Entry terbaru

Hello April! Nice to see you again..


Say Good Bye March and Hi to April! Alhamdulillah kita masih lagi berpeluang merasai kedatangan bulan April atau mengikut kalender Islam ialah bulan Jamadil awal. 

Ingat lagi masa sekolah, bila datang je bulan April, semua orang sibuk nak kenakan orang lain dengan April Fool. Budaya kenakan orang ni baik ke? mestilah tak baik kan? Gurau sikit-sikit tu takpe lah kot. Tapi seeloknya jangan lah buat ye. Ada pernah kena April Fool yang teruk-teruk tak? Boleh lah kongsi-kongsi cerita kat sini hehe.

Okay lah, short blog review untuk bulan Mac ni. Tahun 2012 ni agak sibuk dari tahun lepas. Tahun lepas, dalam sebulan tu sempat update sampai 20-30 entry, tapi bulan mac hanya 9 entry je! 

Entry pertama pasal repair motor, Nak yang biasa ke, nak yang baik punye? Dah lama tak repair motor tu sebenarnya, motor ni makin lama terbiar makin banyak lah benda yang nak kena tukarnya.

Bulan lepas hangat pasal isu kontroversi penyebaran video lucah Melia Aimelia. Sebuah blog hiburan mendakwa perempuan yang beraksi dalam video yang berdurasi 10 saat tersebut adalah Melia. Namun kes tersebut telah pun selesai apabila pihak Seniman membuat sidang media dan blog hiburan tersebut telah pun memohon maaf. 

Then  entry review makanan kat Seoul Garden. Bila cakap pasal makanan kat situ, rasa macam nak pergi lagi je hehe. Makan secara buffet lah katakan, dengan tagline makan sampai kembung HAHA. Kalau nak tahu apa yang kteorang makan, baca lah entry tu :)

Sempat juga review filem Bunohan. Jalan cerita filem tu sangat best. Tapi pelik lah kenapa kurang dapat sambutan? Dalam entry tu aku review lebih kepada watak yang dimainkan. Sangat menarik! 

Dalam pada kita berblog ni, jangan dilupa soal berdakwah. "Sampaikanlah walaupun satu ayat". Dalam blog ni, aku cuba setiap hari jumaat, akan ada satu entry mengenai nasihat dan keagamaan. Entry yang lepas, aku berkongsi info tentang Akibat meninggalkan Solat. Ramai yang  dah tahu, tapi biasalah manusia, ada yang lupa kan.

Kemudian entry mengenai Nasi Daun Pisang di Bangsar. First time makan kat situ. Ramai gila orang ok! Macam-macam bangsa ada. 

Entry seterusnya tentang Kisah Perempuan Gila yang teraniaya. Orangnya cantik, baik dan sopan. Tapi entah macam mana boleh jadi macam tu. Sudah ketentuan takdir nak buat macam mana kan?

Info penting untuk pengguna KTM mengenai lelaki misteri yang gila seks. Info yang perlu dibaca terutama kaum hawa.

Entry terakhir bulan Mac ialah mengenai Earth Hour. Apa pun yang kita lakukan, kita perlu tahu kenapa kita lakukannya. Barulah timbul kesedaran yang kita inginkan.

Goodbye March!

17 Comments
Tweets
Comments

17 Comments:

  1. wah sekali ada gabungan haa. hehe.. bye2 march.

    ReplyDelete
  2. welcome april, bulan nih bulan best nih, maklumlah besday anak akak bulan nih, tak sabo nak raikan,hikss

    ReplyDelete
  3. imbobo xmyk update bulan march.. huhu

    ReplyDelete
  4. salam kunjungan bobo... jangan lupa untuk terus update entri baru.

    ReplyDelete
  5. bell tak buat earth hour pun..kena hukuman tak rasa2nya..huhuh

    ReplyDelete
  6. kemas bro ringkasan semua entry.terus kat update blog k..

    ReplyDelete
  7. w/p hanya 9 je tapi semua entry best2.

    ReplyDelete
  8. wh2.. boleh buat story eh setiap entri... gud2... :)

    ReplyDelete
  9. macam lama kancil ndak ke sini...

    ReplyDelete
  10. yuppp april fool, hari kecemerlangan, karnival bahasa.. nak siapkan majalah sekolah yg x on2... hiii seram le dah masuk april rupanya kann...

    ReplyDelete
  11. hee..welcome april..so long March...hee..bulan lepas pun entri sikit je...(^^,)

    ReplyDelete
  12. nice entry kumpul entry bulan march hehe

    ReplyDelete
  13. kena terjah balik ni.. entry terkumpul ni.. cam best je..

    ReplyDelete
  14. kdg2 tak teringat pn psl april fool ni

    ReplyDelete
  15. hello april, hello pakcik bobo :P

    ReplyDelete
  16. Pak Cik Halim10/4/12 5:25 PM

    Ni bukan Budaya KITA.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...