Entry terbaru

Penipuan maybank2u.com


Benda ni masuk dalam SPAM email aku semalam. Sebenarnya dah banyak kali dah dapat email-email macam ni. Dari CIMB Bank la, HSBC Bank la macam-macam.. bengkok beng la kan HAHA.

Semuanya lebih kurang sama, mengarahkan kita mengemaskini akaun. Yang peliknya, bila masa aku ada akaun Maybank2u ni? Kan dah kantoi..

Mesti ramai pernah dapat email macam ni? Ramai juga masuk surat khabar kata duit hilang lah, wang lesap lah, bank silap lah. Padahal silap sendiri. Yelah, kita mana tahu kan? So lepas ni kena alert ok.

Jangan sesekali mempercayai email yang mengarahkan kita untuk mengemaskini akaun melalui link yang diberikan. Sekali korang dah klik! habis la.. Kalau tak dapat login akaun pun, mereka dah dapat ambil akaun email korang. Melalui email, lagi banyak benda boleh buat..

Apa-apa, sila confirmkan dengan pihak bank dahulu ye..

Saja kongsi info ni untuk manfaat bersama :)


25 Comments
Tweets
Comments

25 Comments:

  1. bell takde maybank..tapi ada mybank! HAHA ;p

    ReplyDelete
  2. kebanyakan email macam nih yg masuk ke dalam spam, mmg kena deleate..

    ReplyDelete
  3. betul tuh..pa pe pon contact bank yg brdekatan kan..thanks, info yg bagus

    ReplyDelete
  4. haaaaa betul tu sokong! mmg byk email mcm ni.. tp just ignore.. kalau nak update atau kemaskini details lebih baik pergi branch terus jgn melalui link2 email ni... bahaya...

    ReplyDelete
  5. bahaya email2 macam ni...lagi2 kalau yg masuk spam tu..delete je terus...

    ReplyDelete
  6. betul tu...Kancil pun pernah terima benda macam nie...Kancil biarkan je...buat sakit kepala je...

    ReplyDelete
  7. betol2..penah dpt email mcm ni, tp xpenah ad mmaybank2u..ahak3 :P

    ReplyDelete
  8. aritu pnh gak dpt bende ni.. tp sbb da byk kali org warn psl ni,alhmdulillah mmg x terkena la :)






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  9. setakat ni x der masalah dgn Mybank2u cuma internet lambat so kekadang x leh masuk2.. lepas tu bila nak masuk duit ke 3rd party acc.. ada masalah sikit sbb x da bank slip,.. so jgn nak buat kalau x mau masalah macam akak...

    ReplyDelete
  10. Bhyela pkai maybank2u.. Sy gune mnual jelah.. Walopon jauh n susah tp lg slmt.. :)

    ReplyDelete
  11. tau takpe. selalu gak la dpt spam-spam gini. kdang-kdang rimas gak. huh.

    ReplyDelete
  12. hahaha..saje je tu...hehehe

    ReplyDelete
  13. hehehee..betul..dkna tak pernah ada akaun hsbc tapi dapat emel macam nie gak...

    ReplyDelete
  14. waaahh.. bahaye nye.. syuzi ade 3 acc bank.. MAYBANK, HSBC & CIMB.. huhu.. mende tu msk SPAM kn? SPAM pn x pnh buka.. ekekeke...

    ReplyDelete
  15. haha kan dah kantoi busuk.. nasib baik le ekau tak tertipu

    ReplyDelete
  16. maybank2u menipu ke org lain yg menyamar jadi maybank2u?

    ndak paham.

    ReplyDelete
  17. ada juga dpt email mcm2,tak terpedaya pun..mmg ada akaun2 ni semua...bru2 ni dpt email bugger Ramli,yg kononnya dia dah jual pd taukeh cina,suami ke betulan kenal seseorg yg baik dgn dato rmli ni,tak betul cerita tu..masih ornernya Ramli..penipuan/fitnah alam maya.. dashyat sgt..

    ReplyDelete
  18. banyak masuk email yang mengarut2 macam ni .. hehe

    ReplyDelete
  19. mcm2 care org na menipu skunk ni.. tkot..

    ReplyDelete
  20. aihhh
    org skrg ni, nk dpt kan duet owg
    mudah2 je kan
    ingat owg ni bodo ke
    hahhaha..
    mcm2..

    ReplyDelete
  21. ye ke?

    penah buka link tu sekali... tapi tu dr hsbc la, malangnya sy xda akaun hsbc.


    padan muka dorang.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...