Entry terbaru

Lelaki Macho di depan Perempuan bila..

Lelaki yang selalu bagi bunga dikira macho :)

Setiap lelaki mestilah nak dirinya kelihatan macho atau gentleman di depan perempuan. Rasanya tak ada orang yang nak dirinya kelihatan selekeh betul tak? hehe. Kalau malu-malu dengan perempuan, korang (lelaki) patut baca cara lelaki pemalu mencari cinta, barulah ada sedikit ilmu. :)

Tips ini boleh digunakan untuk first date dan sepatutnya dipraktikan setiap kali keluar dengan teman wanita korang. Bukan susah untuk jadi macho, unless korang memang jenis yang pemalas lah kan? HAHA. Jom baca cara asas ni dulu.

Jemput di rumah
Bila korang dah ajak si dia untuk keluar date, korang mestilah datang jemput si dia di rumah. Jika si dia tinggal bersama keluarga, jangan segan silu untuk meminta kebenaran kepada ibu bapanya. Nak mengorat anak, kena mengorat ibu bapa dia dulu hehe. Lelaki seperti ini sangat gentle di mata perempuan.

Bukakan pintu kereta
Sebelum si dia naik or turun dari kereta, lelaki WAJIB (kalau tak buat boleh jatuh dosa) membukakan pintu. Ini bukan bermakna lelaki memandang kaum hawa ini lemah, tapi lebih kepada menghormati dan menghargai si dia yang sudi keluar bersama korang. Ingat tak dalam entry yang lepas? Anggapan perempuan seperti bos! HAHA

Tarikan kerusi
Guys! korang kalau tarikan kerusi untuk si dia, maruah korang tak kan tercalar lah bro! memang lah orang sekeliling akan pandang bila bunyi kerusi itu diseret tapi itu pandangan iri hati sebab dorang tak dapat lelaki macam korang yang sangat baik. Silap-silap dorang pun cair woooo.. :) So, jangan malas kay tarikan kerusi, benda senang je tu.

Tanya menu yang disukainya
Bila dah duduk, korang kena bertindak dulu panggil waiter untuk minta menu! Barulah macho kan? Lelaki perlu pantas make the first move! Then, tanya si dia, apa dia nak makan, korang jangan sesekali tentukan! Sebab bila korang tentukan, akan terdetik dalam fikirannya korang adalah jenis yang mengongkong! Ingat! sentiasa amalkan konsep Ladies First. Bagi chance untuk si dia buat pilihan. Bila korang berjaya langkah ni, mata si dia akan hampir berair sebab terharu. hehehe.

Bayar Bill!
Lepas habis makan pastikan korang(lelaki) yang bayarkan. Jangan beri peluang si dia bayar walaupun dia offer. Ingat! kalau si dia offer, itu hanyalah ujian!! HAHA. Bila korang dah bayar, cuba lihat matanya, pasti dah juling kehkehkeh. Ini perntig ok? lelaki macho tak kan lokek keluarkan duit untuk orang yang dia sayang :)

Hantar pulang
Ujian terakhir korang ialah hantar si dia pulang ke rumah dengan selamat! Jangan balik selepas lewat malam iaitu 10pm ke atas. Sebab masa itu dah kira agak lewat untuk ibu bapa si dia. Kalau nak lulus dengan cemerlang, balik lah before 9.30pm. :) Jangan lupa, ungkapkan terima kasih kepada si dia kerana sudi keluar dengan korang.

Benda-benda ni agak simple dan sangat mudah untuk dipraktikan tapi ramai lelaki yang ambil sambil lewa. Lelaki yang dah terbaca benda ni, sila lah amalkan ye? Bak kata Yana Samsuddin, HARUSLAH LOVE! :)

39 Comments
Tweets
Comments

39 Comments:

  1. yg lain tu sume ade kecuali tarik kerusi n bukak pintu keta...bg bunga pn xde..huahuahua....tp xpe..janji die ikhlas

    ReplyDelete
  2. heeee betul tu! nak ngorat anak dara org mestilah kena tau berlagak macho jap kan..

    ReplyDelete
  3. Banyak pengalaman nampak bobo? Hehe..

    ReplyDelete
  4. wahhhh mmg best la kalo dpt guy yg cmtu :)





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  5. bukak pintu kete??incik tunang tak pernah pun..hahahaha

    ReplyDelete
  6. tips yang no berapa awak amalkan? hheee

    ReplyDelete
  7. nice..
    memang cair bila lelaki buat macam tu. =)

    ReplyDelete
  8. yess sgt macho mamat cenggitu.cair okeyyyyy

    ReplyDelete
  9. aku malu nak praktikkan..haha

    ReplyDelete
  10. HAHAHA!!
    kalau lah tarikkan kerusi, bukakkan pintu 'istiqamah' smpai dah beranak cucu alangkah indahnya..hak9..

    ReplyDelete
  11. harap-harap ramai jejaka baca ;) kompem jatuh cinta. haruslah LOVE

    ReplyDelete
  12. eh ye?for me, x jugak..depends la kat pompuan tu kan? :D

    ReplyDelete
  13. lelaki macho bila tersadung kaki, pura2 tak berlaku pape.

    ReplyDelete
  14. errrmmm..macho ke cmtu..bukan ego ea??hehehe...yg last jerr penah rasa...len2 buat sendiri...kih3...

    ReplyDelete
  15. yg bukakkn pintu dan tarikan kerusi tu aku tak setuju la walupun aku perempuan.:(

    sbb rimas kot..

    ReplyDelete
  16. sumpah sweet gila :))

    ReplyDelete
  17. jadi diri sendiri.. x perlu berlakon watak gentlemen tu...

    *ikhlas utk setiap amalan ^^

    ReplyDelete
  18. susah kot nak cari lelaki macam ni zaman sekarang ni...sumenya kasar lelaki sekarang ni

    ReplyDelete
  19. Wah mmg bahagia kalo ada org appreciate kita. Padahal simple thing jer... Kn kn

    Btw
    Salam kenal
    Singgah n follow here

    ReplyDelete
  20. hahahhaa jangan untuk seketika jer buat macam nie..bila dah dapat semua tingkah laku hilang entah kemana :)

    ReplyDelete
  21. Cara men-download secara gratis X Rumer 7.0.10 ELITE?
    Beri aku URL silakan!
    Ini adalah program terbaik untuk massa posting di forum ! XRumer dapat mematahkan sebagian besar jenis captchas !

    ReplyDelete
  22. Ya ampun perfecto sgt la laki mcm ni.. Tnye nk mkn apa, tarikan kerusi, jmput dtg umah mtk kebenaran parents.. Wow wow wow!!! Untunglah sape dpt laki cani.. Eksaited lak yg menulis ni kan.. Ahahaha~

    ReplyDelete
  23. kdg2 benda yg sgt simple tu lah yg dipandang macho oleh prmpuan tau,.hehehe

    ReplyDelete
  24. Tapi kebanyakan lelaki skunk tak buat pun cmtu.huhu=.='

    ReplyDelete
  25. skrg ni bil pun perempuan yg kena byr.. lelaki memanjang je xde duit.. hehehehe mcm mana?

    ReplyDelete
  26. xnek kete cne na ukak an pintu kete.. dia kai an helmet jew.. :D

    ReplyDelete
  27. perghh..bobo gentleman woh..

    apa lg? dh ada calon belum nih? asyik tulis pasal nak mngorat je. macam terbau bau nasi minyak pulak..

    ReplyDelete
  28. lagi macho kalau jumpe parents n masuk merisik. ahhahaha

    win their wali heart, thats the best part.

    ReplyDelete
  29. hehe. style. tapi pilih menu tu tak suka sgt. xdelah terharu mana pon. xtaw nak pilih ape adelah. huu.

    ReplyDelete
  30. hahhahha, alhamdulillah kalau ada laki yg nak buat benda2 cenggini.

    ReplyDelete
  31. kalau sampai tarik krusi, bukakan pintu nak terjatuh jantung pulak kan...hati trus cair.. haha jarang sgt jumpa laki mcm tu.. kalau skali dua kali dia buat ader kot.. lps tu pandai2 lah sendiri.. ahhaha

    ReplyDelete
  32. ehem ehem. dah jumpa dah kriteria-kriteria di atas. agagaga~ tunggu jodoh datang. ekeke

    ReplyDelete
  33. woow wiiii
    sungguh romantikss, cair hati!

    ReplyDelete
  34. kalau da kahwin buat macam ni lagi cool...huhu~

    ReplyDelete
  35. bile bobo nak hapdet nih??hehe



    *ade sabungan kisah cinta zaim & anis :)








    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  36. Haha... tak sangka bende camni pun boleh jadi penting,
    Kalau aku tak bace ni mungkin aku tak tau bende2 yg pada aku normal ni rupenya berbahaya..
    Huhuu... lepas ni kena hati2..
    Patut pun awek2 takot nak dekat..
    Mesti dierang fikir aku playboy.. hahaa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...