Entry terbaru

Bermanja di The Royal Malaysian Traditional Spa

Salam semua!

Sila jangan jeles ok! haha. Ni last week punya event daaa.. Dalam bulan Oktober 2011 aku ada purchase kupon dari I Love Discount. Kupon rawatan Spa dengan harga RM38 je instead of RM200+ kalau tak silap. Gila lah! manjakan tubuh selama 3jam woooooo..

Spa ni ada 2 branch, yang aku pergi ni kat Plaza Damas, Sri Hartamas. Ni pengalaman pertama masuk Spa, tak tahu pun macam mana dorang buat. Kalau bayangkan balik memang tergelak sorang-sorang hehe.

Cawangan Plaza Damas
Berdasarkan review blogger-blogger sebelum, kebanyakkan mereka beri review yang negatif kat layanan Spa ni, tapi masa aku pergi ok pulak, terbaikkk adelah ehem2.. ni nak cerita pengalaman aku ni.

First sekali kena beli span untuk facial wash sebab tak kan nak pakai yang recyle kan? gelii haha. Beli je baru RM10. Lepas tu terus masuk ke bilik massage, lebih kurang macam bilik la tapi ada partition,korang boleh je borak dengan member sebelah hehe.

Tempat Massage
Kat sini dia buat full body massage dan facial wash. Lebih kurang 1 jam lebih gak la. Lepas je selesai buat facial wash, kulit muka terus rasa lembut, licin dan fresh! hehe kemudian terus ke tempat Sauna!

Bilik Sauna 
Sauna ni mengambil masa dalam 30minit je, tapi aku duduk dalam tu rasa macam 3 jam plak! boring sebab sorang-sorang, cuma dengar radio je dalam tu, tu pun lagu tahun 80an pergh!! Peluh yang keluar jangan cakap la, macam mandi manda kat dalam tu..panas benor!

Ok lepas tu disediakan tempat untuk rendam kaki dengan air limau. Dia siap gosok kaki aku dengan benda alah apa ntah, aku pun tak tahu untuk apa hehehe. Lebih kurang 15minit macam tu. Then buat body scrub, sekejap je pastu mandi. Dah selesai semua, turun bawah dia siap buatkan teh herba kot..

Teh yang tawar gila.

Sorry la tak banyak amik gambar, sebab leka dan teruja buat semua ni HAHA. Lepas buat Spa ni memang badan rasa ringan je, rasa nak pergi lagi hehe.. banyak duit ko BOBO!

11 Comments
Tweets
Comments

11 Comments:

  1. jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles jeles....HAHA!

    ReplyDelete
  2. bestnya bobo.. sis pun sedang berkira-kira nak ke spa nie... sedapnya dpt berurutkan.. heheh nak merelaxkan minda dan diri... walau duit habis beratus tp puas hatilah sebab ada org yg tolong mandikan.. kehekhekeh

    ReplyDelete
  3. perghhhh..gila besttttt..haha..kiwi pun x menyempat ke spa segala bagai

    ReplyDelete
  4. fulamak bestnye... mesti sdap bro kena picit2 ni.. huhu

    ReplyDelete
  5. bru jer abeh bt urutan refleksologi yesterday...mmg terbaek..tergeli..terkesakitan..hihi..next time nk cuba lg..hasilnya bez!

    ReplyDelete
  6. aww spa best nya ! addin tak pernah lagi pergi spa. huahua

    ReplyDelete
  7. perhhhhh!!!!! gile jeles ahhhhh ceni!!!! =D








    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  8. syuzi pnh g spa sekali dulu.. sbb ade org belanje sempena besday... hihihi... tp klu syuzi yg g pki duit sndri.. mmg IDAK la jwbnye... hikhik

    ReplyDelete
  9. wow..xpenah gi spa.. >_<

    btw, thanks sudi singgah my blog..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...