Entry terbaru

Keputusan Final FA Cup 2012 : Chelsea vs Liverpool


Oh tidaaaak! Liverpool  tewas lagi pada Chelsea! Apa cer ni? Kenapa Andy Carroll lambat dimasukkan? Perlawanan menentang Chelsea ni memerlukan sentuhan beliau dari mula sepatutnya. Kesilapan pencaturan Dalglish.

Analisa Perlawanan:


Separuh masa pertama permainan Liverpool sangat mengecewakan, hantaran bola yang tidak tepat dan selalu hilang bola kepada pihak lawan. Tiada corak permainan serangan yang baik ditunjukkan sehingga pada minit 11' Liverpool dibolosi dengan jaringan Ramires.

Nampaknya strategi bertahan Chelsea menjadi dengan membuat serangan counter attack. Itu adalah kelebihan Chelsea. Sepanjang separuh masa pertama 2 kad kuning dilayangkan dan satu gol dihasilkan. 
Kedudukan semasa Chelsea 1 - 0 Liverpool.

Separuh masa kedua Liverpool mula menyedari mereka harus bangkit untuk menang trofi ini. Banyak serangan dibuat namun masih tidak mampu mengekang aksi Drogba pada minit... 52' merembat bola leret ke dalam gol.

Aksi Carroll menggelicik bola pada minit ke 64' berjaya menyumbat satu gol untuk Liverpool selepas berjaya memperdayakan John Terry. Liverpool semakin ganas! Serangan demi serangan tidak membuakkan hasil sehingga lah masa penamat.

Keputusan Penuh Final FA Cup 2012 : Chelsea vs Liverpool berakhir dengan keputusan: 


Chelsea sekali lagi menjulang Trofi sebagai Juara FA Cup 2012. :P

Kontroversi pengadil tidak mengesahkan gol tandukan Carroll. Dulu gol Drogba bole plak kan?


p/s: My fav team kalah lah :( takpe2..Jom vote saya untuk Digi Wwwow Awards LINK

17 Comments
Tweets
Comments

17 Comments:

  1. pengadil berat sebelah tu bobo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin juga, sbb nampak mcm sebelahkan chelsea je..

      Delete
  2. Replies
    1. sayang sgt sbb kalah hehe

      Delete
  3. Chelsea's Fan6/5/12 1:28 PM

    hahahahahahhaha boooooooooooo liverfool.................

    ReplyDelete
  4. aku berpuas hati dgn game Liverpool semalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2nd half tu mmg syok tgk..tp 1st half mmg gagal..

      Delete
  5. Suarez main bodo la malam tadi.. banyak bola dia tak dapat kejar..

    ReplyDelete
  6. aku pon sokong liverpool, tak kecoh pon

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ara minat tweet2 je kan? hehe

      Delete
  8. akhirnya... tim favorit sya menang,,. hehehe
    mungkin, lgi jaya2nya ni chelse.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, Chelsea mmg hebat! :)

      Delete
  9. salam..

    nasib x minat bola,,kalau layan pun layan team ganu je...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. prestasi terengganu merosot ada komen?hehe

      Delete
  10. elehhhh.. mmg tak masok gol tu.. rules fifa bola kene masok habis dlm jaring.. ahhaa xper. chelsea dh menang.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, next time Liverpool plak :P

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...