers? Mesti kenal kan? ala yang pernah buat rancangan Seekers kat NTv7 tu. Beliau merupakan aktivis paranormal, mencari hantu, menangkap hantu, dan hantu haha. Gurau je..

Aku baru je lepas menjengah blog UncleSeekers ni, terbaca satu artikel tentang Ramalan Mimpi. Kata orang mimpinya mampu meramalkan sesuatu yang bakal terjadi. Dan kebanyakkannya TEPAT. Hebat juga Uncle ni ek.

Korang boleh baca ramalan-ramalan kat blog dia. Tapi sebagai umat Islam kita dilarang untuk mempercayainya. Hukumnya haram. Tapi bagaimana pula mentafsirkan mimpi macam ni? haa. tu kena tunggu yang pakar jawab. Tapi kita pun tahu hukumnya kan? 

UncleSeeker meramalkan seorang selebriti terkenal bakal menemui ajalnya sebelum hujung tahun ini.

Siapakah yang saya maksudkan? Adakah ianya salah seorang yang pernah menghadiri penghormatan terakhir untuk Allahyarham Din Beramboi atau Allahyarham Ahmad Jais atau…
Kemudian, artikel seterusnya Ramalan Mimpi Part 30 diletakkan gambar Afdlin Shauki.


UncleSeekers sempat berpesan:
Sudah tiga kali saya mimpikan Afdlin Shauki.. :( Bro, jagalah pemakanan dan kesihatan sebaik mungkin. Seisi keluarga dan juga peminat menyayangi anda
Petang-petang jumaat ni boleh pula keluar cerita macam ni, aduhai.. Pada pandangan korang, boleh percaya ke ramalan UncleSeekers ni? Jom tengok komen dari unclesekor:


Kenapalah Nuffnang ni lambat bagi BE haihhh. Setelah sekian bulan, baru dapat. By the way, thanks Nuffnang! Alangkah bagus jika masa UV blog mencanak, masa tu ada BE :)

20 Comments
Tweets
Comments

20 Comments:

  1. Seram btol kalau tiba-tiba ade org ckp ANDA AKAN MENINGGAL TIDAK LAMA LAGI..

    sumpah, takot.huhu.

    *dah lama xkomen2 kt sini, sibuk sikit ngan exam sTPM :D

    ReplyDelete
  2. haha bila manusia dah fikir dia allah. macam tu lah jadinya.

    p/s: err takyah percaya cakap si unclemangkuk tu. kaki kelentong je lebih.

    ReplyDelete
  3. amboi sampai masuk ISA tu dasyat wo...

    ReplyDelete
  4. eee...tak habis2 wat msalah si uncle nih.. tetiba dia yg mati baru tahu langit tinggi ke rendah..



    wahhh... lame tak singgah sini..rindu imBobo !!!!!! ^__^ saya tukar link, awk... :)

    ReplyDelete
  5. ntah pape la uncle tu kan..

    ReplyDelete
  6. seram sejuk woooo kalau camtu.tapi, xelok nak percaya dan buat sesi tilik menilik ni..berdosa kan

    ReplyDelete
  7. semenjak series dia kat TV yg cm haremm tu guwa mmg x minat lgsung nak amek tau psl si uncle seekers nih.. tah pape je..huh~





    *rindu bobo :)




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  8. harap agar bobo kerap update. huu~~

    ReplyDelete
  9. betul tu

    sangat menakutkan

    ReplyDelete
  10. bapak cuak kalau aku jadi afdlin hahaha cis uncle seekers

    ReplyDelete
  11. BE ni sengaja... masa traffik rendah memang dia bagi BE, time traffik byk satu pun tak lekat. mengarut betul pastu kita dah naikkan, leh plak stip sekejap, bila tanya (anta tiket) dia jawan memang iklan ni boleh stop sekejap jap lagi dia sambung balik. macam sengaja je...

    ReplyDelete
  12. Azza: tula kan, maksudnye berlaku penipuan disitu..

    ReplyDelete
  13. kenapalah perlu meramal perkara yg begini, kan tak elok tu..

    ReplyDelete
  14. kenapalah perlu meramal perkara yg begini, kan tak elok tu..

    ReplyDelete
  15. gila lahh . hishhh tak boleh caya . TAK BOLEH . *seram jugak ni

    ReplyDelete
  16. ish..ajal maut di tgn tuhan la..

    ReplyDelete
  17. anis pernah bace blog uncle seekers nie.mmg menakutkan if btl btl tjadi..mau xsenang duduk org yg diramalkan nie..haish..

    ReplyDelete
  18. ish2..trang tang2 betul dia bagitahu dok ramal ajal maut orang..agak2 dia boleh tilik jodoh sampai bila tak>> hehe gurau jek,, mmg jgn percaya lah benda2 nie..karut marut,,hoho

    ReplyDelete
  19. die pn isap batu da.. hahaha paranoid lebey la 2.. hahaha

    ReplyDelete
  20. cuba suh dia kasitau kita bila plak ajal dia.....blh standby siap2..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...