Entry terbaru

Twitter Azwan Ali kena Hack


Wow! Twitter si mulut laser Azwan Ali di hack oleh hacker yang terkenal siapa lagi kalau bukan Jack Sparrow dari Rileks Crew. *dah puji ni, jangan hack blog aku sudah hehe.

Akaun Twitter Azwan Ali diambil alih oleh hacker ni awal pagi tadi lebih kurang 12.30 keatas sebab tweet last Azwan Ali pukul 12.30pagi. 

Agak-agaknya apalah tujuan si Jack ni ambil akaun AA ni ek? Kesian AA, malam tadi dah menangis dalam Buletin Utama, bangun tidur pagi ni mesti menangis lagi sebab akaun Twitter yang dibanggakan sangat sebab ada puluh ribu follower tu dicuri.


Kurang pasti tujuan sebenar Jack ambil alih twitter AA. Adakah bersangkut paut dengan politik? atau cuma ingin menumpang populariti? yelah, kang si AA ni tengah jadi bualan sekarang sejak kes nak kerat & bakar orang tu. Namun kes tu, sudah dianggap selesai sebab mereka dah saling bermaafan.


Mungkin Jack Sparrow saja nak main-main kot. Nanti bagi lah balik kay kat tuan punya twitter. Jack kan goodboy! hehe



13 Comments
Tweets
Comments

13 Comments:

  1. Kesian jugak kt AA tu .. HAHA ~
    tp okey la kan AA suka tweet yg bukan2 .. :D

    ReplyDelete
  2. tak baik la buat kt org cmtu..apa rasa dia kalau acc dia yg kena hack dgn org lain.

    ReplyDelete
  3. Nak fofuler la tuh.. Cis! Anti hacker!

    ReplyDelete
  4. alahai...macam macam isu lak...

    ReplyDelete
  5. kalau da kne hack ngn rilexcrew so paham-paham je la. tu tndenye password security lemah.

    ReplyDelete
  6. Lar,kena hack ker twitter dia..tak perasan~huhu=.=

    ReplyDelete
  7. hahaha.. kate pn LANUN... so ape ade hal klu die nk melanun account si AA tu... sbb itu kn mmg keje lanun.. ekekekeke

    ReplyDelete
  8. dah kena hack pulakkk... hehe

    ReplyDelete
  9. kadang2 ada sebab kenapa dihack tu...heee~

    ReplyDelete
  10. saja la tu cari pasal..tak lama lagi kena laser la dia denga Azwan..haha

    ReplyDelete
  11. aku buakn follower si AA.hahaha.

    saje nak main main kot.

    ReplyDelete
  12. salam..maaf..just nk share jek..jgn salahkan si hackers..sbb die mmg hacker..tau x cara2 yg dia org guna? salah 1 cabang paling top dalam dunia hackers adlah SE - social enginering.ape maksudnye? tah saye pon x tau..tp klu nak tau,SE ini adalah cara tipu helah melalui perbualan semasa chat di FB atau di lain2 rangkaian social web.so bila bersembang tu,make sure berhati2.. dan 1 lg..selalu terjadi kt fb.. anda pamerkan email & tarikh lahir anda..sungguh amat2 berbahaya.kerana ini adalah salah satu cara dalam SE..so berhati2 didalam dunia cyber..
    just nk share :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...