Entry terbaru

Earth Hour 2012 mengudang Kesedaran


Hari ini 31 Mac 2012, Malaysia bergelap selama 60 minit bermula 8.30mlm-9.30mlm. Betul ke? haha. Berapa ramai yang bergelap? Setakat tutup lampu cukup tak? Walaupun tv terpasang tengok Konsert Mania, Stadium terang benderang sebab berlangsungnya perlawanan bola sepak antara Kelantan menetang Felda United. Selangor pula seri!!

Earth Hour ni salah satu usaha nak selamatkan bumi kita ni. Dengan mengurangkan penggunaan elektrik seperti lampu dan sebagainya, kita dapat mengurangkan pembebasan haba dan gas karbon dioksida yang mengancam bumi.

Ia juga merupakan salah satu usaha untuk memberi KESEDARAN kepada penduduk bumi keatas perubahan iklim dunia. Usaha ini bukan setakat dalam masa 60minit tu je! Ia perlulah berterusan.

Setakat tutup lampu 1jam, esok lusa biar lampu terbuka 24 jam pun tak guna. Betul tak?

Tahniah kepada HOTFM kerana memberhentikan penyiarannya dan telah menyebabkan semua orang beralih mendengar JOHARA @EraFM tadi. hehe. Pelik gak, kenapa HOTFM buat macam tu, tutup lampu je sudah. Macam lah dia off elektrik konti hihihi.

Apa-apa pun, tingkatkanlah kesedaran anda untuk menjaga bumi ni ye.

Agak-agak dalam masa 60 minit bergelap tu, ada tak berlaku kes jenayah? Jeng...jeng...jeng... Tengok lah surat khabar esok, mesti ada punya lah! HAHAHA.

Okey...okey...okey...okey...okey... *kata abg mus* sampai sini saja entry kali ni tentang Earth Hour. :)

8 Comments
Tweets
Comments

8 Comments:

  1. ha... saya lupa... tapi apa yang saya ingat 8.30malam tadi saya tidur.. kul 10 baru bangun.. kiranya menyokong hari gelap sedunia juga lakan???

    ReplyDelete
  2. x padam lampu pun...hehe

    ReplyDelete
  3. wah bgus la hotfm.. umah ara 2x xde letrik arini.. xpyh nak padam lampu.. haha

    ReplyDelete
  4. tak tau pon smalam earth hour, hohoi...huhu

    ReplyDelete
  5. mesti ada yg tak padamkan lampu mereka... nak-nak org yg takut duduk dalam gelap...

    ReplyDelete
  6. mas join kul 8.30 - 10pm..hahah terlebih sat.tapi jiran2 ramai xjoin. :(

    ReplyDelete
  7. hee...Earth Hour hari tu aq kat tepi pantai..mmg tak guna barang2 elektrik la...hee~

    ReplyDelete
  8. pERCAYALAH RAKYAT mALAYSIA TIDAK AKAN ADA KESEDARAN PASAL NI..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...