Entry terbaru

Taman Burung Kuala Lumpur



Dalam kesibukkan dengan kerja-kerja masih sempat mencuri masa berjalan-jalan hehe. Ada sesiapa pernah pergi Bird Park tak? Best jugak lah.. banyak burung-burung cantik yang ada kat sana. Tiket masuk sebenar RM20 (dewasa) & RM10 (kanak-kanak). Untuk warga tua (berumur lebih 60 tahun) FREE! Tapi hari tu beli dekat Groupon ada 50% diskaun :)


Masih bengang dengan si merak ni, kepala batu betul sebab tak nak buka kepak dia!!


Masa ni dengar suara sedang menyanyi, ingatkan burung kakak tua, rupanya orang belakang daaa..mmm




Gambar ni paling menarik sebab bukan senang nak ambil gambar binatang ni dari dekat macam ni :)


Terkejut semua orang bila burung ni tetiba lari melintas laluan ni haha.. tengoklah aksi Ustazah tu hehe suka nauu..haha


Alala comelnya yang ni, sopan je dia..macam tahu je orang nak ambil gambar dia..



Bird Park Kuala Lumpur ni dibuka setiap hari bermula 9pg - 6ptg. Macam-macam jenis burung ada kat sini. Memang sesuai sangat bawa family beriadah kat sana. Aku dah pergi, korang bila lagi? hehe.


 For more information sila ke website Bird Park KL :)



11 Comments
Tweets
Comments

11 Comments:

  1. wahh..cantik!boleh letak dlm list tmpt menarik nih kalau nk turun kl..xde la ssh nk carik..ghahaha..tq.. :)

    ReplyDelete
  2. dah lama pi aihhhh.....huhuhu masa kanak2 dulu..best2

    ReplyDelete
  3. kalau sorang 20 hengget x pa.. ni satu kluarga.. abis puluh2 juga,..bukan kedekut tapi keluarkan duit biar berbaloi2.. bila tengok gambar2 kat blog ni macam bess jer..

    ReplyDelete
  4. Taman burung nie dkt ngn masjid negara kan? Erm, bayaran dia mcm mahal sgt jew..

    ReplyDelete
  5. saya baik baik saja. cuma mood blogging je tak baik. hehe..

    sihat? lme gak tak snggah sni. hee

    ReplyDelete
  6. muka burung unta itu mcm bajet giler je. mentang2 la ade org amik gambar dye.. kih3...

    ReplyDelete
  7. cantik si merak tu...beznyer dpt lihat burung seangkatan ni dri jarak dekat

    ReplyDelete
  8. tak penah g taman burung..wuwuwuw

    ReplyDelete
  9. hadoii..walaupun KL dgn Selangor nie berjiran.percayalah bell tak penah jejak kat tempat2 macam nie..apatah lagi zoo negara..tapi safari night yg jauh kat tepeng penah pulak bell pegi.hahha ;p

    ReplyDelete
  10. heheh x pnh g pun... boleh la next time bawa ammar jln2 tgk buyung.. :0

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...