Entry terbaru

Cara sindiket samun bersenjata beroperasi




Sindiket akan mengambil gambar mangsa yang sedang mengeluarkan sejumlah wang tunai dan menghantar gambar tersebut kepada rakannya yang sedang menunggu diluar bank.

Taktik yang digunakan:

1. Dua orang lelaki memegang telfon bimbit memasuki bank untuk mencari mangsa berpotensi.
2. Apabila mangsa telah dikenalpasti. Gambar mangsa akan diambil tanpa mangsa sedar.
3. Kemudian, gambar tersebut akan dihantar kepada rakan sindekit yang sedang tunggu diluar bank.
4. Beberapa orang ahli sindiket akan menunggu di dalam kereta diluar bank.
5. Sebaik saja gambar mangsa dikenalpasti, penjenayah akan mengekori mangsa,
6. Mereka akan menahan dan menyamun mangsa.


Perhatian!  sila take note tentang bagaimana cara sindiket samun bersenjata melakukan operasi mereka. Pastikan diri anda, keluarga anda atau sesiapa sahaja yang anda sayangi tidak menjadi sebahagian dari mangsa sindiket tak sekolah ini.

Source: KL Police

15 Comments
Tweets
Comments

15 Comments:

  1. zaman skrg ni mmg sgt menakutkan... sememangnya lbh mudah berurusan dgn online banking je skrg ni. x perlu keluarkan wang dan berbelanja menggunakan debit kad. InsyaAllah selamat. X berani nak g ATM bawa keluar wang dan simpan dlm beg duit...

    ReplyDelete
  2. Tq info nyer... so akan lebih berhati len kali

    ReplyDelete
  3. Kadang2 teknologi yg advance mburukan lagi keadaan..

    ReplyDelete
  4. salam;
    terima kasih atas perkongsian yang berguna ini.

    ReplyDelete
  5. terima kasih atas info nie...

    ReplyDelete
  6. hmmm paling takut lepas pegi bank or mana2 atm..

    ReplyDelete
  7. macam2 cara ladiorang gunakan... huhu~... bila nak insaf?.... T^T

    ReplyDelete
  8. sindiket ni x sekolah jadi org baik2,.. sekolah jadi org jahat2 sebab tu peralatan dan teknik canggih mampu digunakan,.. bukan calang2 orang mampu ooi

    ReplyDelete
  9. info yg betul2 bguna.. hrus bhati2 :)

    ReplyDelete
  10. tu la manusia mati taknak hidup menyusahkan org.. kje nak rompak orang je. aishhhh

    ReplyDelete
  11. macam2 la malaysia sekarang ni. nak senang dengan mudah je kejenya.

    ReplyDelete
  12. otak dan kerjasama memang dah mantap.. tapi aktiviti pula hancur..

    ReplyDelete
  13. very informative n one worth reading tq! :)

    ReplyDelete
  14. mcm2 cara org sekarang ni nk menyamun..makin canggih teknologi semakin canggih gak cara dorg nak menyamun..dunia2..nice sharing..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...